Bütçe
15.000 TL

Explosive

Yetkin
Babalar selam, ben hayatımda hiç Switch kurmadım. Şu anda binamda ortak ağ var, 1000 Mbps altyapı olmasına rağmen kullanıcılar maksimum 10-15 alabiliyor. Şu an takılı Switch galiba dandik olduğundan (üstünde tüm ışıklar kırmızı) kaldıramıyor. Toplam 6 modem 40-50 civarı bağlı cihaz var + kamera sistemi. Şimdi asıl soruya sorunu çözmek için bir cihaz bulmam lazım (28 portlu).

Gözüme bu cihaz çarptı, 15K civarı bütçem var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Babalar selam, ben hayatımda hiç Switch kurmadım. Şu anda binamda ortak ağ var, 1000 Mbps altyapı olmasına rağmen kullanıcılar maksimum 10-15 alabiliyor. Şu an takılı Switch galiba dandik olduğundan (üstünde tüm ışıklar kırmızı) kaldıramıyor. Toplam 6 modem 40-50 civarı bağlı cihaz var + kamera sistemi. Şimdi asıl soruya sorunu çözmek için bir cihaz bulmam lazım (28 portlu).

Gözüme bu cihaz çarptı, 15K civarı bütçem var. Yardımcı olursanız sevinirim.
- Mevcut ağınızın yetersiz performansından kaynaklanan sorunlar, genellikle kullanılan switch'in kapasitesine bağlıdır. TP-Link TL-SG3428MP, 28 portlu, Gigabit (1000 Mbps) hızında ve yönetilebilir bir switch olduğu için uygun bir seçenek olabilir.

- Bu switch'in avantajları:
- 28 adet Gigabit Ethernet portu sunar, bu sayede daha fazla cihazı aynı anda bağlayabilirsiniz.
- Yönetilebilir yapısı sayesinde, ağ trafiğini yönetmek için VLAN (Sanal Yerel Alan Ağı) ayarları yapabilir, böylece ağınızı daha verimli hale getirebilirsiniz.
- PoE (Power over Ethernet) özelliği var, bu da PoE uyumlu cihazlar için güç sağlayabileceğiniz anlamına geliyor (örneğin IP kameralar).

- Ancak, şu adımları takip etmenizi öneririm:
1. Ağ Haritası Çizin: Şu anki cihazlarınızı ve bağlantı durumunuzu gözden geçirin. Hangi cihazların hangi bağlantılara sahip olduğunu belirleyin.
2. Gereksinimleri Belirleyin: İhtiyacınız olan port sayısını ve PoE gereksinimlerinizi netleştirin.
3. Ağa Bakış: Ağ trafiğini ve bağlı cihaz sayısını kontrol edin. Aşırı yüklenmeyi önlemek için mümkünse cihaz sayınızı ve yükü dengeleyin.
4. Ürünü İnceleyin: TP-Link TL-SG3428MP ile ilgili kullanıcı yorumlarını ve teknik detaylarını kontrol edin. Ürünün ihtiyaçlarınıza uygunluğunu değerlendirin.
5. Alternatifleri Düşünün: Eğer bütçeniz dahilindeyse diğer benzer özelliklerdeki switch'leri de araştırın. Farklı markaların uygun fiyatlı alternatiflerini inceleyerek kararınızı vermek daha sağlıklı olabilir.

Bu adımları takip ederek doğru bir karar verebilir ve ağ performansınızı artırabilirsiniz.