Bütçe
15.000-20.000 TL
Yani teoride tabii ki Samsung daha iyi duruyor ama yukarıda bahsettikleri gibi hissiyat açısından ne kadar uzun yıllardır Android kullanıyor olsam da Apple nedense bir tık önde gelir benzer özelliklere sahip ürünlerde ("hissiyat olarak"). O yüzden çok kararsızım. Bir de asıl amacım not tutmak iken bu farklar çok önem taşıyor mu onu da bilemiyorum.

İşte bu iPad 10/11lerde o Apple kalitesi yok. iPad 2 bile daha kaliteli hissettiriyordu. Hissiyat sıfır. Not tutarken kalemin sessiz olması bile iyi bir şey. iPad de not alırken bazen başımı ağrıtıyordu. Bir de ısındığında hemen hissediyorsun. Çok garip cihaz. Ama iPad almak istiyorsan, deneyimlemek istiyorsan bir şey diyemem. Hayırlı olsun demek düşer. Ama dosya aktarımı uğraştırıyordu. Samsunglardaki ekosistem özelliğide işine yarayabilir belki. Bir bak istersen.

İşte bu iPad 10/11lerde o Apple kalitesi yok. iPad 2 bile daha kaliteli hissettiriyordu. Hissiyat sıfır. Not tutarken kalemin sessiz olması bile iyi bir şey. iPad de not alırken bazen başımı ağrıtıyordu. Bir de ısındığında hemen hissediyorsun. Çok garip cihaz. Ama iPad almak istiyorsan, deneyimlemek istiyorsan bir şey diyemem. Hayırlı olsun demek düşer. Ama dosya aktarımı uğraştırıyordu. Samsunglardaki ekosistem özelliğide işine yarayabilir belki. Bir bak istersen.
Dosya aktarımı derken? Telegram gruplarindan falan pdf indirip Apple'a aktaramaz miyim? @

Merhaba dostlar, herkese iyi sosyaller.

Yakın zamanda hem not tutmak hem soru çözmek için tablet alma fikri mantıklı gelmeye başladı. Eski konulari inceledigim kadariyla bu butce icin oneriler S10FE, S9 ya da iPad 11. Nesil A16 gibi duruyor fakat hangisi alınmalı hiçbir fikrim yok. Şu an önümde 2 sene sınav senesi var sonrasında da üniversitede kullanmayı düşünüyorum mühendislik bölümlerinde yani beni 5-6 yıl götürse yeterli.

Amacım okulda not tutmak ve mekan farketmeksizin tabletten soru çözmek. Batarya ve kullanım ömrü (5-6 sene kasmadan/donmadan) en önemli kriterlerim gibi duruyor. Telefonum A52 o yüzden Apple konusunda çok kararsızım ama IOS26 da aklımı çeliyor bir de arkadaşımda da Pro bir model var AirDroplaşırız falan diyor :D.

@SF26 @mr.esat
Önerilerinizi bekliyorum. Dostlar lütfen bu konuyu Android/iOS tartışmasına çevirmeden objektif şekilde yorumlarınızı yapın.
Oooo kimler buradaymış :D

Samsung'dan net bir şekilde şaşma derim sana, hele bir de telefonun da Samsung'ken. Onda da o bütçede Tab S9 bir tık yaşını almaya başladı ama hala performansta rakipsiz. Ha ben performansı yerim bana ömür ve yenilik lazım diyorsan Tab S10 FE al, ama onda AMOLED ekrandan da feragat etmiş olacaksın. Apple'da gidip bir de kalemini falan alacaksın yanına, bakma ucuz durduğuna aynı noktaya gelecek. Ki elinde zaten Android cihaz var, e ders çalışırken de ondan ona dosya aktarımı falan yapıyorsun elbet. S9+ var bizde de, taş gibi gidiyor valla.

Dosya aktarımı derken? Telegram gruplarindan falan PDF indirip Apple'a aktaramaz miyim? @

Direkt Telegram'ı IPad'e kurabilirsiniz. Dosya aktarımı derken kimsenin düzgün kullanmadığı Quickshare diyorlar. Bilgisayarın varsa 3uTools(iTunes altyapısı ile güvenli bir program) ile de aktarılıyor. Yazı deneyimi çok daha iyi. Samsung'ta kenarlara yaklaşınca yazı yazamıyorsun ama IPad'de o sorun yok.
Sadece içerik tüketeceksen 4:3 ekranı nedeniyle kötü oluyor. Bilgisayar veya TV varsa o da önemli olmuyor. Bir de anladığım kadarıyla Telegram, İnternet Archive, Libgen gibi yerlerden PDF indireceksin. Güvenlik açısından iPad senin için çok daha iyi olacaktır.

