Bütçe
15.000 TL

Meru

Gelişen
Selam, bir süredir monitör arıyordum kriterlerimi değiştirme kararı aldım. Şu an elimde Dell G2724D monitör var 2K 27" 165 Hz bir monitör. OLED modellere yönelmiştim 30.000 civarına fakat sonra gereksiz olduğu kanısına vardım. Durum şu şekilde:
  • 2K ve 27" olmalı.
  • 240Hz veya üstü olmalı.
  • CS2 ve Apex Legends gibi oyunlar oynuyorum.
  • IPS olmalı, Philips evnia 27" 27m2N3501PA modeli ilgimi çekmişti fakat çok fazla IPS glow olduğuyla ilgili yorumlar okuduğum için emin olamadım.
  • Görüntü kalitesi ve renk doğrulu elimdeki monitörden daha iyi olmalı. Elimdeki monitörün değerleri: sRGB %99, DCI-P3 de sanırım %87 civarlarındaydı.
  • VESA desteği olmalı.
Bunları karşılayacak + - 2. 000 TL bütçede bir monitör arıyorum, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS glow olabilir fakat gördüğüm birkaç yorumda çok fazla vardı evnia modelinde o yüzden emin olamadım. Bu monitör direkt VA panel değil mi? Çok VA panel kullanmadım veya deneyimleyemedim, renk doğruluğu IPS'ler ile yarışabilir mi?

Renk doğruluğu hakkında bir fikrim yok ama renk gamutu yüksek ve tepkime süresi düşük bir monitör.

Benzer şeyleri arıyoruz. Gerekli filtrelemeleri yaptığımda karşıma şunlar çıkıyor. Teknik puanı yüksek olandan itibaren sıraladım

Benzer şeyleri arıyoruz. Gerekli filtrelemeleri yaptığımda karşıma şunlar çıkıyor. Teknik puanı yüksek olandan itibaren sıraladım.

Gigabyte GS27Q X modeli gözüme çarptı, araştırmarlarımda gayet memnun gibi insanlar. AOC Q27g4zr modeli de hoşuma gitmişti fakat coil whine sorununu çok fazla okuyup vazgeçtim. Philips evnia ile kararlıydım onda da dediğim gibi fazla IPS glow olması sorununu gördüm. Samsung modellerin tasarımı çok itici geldiği için araştırma bile yapmadım pek üstüne. Lenovolara bakmak lazım ama şu an Gigabyte dediğim gibi en yakını.

Sanirim en mantiklisi MSI MAG 274qrfw @Hornet97

Son düzenleme:
Gigabyte GS27Q X modeli gözüme çarptı, araştırmarlarımda gayet memnun gibi insanlar. AOC Q27g4zr modeli de hoşuma gitmişti fakat coil whine sorununu çok fazla okuyup vazgeçtim. Philips evnia ile kararlıydım onda da dediğim gibi fazla IPS glow olması sorununu gördüm. Samsung modellerin tasarımı çok itici geldiği için araştırma bile yapmadım pek üstüne. Lenovolara bakmak lazım ama şu an Gigabyte dediğim gibi en yakını.

Sanirim en mantiklisi MSI MAG 274qrfw @Hornet97

Ben satışı Amazon üzerinden olan ürünleri birincil önceliğime aldım çünkü teknoloji biraz şans işi gerçekten. Aynı marka aynı ürün birinde anormal problemler olurken diğerinde hiçbir sorun olmayabiliyor. Sorun yaşama ihtimalime karşı iade konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağım Amazon'u tercih etmek istiyorum. Bakalım.