Bütçe
15.000 TL

shipp

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Maksimum 15.000 TL bütçeye sahibim. Elimde hâlihazırda BenQ Mobiuz EX2510 bulunuyor ve bunu ikinci monitör olarak kullanmak istiyorum. Yeni alacağım monitör, ana ekranım olacak.

Oyun olarak genelde hikâye ağırlıklı oyunlar oynuyorum; haftada en fazla 8-10 saat Battlefield multiplayer ve ayrıca War Thunder oynuyorum. Program tarafında ise çoğunlukla Altium, Allegro gibi PCB tasarım yazılımları ve çeşitli simülasyon programları kullanıyorum. Akşamları da Netflix vb. platformlarda dizi/film izliyorum.

Bu üç model arasında kararsız kalmış durumdayım:

Samsung modeli şu anda kendi sitesinde 11.999 TL’ye peşin fiyatına 4 taksit seçeneğiyle alınabiliyor. Ancak bu modeli tercih edersem ilk kez curved bir monitör deneyimim olacak ve açıkçası nasıl hissedeceğimi bilmiyorum. Ayrıca VA panel olması görüş açıları nedeniyle beni biraz tedirgin ediyor.

Bir de LG UltraGear 24GS50F-B monitöre sahip bir arkadaşım var. 24GS50F-B modelinin gözünde ağrı ve bulanıklık yaptığını söyledi; hatta bu yüzden AOC 24G42E (IPS panel) modeline geçti ve VA panellerin IPS’e göre “gözde çok fazla ağrı ve bulanıklık yaptığı”nı dile getirdi. Gerçekten böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

Kısacası bu üç monitör arasında oldukça kararsızım. Monitör konusunda uzman arkadaşların değerli tavsiyelerini bekliyorum. Bütçem en fazla 15.000 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Photoshop gibi doğrudan içerik üretimine yönelik programlar kullanmıyorsan, içerik tüketimi senaryosuna sahipsin demektir ve içerik tüketimi konusunda da Odyssey G65B, VA olması gereği kontrast üstünlüğünden diğer iki modele göre bariz üstün.

Benim önerim, Odyssey G65B'den yana.

Photoshop gibi doğrudan içerik üretimine yönelik programlar kullanmıyorsan, içerik tüketimi senaryosuna sahipsin demektir ve içerik tüketimi konusunda da Odyssey G65B, VA olması gereği kontrast üstünlüğünden diğer iki modele göre bariz üstün.

Benim önerim, Odyssey G65B'den yana.
Merhaba hocam,

Photoshop işiyle uğraşmıyorum; PCB (elektronik kart) çizimi ve bunların simülasyonları ile ilgileniyorum. Aşağıya kullandığım programlarla ilgili birkaç görsel bırakıyorum.

images (1).webp

ddr4-channel-1.webp

images (2).webp

Peki hocam, G65B modelinde renkler nasıldır IPS panele göre? Bir de genelde monitörün tam karşısında olacağım, bu durumda görüş açısı ile ilgili herhangi bir problem yaşar mıyım?

@shipp, tam karsisinda oturursan sikinti olmaz ama KTC H27E6'nin renk gamutu oldukca yuksek oldugu icin daha doygun renkler istiyorsan bu modele yonelmen iyi olur. Dizi/film daha yogunlukta ise ve iyi bir siyah performansi elde etmek istiyorsan da Odyssey G65B tercih etmelisin.

H27E6 konudaki IPS modelleri katlar.

O zaman ASUS ve Philips olanı eledim hocam. Şimdi G65B ile H27E6 arasında kaldım.

@shipp, tam karsisinda oturursan sikinti olmaz ama KTC H27E6'nin renk gamutu oldukca yuksek oldugu icin daha doygun renkler istiyorsan bu modele yonelmen iyi olur. Dizi/film daha yogunlukta ise ve iyi bir siyah performansi elde etmek istiyorsan da Odyssey G65B tercih etmelisin.

Vallahi hocam bu işin daha doygunu nasıl olur bilmiyorum. Şu an elimde 1080p IPS 144 Hz bir monitör var. Çift monitör yapacağım, çalışırken kolaylık oluyor. İşim öyle doğru renkler gerektiren bir Photoshop işi gibi değil. İşimi bir kenara bırakırsak hikaye oyunları, FPS oyunları ve dizi/film için kullanacağım. Bir de curved monitöre alışması kolay olur mu acaba?

O zaman ASUS ve Philips olanı eledim hocam. Şimdi G65B ile H27E6 arasında kaldım.

Vallahi hocam bu işin daha doygunu nasıl olur bilmiyorum. Şu an elimde 1080p IPS 144 Hz bir monitör var. Çift monitör yapacağım, çalışırken kolaylık oluyor. İşim öyle doğru renkler gerektiren bir Photoshop işi gibi değil. İşimi bir kenara bırakırsak hikaye oyunları, FPS oyunları ve dizi/film için kullanacağım. Bir de curved monitöre alışması kolay olur mu acaba?
  • Renk kapsamı: Bariz şekilde H27E6
  • Görüş açısı: H27E6
  • Parlaklık: H27E6
  • Hız: H27E6
  • MPRT: H27E6
  • Kontrast oranı: Bariz şekilde G65B
Aradaki farklar bunlar.

G65B diğer alanlarda kötü değil, H27E6 daha iyi.

Yukaridakilere ilave yapacak olursam Odyssey G65B'de TizenOS bulunmasindan oturu Smart TV olarak kullanilebilmesinin yaninda uzun suredir piyasada olup UKT'ye de nice kullanicilarca tabi tutulup soruna sahip olmayan bir model. Sadece scanline problemi meydana gelebiliyor, o da nadiren karsilasilan bir durum.

H27E6 henuz cok taze bir model oldugu icin alan herkes denek konumda olacak :D