Bütçe
15.000-20.000 TL

pawEn

Üstün
Yer
Plant Dingolfing, Almanya
Merhaba dostlar, herkese iyi sosyaller.

Yakın zamanda hem not tutmak hem soru çözmek için tablet alma fikri mantıklı gelmeye başladı. Eski konulari inceledigim kadariyla bu butce icin oneriler S10FE, S9 ya da iPad 11. Nesil A16 gibi duruyor fakat hangisi alınmalı hiçbir fikrim yok. Şu an önümde 2 sene sınav senesi var sonrasında da üniversitede kullanmayı düşünüyorum mühendislik bölümlerinde yani beni 5-6 yıl götürse yeterli.

Amacım okulda not tutmak ve mekan farketmeksizin tabletten soru çözmek. Batarya ve kullanım ömrü (5-6 sene kasmadan/donmadan) en önemli kriterlerim gibi duruyor. Telefonum A52 o yüzden Apple konusunda çok kararsızım ama IOS26 da aklımı çeliyor bir de arkadaşımda da Pro bir model var AirDroplaşırız falan diyor :D.

@SF26 @mr.esat
Önerilerinizi bekliyorum. Dostlar lütfen bu konuyu Android/iOS tartışmasına çevirmeden objektif şekilde yorumlarınızı yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, herkese iyi sosyaller.

Yakın zamanda hem not tutmak hem soru çözmek için tablet alma fikri mantıklı gelmeye başladı. Eski konulari inceledigim kadariyla bu bütçe icin oneriler S10FE, S9 ya da iPad 11. nesil A16 gibi duruyor fakat hangisi alınmalı hiçbir fikrim yok. Şu an önümde 2 sene sınav senesi var sonrasında da üniversitede kullanmayı düşünüyorum mühendislik bölümlerinde yani beni 5-6 yıl götürse yeterli.

Amacım okulda not tutmak ve mekan fark etmeksizin tabletten soru çözmek. Batarya ve kullanım ömrü (5-6 sene kasmadan/donmadan) en önemli kriterlerim gibi duruyor. Telefonum A52 o yüzden Apple konusunda çok kararsızım ama iOS26 da aklımı çeliyor bir de arkadaşımda da Pro bir model var airdroplaşırız falan diyor :D.

@SF26 @mr.esat
Önerilerinizi bekliyorum. Dostlar lütfen bu konuyu Android/iOS tartışmasına çevirmeden objektif şekilde yorumlarınızı yapın.

Tab S9 öneririm. AMOLED ekran, amiral gemisi işlemci ile o bütçenin en iyisi. Alabiliyorsan onu al.
Onun dışında Honor pad V9 Tab S10 FE matepad 11.5 öneririm.
iPad A16'yı ekosistemden öneririm. Bende bir alt nesli var (işlemci ve RAM dışı aynı) asla Apple hissiyatı vermiyor. Sağlam hissettirmiyor, ekran kötü, kalemde sürekli rahatsız edici ses çıkarıyor.
Ama burada seni 5 6 yıl götürecek iki cihaz var. Tab S9 ile iPad a16.

Bu fiyata Tab S9 alınabiliniyorsa en mantıklı seçenek olur. 2 senedir Tab S9 Plus kullanıyorum ve çok memnunum.

Elindeki tableti sadece işlemcisi kurtarıyor, üzerinde isterse 32 GB RAM olsun iOS gibi akıcı değil, Office 365 de 3 tane fotoğrafı Word dosyasına çeviriyorum dördüncüde hata veriyor. IOS'da öyle bir hata almadım hiç.

Tab S9 21.200 civari iken Pozitif Teknoloji de A16 suan 15.200 falan. Tab S9 yaninda kalem geliyor mu bilmiyorum, Apple Pencil 3.5K yine ogrenci indirimiyle. Eger kalem geliyorsa aralarinda 3-4K falan fiyat fark ediyor gibi. Kalem gelmiyorsa S9 biraz pahaliya patlar gibi.

Ekran acisindan farklari neler S9 ve iPad A16'nin? En net farklari yani ve beni etkiler mi bu farklar belirtebilirseniz sevinirim. Kafam iyice karisti.

Tab S9 21.200 civari iken pozitif teknoloji de A16 şu an 15.200 falan. Tab S9 yaninda kalem geliyor mu bilmiyorum, Apple Pencil 3.5k yine ogrenci indirimiyle. Eger kalem geliyorsa aralarinda 3-4K falan fiyat fark ediyor gibi. Kalem gelmiyorsa S9 biraz pahaliya patlar gibi.

Ekran acisindan farklari neler S9 ve iPad A16'nin? En net farklari yani ve beni etkiler mi bu farklar belirtebilirseniz sevinirim. Kafam iyice karisti.

Tab S9 kalem dahil geliyor. iPad de yok.
Ekran açısından çok fazla fark var. Tab S9 kat kat daha iyi. Ve not tutarken dizi-film izlerken etkiler. En boy oranından, hoparlörlere kadar içerik tüketmede S9 daha iyi.

Yani teoride tabii ki Samsung daha iyi duruyor ama yukarıda bahsettikleri gibi hissiyat açısından ne kadar uzun yıllardır Android kullanıyor olsam da Apple nedense bir tık önde gelir benzer özelliklere sahip ürünlerde ("hissiyat olarak"). O yüzden çok kararsızım. Bir de asıl amacım not tutmak iken bu farklar çok önem taşıyor mu onu da bilemiyorum.