@groff
Sistem parçalarını özenle seçtim, senin için elimden gelenin en iyisini yaptım. Bu sistemle istediğin oyunları
takılma veya
stutter olmadan rahatlıkla oynayabileceksin. Tek dikkat etmen gereken nokta,
ekran kartının VRAM kapasitesinin 6 GB olması. Bunun dışında
korkmadan oynayabilirsin.
Sistem:
PSU:
Enermax Maxpro III EMP700W
- PSU 6 adet korumalı ( OCP, OVP, UVP, OPP, OTP, SCP ) Japon kapasitörleri kullanıyor istersen buradan bakabilirsin.
Anakart:
Asus Prime H610M-K D4
- Bu anakart 12100F için gayet yeterli bir kart lakin upgrade yapmak istersen 12400F'in üstüne çıkmaman iyi olur.
RAM:
Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 3200 MHz
- Neden 2x16 GB RAM seçtim?
- Çünkü çoğu kişi 2x8GB kullanıyor ve sonra “sistem takılıyor” ya da “stutter var” diye şikayet ediyor. Sorunun kaynağı genelde RAM yetersizliği ama cevabı hep yanlış yerlerde arıyorlar. RAM miktarı, sistemin akıcılığı ve stabilitesi için kritik. 2x16 GB, güncel uygulamalar ve oyunlar için daha güvenli bir taban sunuyor.
M.2 SSD:
Kioxia Exceria G2 - PCI-Express 3.0 1 TB
- Brand:Kioxia
Model: Exceria.
Interface: X4 PCI-e 3.0/NVMe
Form Factor: M.2
Capacities: 250GB–1TB
Controller: Phison E12C.
Configuration: Dual R5 + CoX, 4-ch, 4-CE/ch
DRAM: Yes.
HMB: N/A
NAND Brand: Kioxia.
NAND Type: TLC.
Layers: 96.
R/W (Up to, in MB/s): 1700/1600
DRAM bulunuyor ve şu an elimizdeki bütçe ile
güzel M.2 SSD
CPU:
12100F + FAN
- Sarı site üzerinden 12100F 1300 TL veya 1.500 TL arası FAN'lı olarak satılıyor bu işlemci.
Ekran Kartı:
GTX 1660 6GB / Ti / Super, -
RTX 2060 6GB
- 3.5K'ya 1660 6 GB / Ti / Super bulabilirsen al direk ama 4K 4.5K fiyatlara çıkarsan kesinlikle RTX 2060 6 GB almanı öneriyorum ne yap ne et sarı sitede sabahla F5 at pusuya yat
düşür o kartı çünkü ben hep pusuya yatıyorum
10 küsur kart almışımdır çok uygun fiyatlara.
Termal Macun:
Thermal Grizzly Kryonaut
- İster bu macunu al istersen MX-6 / MX-4 al kaliteli macun bunlar, elinde macun varsa bunu pas geçebilirsin.
Total'de burası
15.297 TL tutuyor GTX 1660 ekran kartı ile kasa hariç uzay sistem, eğer kasa almak istersen aşağıya bırakacağım direk almana gerek yok kasayı biraz uzay sistem takılırsın ileride kasayı alırsın o sorun değil.
350 (mm) uzunlukta GPU desteği mevcut ve
160 (mm) Kule tipi soğutucu kullanabilirsin.
Umarım faydalı olmuştur,
iyi Sosyaller.