Oooo kimler buradaymış :D

Samsung'dan net bir şekilde şaşma derim sana, hele bir de telefonun da Samsung'ken. Onda da o bütçede Tab S9 bir tık yaşını almaya başladı ama hala performansta rakipsiz. Ha ben performansı yerim bana ömür ve yenilik lazım diyorsan Tab S10 FE al, ama onda AMOLED ekrandan da feragat etmiş olacaksın. Apple'da gidip bir de kalemini falan alacaksın yanına, bakma ucuz durduğuna aynı noktaya gelecek. Ki elinde zaten Android cihaz var, e ders çalışırken de ondan ona dosya aktarımı falan yapıyorsun elbet. S9+ var bizde de, taş gibi gidiyor valla.
Bi uğrayalım harbiden öneri için dedim :D.

Hertz ve akıcılık bakımından ne dersin hocam yani teorik değilde elde deneyim acisindan. S10FE ile S9 arasinda kalacağım herhalde şimdi de. Bir de iOS arayüzü çok güzel ya iOS26'ya bayildim valla. İleride de telefon muhtemelen S serisinden bir şey alacağım ve tabletle alakasız olacak A16 olursa, çok kararsızım.

@Merdt @Smmmhunter Hocamlar S10FE ve S9 arasında gibiyim şuan ileride de S serisi bir telefon alacağımı düşünüyorum mâlum iPhone fiyatlandırması rezil durumda ülkemizde. Aralarında 5K fiyat farkı var fakat değecek mi bilmiyorum. S10FE 7 yıl günc. desteği sunuyor. Bana 6 yıl bile gayet okey şuan ama donanımsal olarak kasmalar olursa 3-4 yıl sonra o tabletten nefret ederim. Bir de telefon gibi de olmuyor tabletler direkt donuyor baya.

Son düzenleme:
@Merdt @Smmmhunter hocamlar S10FE ve S9 arasında gibiyim şu an ileride de s serisi bir telefon alacağımı düşünüyorum mâlum iPhone fiyatlandırması rezil durumda ülkemizde. Aralarında 5K fiyat farkı var fakat değecek mi bilmiyorum. S10FE 7 yıl günc. Desteği sunuyor. Bana 6 yıl bile gayet okey şu an ama donanımsal olarak kasmalar olursa 3-4 yıl sonra o tabletten nefret ederim. Bir de telefon gibi de olmuyor tabletler direkt donuyor bayağı.

Tab S9 Tab S10 FE karşılaştırması yaparsak.
Tab S10 FE sadece uzun güncelleme ömründe öne geçer. Geri kalanlarda Tab S9 daha iyi. S9 daha uzun ömürlü olur o cihazdan. Tab S10 FE kasmaları başlarken belki Tab S9 güncelleme almayacak ama en azından sorunsuz bir kullanım sunacak.

S10 FE, ekran ve hoparlörden (epey) geride kalmasıyla medya tüketiminde doğrudan kaybediyor ve benim tercihim olmaktan çıkıyor.

Mobil donanımlar hakkında çok detaylı bilgim olmadığından CPU-GPU'larının birbirine göre kıyası hakkında yorum yapmayacağım. Ben S9 tercih ederdim.

Tab S9 Tab S10 FE karşılaştırması yaparsak.
Tab S10 FE sadece uzun güncelleme ömründe öne geçer. Geri kalanlarda Tab S9 daha iyi. S9 daha uzun ömürlü olur o cihazdan. Tab S10 FE kasmaları başlarken belki Tab S9 güncelleme almayacak ama en azından sorunsuz bir kullanım sunacak.
Yani güncelleme desteği olmasa bile S9 daha uzun ömürlü olur diyor sanırım herkes. A16 ekranına bastirinca LCD TV'lere bastirinca oldugu gibi boyle el cevresinde beyaz bir yuvarlak oluyor ekrani kotu gibi. Bir de cerceve ekran orani cok kotu arada baya bosluk var. S9'da kenarlara yazmak zor diyorlar, dogru mu? @Merdt @Smmmhunter @Aakons