Ben bu arada genel olarak halen AMD sürücülerinin iyi olduğunu düşünmüyorum. Fanboy olarak adlandırılmak da istemem, ama birileri sorun yaşayınca genelde AMD ekran kartı olması veya Intel CPU kullanmaları tesadüf gelmiyor. Özellikle bu ikili UE5 oyunlarında düzgün çalışmıyorlar.
En azından fiyatının uygunluğu, VRAM yüksekliği vb. dolayı tercih edip ucundan fanatikliğini yapanlar savunmaya da siyah ekran sorunu yok deyip geçiyor. Basit kullanıcı için neredeyse her UE oyunda stutter, garip garip uygulama çökmeleri, AMD arayüzünün bozulması vb. gibi sorunlar bir yerden sonra eziyet edebiliyor. O yüzden siyah ekran sorunu çözüldü, diğer sorunlar yokmuş gibi davranmak bir tık abes kaçıyor. Kullanıcı bu sorunların bilincindeyse ve uğraşırım diyorsanız 6750 XT alınabilir.
Bunun dışında ben de B580 daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ama bahsettiğiniz CPU tüketim sorunları da videolarda gözüküyor. Sürücü tarafının halen AMD'ye göre daha kötü gibi duruyor. Intel bu sorunları çözer mi halen muamma. Bana sorarsanız RX yeni ekran kartları, fiyatından bağımsız Intel'in B580 bayağı örseledi.
Başka da pek alternatifiniz yok gibi duruyor. Belki biraz sabredip bütçe artılırsa 16 GB bir Nvidia kartı alınabilir. Nvidia'nın en sıçmış hali bile halen AMD düz sürücülerinden daha iyi maalesef AMD bu konuda halen sert bir atılım yapmıyor. AMD forumlarındaki sorunlar halen aynı adam 2022 uygulama açılmıyor yazmış, son sürücüde yine 7000 serisi kartlarda uygulama açılmıyor. Yani bu kadar müşteri ile kopuk bir firma daha hayatımda görmedim. Nvidia'da muazzam iletişimde değil, ama AMD gerçekten kendi çalıp kendi oynuyor gibi.