Batu07

Uzman
Merhaba. Bütçem 15.000 TL, üstüne çıkamıyorum maalesef. Bu bütçede düz bir 2K monitör arıyorum. Samsung G65B kullandım, ancak sattım. Curved olduğu için alışamadım. Ama renkleri olsun, görüntüsü olsun güzeldi. Bu ayarda bir monitör arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Genel de bu monitör öneriliyor sanırım G65b yerine en iyi bu mu olur?
Curved istemediğiniz için VA tarafı eleniyor. Alternatifte QD-IPS modeller var. Onlar da curved.

Bütçe yükseltmedikçe bu bütçeye düz IPS’ler arasında iyi olan VG27AQML1A’yı alırsınız. Ancak G65B kadar siyah performansı gösteremez. Siyahlar daha ışıl ışıl olacaktır kısacası fakat renk gamutu ve flat ekran olarak netliği, gecikmesi çok iyi.

Bütçe yükseltilirse de sırasıyla Xiaomi G Pro 27i ve Samsung G6 OLED isteğinize uyuyor. VG27AQML1A’ya ve G65B’ye kıyasla bu iki model daha üstün görüntü kalitesine sahip.

Curved istemediğiniz için VA tarafı eleniyor. Alternatifte qd-IPS modeller var. Onlar da Curved.

Bütçe yükseltmedikçe bu bütçeye düz IPS'ler arasında iyi olan VG27AQML1A'yı alırsınız. Ancak G65b kadar siyah performansı gösteremez. Siyahlar daha ışıl ışıl olacaktır kısacası fakat renk gamutu ve flat ekran olarak netliği, gecikmesi çok iyi.

Bütçe yükseltilirse de sırasıyla Xiaomi G PRO 27i ve Samsung G6 OLED isteğinize uyuyor. VG27AQML1A'ya ve G65B'ye kıyasla bu iki model daha üstün görüntü kalitesine sahip.

Hocam bütçemi 20K civarına çıkaramıyorum maksimum 15 oluyor. Orada da VG27AML1A'da HDMI 2.1 giriş yok 240 Hz olarak laptopumda kullanamayacağım. O yüzden ya G65B alacağım ya da LG 27" 27GR83Q-B düşündüm. Sizce hangi model daha iyidir? Yahut HDMI 2.1 girişi olan bir 2K 240Hz üstü monitör önerebilir misiniz?

@2254 @BerkayZ87 yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör: