domdomdm

Uzman
Merhaba.

5090 ve 1600WATT güç kaynağı takılı cihaza almayı düşünüyorum, cihazı sadece korusun yeter dakikalarca açık tutması gibi bir isteğim yok ama bu konularda gram bilgim yok. Yatak odamda kullanacağım ama çok ses yapıyor diyorlar, marka modele göre ses farkında değişkenlik oluyorsa belirttiğim fiyata kadar önerilerinize açığım. Teşekkürler.

Ocak ayınca UPS aldım bulunduğum evde ne yazık ki elektrik şebekesi sıkıntılı ondan. O dönem baktığımda 3 marka TR de öne çıkıyor biri APC-makelsan ve FSP bu 3 markadan birini alabilirsiniz genel oalrak özetler isek.
-APC kaliteli ve sesiz çalışan bir marka yatak odası için ideal benim de bizzat kullandığım ürün.
-Makelsan TR çok yaygın köylerde filan bayağı kullanan var kendini ispatlamış bir ürün ama ses sorunu olduğundan yatak odana koycaksan pek önerilmiyor.
-FSP bildiğim Tayvan markası elektrik işleri ile öne çıkmış bir marka genel kullanıcı geri dönüşleri güzel.

Alacğın UPS de line interactive teknoloji muhakkak olsun en önemlisi bu. Sana tahminim 3000VALI UPS gerekiyor hocam ama pahalı onlar. Online 3000VA'lık UPS'lerden alsan fiyatı daha iyi gibi ama onlarda elektrik faturasını inanılmaz şişirirler ama %100 koruma sağlarlar o ayrı. 3000VAlı bir line interactive UPS elektrik kesildiğinde makineni kapatma imkanı vermesi lazım sana diye tahmin ediyorum.

Alacağın UPS de line interactive teknoloji muhakkak olsun en önemlisi bu

Zaten iki çesit UPS var. Line interaktif ve on-line. Line interaktif ya da on-line olmayan bir UPS almayı başarabilirseniz tebrikler.

İkisi arasındaki fark ise line interaktif olanlar, elektrik varken çıkış şebeke üzerinden sağlanır ve regülasyonu nispeten daha düşüktür. On-line UPS ise her daim akü üzerinden çıkış verir ve voltaj konusunda daha nazik cihazlar için kulllanılır. Bilgisayar için tercih edilecekse, tam sinüs çıkışa sahip on-line ya da line interaktif bir UPS yeterlidir. Modifiye sinüs invertere sahip UPS'ler ile beslenen bilgisayarlarla alakalı performans problemleri ile ilgili yabancı kaynaklarda konular bulunabilir.

Bu bütçede on-line 3000 VA kaliteli bir UPS çok rahat bulunabilir. Piyasadaki ürünlerin fiyat dengesi hakkında hiç bilgim yok, orası ayrı.

Son düzenleme:
Yatak odamda kullanacağım ama çok ses yapıyor diyorlar, marka modele göre ses farkında değişkenlik oluyorsa belirttiğim fiyata kadar önerilerinize açığım.
Line interaktif modeller sadece şebekede sorun olduğunda devreye girdiğinden ses çıkarmazlar, normal kullanımda direkt sıfır ses.
Online ise daima aktif, haliyle uyumayı geçtim yanında bile durmak istemezsin.

Yani 2 seçeneğin var, 2000-2200VA line interaktif almak veya 3000VA online alıp balkona, bodruma, çatı katına artık ne kadar uzağa koyabiliyorsan koyup sisteme kadar antigron kablo çekmek.

İki UPS arasındaki seni etlilecek en temel fark ise, 2000VA line UPS'ten maks 1200W çekebilirsin. Ve 800W anlık tüketimde 4dk dayanır.
3000VA online UPS ise maks 2700W, 800W anlık tüketimde yaklaşık 18-20dk dayanır.

Neden 800W dersen 5090'lı sistemin yükte çıkabileceği yaklaşık değer bu.

Marka olarak APC, FSP veya Schneider alabilirsin.

onlarda elektrik faturasını inanılmaz şişirirler
Bu soba değil dostum, böyle bir şey söz konusu değil.

3000VAlı bir line interactive UPS
2000VA üstü line intreaktif yok desem yeridir, olanlar da fahiş ve abidik gubidik markalar. 3000VA alınacaksa tek çare online.