WhatWasThat

Çalışkan
Merhaba başlıkta da belirttiğim gibi 15.000-20.000 TL bütçe ile 4K monitör almayı planlıyorum. Bu fiyat aralığında IPS'ten başka seçeneğim olmadığını biliyorum. Kendim baktığımda 2 monitör olabilir diye düşündüm onları altta paylaştım. Konu hakkında desteklerinizi bekliyorum.

GIGABYTE M27U 27" 160Hz 1ms HDMI DP USB 3.2 Type-C KVM HDR600 UHD SS IPS Gaming Monitör

ASUS ROG STRIX XG27UCS 27" 160Hz OC 1ms HDMI DP USB-C FreeSync Premium G-SYNC Pivot HDR400 UHD Fast IPS Gaming Monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer PlayStation veya Xbox için istiyorsanız Samsung Smart monitör M7 43 inç öneririm.

ASUS'u yakın bir arkadaşımda deneme fırsatım olmuştu ve harika olduğunu düşünüyorum. Mümkün olan en kısa zamanda kendi monitörüm ile değişeceğim. Size de öneririm. O fiyatlarda 10 bit 4K monitör rakiplerine göre kıyaslanamaz bile sanırım.

Eğer PlayStation veya Xbox için istiyorsanız Samsung Smart monitör M7 43 inç öneririm.
PS5 imde var, ama onun için televizyon kullanıyorum. Bilgisayar için yine 27 inç almak istiyorum
ASUS'u yakın bir arkadaşımda deneme fırsatım olmuştu ve harika olduğunu düşünüyorum. Mümkün olan en kısa zamanda kendi monitörüm ile değişeceğim. Size de öneririm. O fiyatlarda 10 bit 4K monitör rakiplerine göre kıyaslanamaz bile sanırım.
Işık sızması gibi sorunla karşılaştınız mı ?

Işık sızması gibi sorunla karşılaştınız mı?

Açıkçası görmedim iftara gitmiştim kendisine orada bir 5 10 dk kadar inceleme fırsatım oldu. Daha sonra kağıt üstünde karşılaştırmalara baktığımda tam bir F/P ürünü gibi geldi. Bende kendi monitörümü satıyorum şu an satılınca alacağım.

M.27ua biraz daha iyi onu al. İkisi de çok yakın fiyatta satılıyor zaten. dCi p-3 renk gamutları da ASUS'ta %94.6 Gigabyte da %95 çıkmış. Bu kısımda aynılar.

IMG_2973.webp

IMG_2970.webp

IMG_2969.webp

IMG_2971.webp

Karşılaştırmalara baktım, teşekkür ederim paylaşım için. Şuan VG279Q1A kullanıyorum, sistemi güncellediğim için monitör istiyorum. Şuan da asus kullandığım için XG27UCS daha yakın geliyor. İlk başta hoparlörlü monitörlere bakıyordum. M.27ua da var mış buda artı ama emin olamadım. Başka önerisi veya bu kıyasla alakalı yorumu olan var mı?

Ek olarak şu monitör bu kıyasta nasıldır ?

MSI MPG 274URF QD 27"