Bütçe
15.000 TL
SSD var diye konu sahibi yazdığı için ssd önermedim.
Soğutucuyu eklemeyi unutmuşum, linkler karışınca olur öyle.
X123 ile rahat rahat dayanır o işlemci.
5500 ile 5600 arasındaki fiyat farkına bi' bakıver yakın zamanda.

AMD ekran kartına nefret kusmaya yer aradığını da anladım şimdi, konudan çekiliyorum. Bilgin(!) arkadaşlar yardımlarını sunsunlar.

Daha atayım mı yeterli mi?

15.000 TL'ye oyun oynamak için bilgisayar arıyorum, ikinci el olarak fiyat 2-3 bin TL oynayabilir çok sıkıntı değil bir de SSD var.

İşlemci: Intel Core i5 6600K
Ekran kartı: NVIDIA GTX 1060
RAM: 10 GB DDR4 (8 GB DDR4 + 2 GB DDR4 )
SSD: 512 SATA SSD
Windows 10 Home
Anakat dahil 7.300 TL

Açıklamayı okumamışsın. Ben kime ne laf anlatıyorum ki...

4 ay valorantdan cihaz banlari vardir baska sorunlari yoktur.

Bu arada şunu da söyleyeyim; Riot'un anakartlarla alakalı politikası oldukça katı, bu tarz anakartlar cezaları bittikten sonra gözlem altına alınıyor. Bu yüzden de oldukça risk barındırıyorlar.
neyi komik buldunuz

Açıklamayı okumamışsın. Ben kime ne laf anlatıyorum ki...

4 ay valorantdan cihaz banlari vardir baska sorunlari yoktur.

Pulse 6600 takılı şuan sistemimde stutteringden geçilmiyor, madem bu kadar bilgilisin AMD hakkında seni teknik destek ekibine alalım forumda tonlarca açılan Stuttering sorunlarına da ÖSYM kategorisindeki gibi yardımcı ol dostum. :)

Ki piyasayı az çok bilen birisi 5600'ü FB gruplarından rahatlıkla 3K'ya bulabileceğini bilir, HWID bansız donanımlar arıyorsan illa 2K'ya da dolu AM4 anakart var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıklamayı okudum zaten ilan sadece bir örnek ki spoofer ile 10 dakikada çözülecek iş. Pulse 6600 takılı şuan sistemimde stutteringden geçilmiyor, madem bu kadar bilgilisin AMD hakkında seni teknik destek ekibine alalım forumda tonlarca açılan Stuttering sorunlarına da ÖSYM kategorisindeki gibi yardımcı ol dostum. :)
AMD ile ilgili çözümleri dünya kere yaptı buradaki arkadaşlar, stabil olan çoğu sürümde bahsettiğin sorunlar olmuyor.
Ben bilgimi birini ezmek için kullanmıyorum senin gibi.

öylemi 15k bütçeyle gidip 14400f mi öneriyim
14400F önermedim ben zaten, 5500-6600 sistem önerdim dostum.
Önerimi okusaydın bari.

Dostum, yazdığın şeylere cevap vermeye inan tenezzül bile etmemişim, sebebi de bu bütçede sıfır toplanacağını düşünebiliyor olman.
Tray 5500 2500 TL civarı 0 olarak satılıyor. 2. elde 2000 civarına bulunabilir.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...masaustu-asus-prime-b550-m-k-1267007370/detay 2700 TL, eğer ki PG ile alacaksanız 3300-3500 civarına falan geliyor.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...d4bu016g-r3200gdxg-ddr4-fiyati,284949914.html 2600 TL
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...750-w-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,769089707.html 4600 TL
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-masaustu-amd-radeon-rx-6600-1267262521/detay PG ile birlikte 6K civarına geliyor.
Toplam fiyat 19500 TL civarında olacaktır muhtemelen.
Çok bilgin varsa parçaları bir güzel yorumlarsın.
@efebatiin hoca müsait olunca bi' bakıverir misin?
Şu mesajıma ek geçeyim o hâlde; İşlemci soğutucu olarak X123 yeterli olacaktır. SSD'yi de konu sahibi elinde olduğunu belirtmiş.

AMD ile ilgili çözümleri dünya kere yaptı buradaki arkadaşlar, stabil olan çoğu sürümde bahsettiğin sorunlar olmuyor.

Önerimi okusaydın bari.

Şu mesajıma ek geçeyim o hâlde; İşlemci soğutucu olarak X123 yeterli olacaktır. SSD'yi de konu sahibi elinde olduğunu belirtmiş.

Hem ben işlemciye vericeğin parayı git ekran kartına ver diyorum işlemcinin çok güçlü olmasına gerek yok

Önerimi okusaydın bari.

Ben NVIDIA ekran kartlı sisteme AMD işlemci önermiyorum

BIOSTAR yerine az daha üstüne MSI gibi markalar var onları da değerlendirebilirsin bu modelin soğutması kötü diye biliyorum ve kartın bakıma ihtiyacı var.

