Bütçe
15.000 TL
Makaleler
1
Hocalarım iyi geceler. Kendime bir laptop almak istiyorum, bunun için uzun zamandır çalıştığımdan para biriktirdim. Şu anda istesem alabilirim ama ne alacağım konusunda bir fikrim yok. Yaklaşık 15 bin lira param var, ailem üstüne ekleyebilir. Ben kasalı sevmiyorum laptop hoşuma gidiyor. Aslında aklımda Casper almak var çünkü tasarımları çok güzel hoş duruyor beğeniyorum. Fakat bu markaya karşı herkeste bir öfke var hani bence kötü değil ama kafam karıştı. İnternette şöyle bir bilgisayar buldum Asus marka güvenilir, tasarımı da güzel bunu alsam nasıl olur? Özelliklerinin aşırı iyi olmasına gerek yok, arıza vermesin yeter.

Benim asıl beğendiğim bilgisayar şu, mağazada kendim gördüm çok beğendim fiyatı daha uygun baktığım yerde.

Burada asıl önemli konu senin tam olarak nasıl bir laptop kullanmak istediğin. Casper diye direkt yermeye gerek yok, evet. Fiyat ve özelliklerine bakılır. Giriş seviye laptopların birbirinden pek farkı yok. Ama sen 15 bin diye başlık açmışsın, 18 ve 22 binlik birbirinden alakasız da 2 model atmışsın. Nasıl bir şey istediğine karar verirsen model seçmek daha kolay olur.

Burada asıl önemli konu senin tam olarak nasıl bir laptop kullanmak istediğin. Casper diye direkt yermeye gerek yok, evet. Fiyat ve özelliklerine bakılır. Giriş seviye laptopların birbirinden pek farkı yok. Ama sen 15 bin diye başlık açmışsın, 18 ve 22 binlik birbirinden alakasız da 2 model atmışsın. Nasıl bir şey istediğine karar verirsen model seçmek daha kolay olur.
18'lik olan baktığım yerde 16.500 internette daha pahalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
18'lik olan baktığım yerde 16.500 internette daha pahalı.
Yani ne istediğine bağlı. Laptopu sadece günlük işler veya ekran kartı gerektirmeyen programlar için kullanacaksan harici ekran kartlı bir model almaya gerek yok. Oyun da oynarım dersen en azından MX 550 ekran kartlı bir model al. RTX 2050 veya 3050 ekran kartlı modeller 15 civarına yok. Gaming istiyorsan bütçe artırıp onlara bak tabi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hoşuna gideni al, içinde ukde kalmasın.
Casper da olur ama Asus da olur. Baya araştırdım bu ikisi hoşuma gitti. Ailem Asus olana sıcak baktı ama bilemedim şimdi yani Asus biraz daha pahalı benim de çok yüksek performans gerektirecek bir işim olmadığına göre acaba direkt Casper mı alsam diyorum.

İlla Casper istiyorsan buna bir bak. IPS panel. 16 RAM. 5700U daha iyi bir işlemci. Dahili ekran kartı da daha güçlü:

Ama çok para harcamak istemiyorsan, sepet indirimi ile birlikte 10924 TL'ye aşırı f/p. Ki bu da ilk attığın Casper'dan daha performanslı. Satıcı Teknosa:

ASUS'la ilgili şahsi fikrim RTX2050 için fiyatının fazla olduğu. Onun yerine RTX3050 modelini değerlendirebilirsin, az bir fark var.

Hangisini alacağın tamamen sana kalmış. Beklentilerini netleştirirsen, senin için artı eksilerini belirlersen daha rahat karar verirsin.

İlla Casper istiyorsan buna bir bak. IPS panel. 16 RAM. 5700U daha iyi bir işlemci. Dahili ekran kartı da daha güçlü:

Ama çok para harcamak istemiyorsan, sepet indirimi ile birlikte 10924 TL'ye aşırı f/p. Ki bu da ilk attığın Casper'dan daha performanslı. Satıcı Teknosa:
Mağazada baktım da hissiyatı ve tasarımı en güzel Casper geldi. Diğer markalara da baktım hep plastik yığını gibi hoşuma gitmedi.