Toplamda 17.8k bütçeni 2 3K daha aşabilirim diye belirttiğin için geçtim bütçeni.
Yanlış anlamadıysam elinde SSD var o yüzden SSD atmadım. Eğer kasa istiyorsan PSU'yu enermax 600W seçip yanına zoko kasa alabilirsin.
2. elde alacağın ürünlerde pg yoktu belki satıcıyı ikna edip pg yaptırtabilirsin.
Bütçe çıkarsa ilk sayfada atılan sistemler fena değil.

BIOSTAR yerine az daha üstüne MSI gibi markalar var onları da değerlendirebilirsin bu modelin soğutması kötü diye biliyorum ve kartın bakıma ihtiyacı var.

Toplamda 17.8k bütçeni 2 3K daha aşabilirim diye belirttiğin için geçtim bütçeni.
Yanlış anlamadıysam elinde SSD var o yüzden SSD atmadım. Eğer kasa istiyorsan PSU'yu enermax 600W seçip yanına zoko kasa alabilirsin.
2. elde alacağın ürünlerde pg yoktu belki satıcıyı ikna edip pg yaptırtabilirsin.
Bütçe çıkarsa ilk sayfada atılan sistemler fena değil.

Eğer ileride sistemi yükseltirim diyorsan 2. 8400F 0 olarak B650mt alabilirsin.

@groff

Sistem parçalarını özenle seçtim, senin için elimden gelenin en iyisini yaptım. Bu sistemle istediğin oyunları takılma veya stutter olmadan rahatlıkla oynayabileceksin. Tek dikkat etmen gereken nokta, ekran kartının VRAM kapasitesinin 6 GB olması. Bunun dışında korkmadan oynayabilirsin.

Sistem:

PSU: Enermax Maxpro III EMP700W
  • PSU 6 adet korumalı ( OCP, OVP, UVP, OPP, OTP, SCP ) Japon kapasitörleri kullanıyor istersen buradan bakabilirsin.
Anakart: Asus Prime H610M-K D4
  • Bu anakart 12100F için gayet yeterli bir kart lakin upgrade yapmak istersen 12400F'in üstüne çıkmaman iyi olur.
RAM: Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 3200 MHz
  • Neden 2x16 GB RAM seçtim?
    • Çünkü çoğu kişi 2x8GB kullanıyor ve sonra “sistem takılıyor” ya da “stutter var” diye şikayet ediyor. Sorunun kaynağı genelde RAM yetersizliği ama cevabı hep yanlış yerlerde arıyorlar. RAM miktarı, sistemin akıcılığı ve stabilitesi için kritik. 2x16 GB, güncel uygulamalar ve oyunlar için daha güvenli bir taban sunuyor.
M.2 SSD: Kioxia Exceria G2 - PCI-Express 3.0 1 TB
  • Brand:Kioxia
    Model: Exceria.
    Interface: X4 PCI-e 3.0/NVMe
    Form Factor: M.2
    Capacities: 250GB–1TB
    Controller: Phison E12C.
    Configuration: Dual R5 + CoX, 4-ch, 4-CE/ch
    DRAM: Yes.
    HMB: N/A
    NAND Brand: Kioxia.
    NAND Type: TLC.
    Layers: 96.
    R/W (Up to, in MB/s): 1700/1600
DRAM bulunuyor ve şu an elimizdeki bütçe ile güzel M.2 SSD
CPU: 12100F + FAN
  • Sarı site üzerinden 12100F 1300 TL veya 1.500 TL arası FAN'lı olarak satılıyor bu işlemci.
Ekran Kartı: GTX 1660 6GB / Ti / Super, - RTX 2060 6GB
  • 3.5K'ya 1660 6 GB / Ti / Super bulabilirsen al direk ama 4K 4.5K fiyatlara çıkarsan kesinlikle RTX 2060 6 GB almanı öneriyorum ne yap ne et sarı sitede sabahla F5 at pusuya yat :) düşür o kartı çünkü ben hep pusuya yatıyorum :) 10 küsur kart almışımdır çok uygun fiyatlara.
Termal Macun: Thermal Grizzly Kryonaut
  • İster bu macunu al istersen MX-6 / MX-4 al kaliteli macun bunlar, elinde macun varsa bunu pas geçebilirsin.
Total'de burası 15.297 TL tutuyor GTX 1660 ekran kartı ile kasa hariç uzay sistem, eğer kasa almak istersen aşağıya bırakacağım direk almana gerek yok kasayı biraz uzay sistem takılırsın ileride kasayı alırsın o sorun değil.
350 (mm) uzunlukta GPU desteği mevcut ve 160 (mm) Kule tipi soğutucu kullanabilirsin.

Umarım faydalı olmuştur,

iyi Sosyaller.

15k bütçede 1660 Ti öneren ilk insansın ve bana beğenmedim atmışsın :D

Son düzenleme: