Bütçe
15.000 TL

Alvada

Çalışkan
Selam.
Yeni bir sistem almak istiyordum. Intel tabanlı bir sisteme karar verdim ve forumda paylaştım.
Forumda bir arkadaş AMD tabanlı bir sistem önerdi biraz ilgimi çekti.
Sitelere bakınca genelde R5 5600 işlemci kullandıklarını gördüm.
Benim şu anda kullandığım sistemde halihazırda R5 5600 takılı.
Bundan dolayı şu anda kullandığım sisteme yükseltme yapmayı düşünüyorum.
Bütçem yaklaşık 15 bin TL.

Sistem:
  • Ryzen 5 5600 işlemci + Wraith Stealth stok fan
  • MSI RX 570 Armor 4G ekran kartı
  • MSI B450M Pro-VDH Plus anakart
  • Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz RAM
  • WD Green 120 GB SATA SSD
  • Frisby FC9235G-650 Kasa + 650W PSU

İşlemci soğutucu, ekran kartı, kasa ve PSU yanında bir tane de 1 TB M.2 SSD eklemeyi düşünüyorum.
Bu sistemde bu bütçe ile ne gibi değişiklikler yapabilirim?
Yeni sistem için ayırdığım bütçenin yarısıyla bu sistemi yeni sistemin performansına yaklaştırabilirsem bunu yükseltmeyi tercih ederim.
Tavsiyelerinize açığım.
Mesajlarınız için şimdiden teşekkürler.

RTX 5060 veya muadil bir ekran kartı takarsanız güzel olur gibime geliyor. Eğer oyun harici arka planda bir şeyler çalıştırmıyorsanız 16 GB RAM sizi biraz daha idare edecektir. Ama arka planda başka şeyleri de açık tutuyorsanız RAM'i de 32 yapmak lazım.

WD blue 1TB M.2 SSD 2.3K
Thermalright Phantom spirit işlemci soğutucu 1.6k
Enermax starryfort SF60 kasa 600W PSU ile 3K.
İkinci el 6600 XT 7K veya ikinci el RX 6600 6K.
Toplam 13 14 bin TL civarında bu şekilde bir çözümleme deneyebilirsin.

Üstteki arkadaşa katılıyorum. 6800XT + güzel bir PSU gayet güzel olacaktır 2K monitörle sorunsuz olur.
Eğer sistemini stamak istersen parç parça satıp AM5 sistemde çıkar.

WD blue 1TB M.2 SSD 2.3K
Thermalright Phantom spirit işlemci soğutucu 1.6k
Enermax starryfort SF60 kasa 600W PSU ile 3K.
İkinci el 6600 XT 7K veya ikinci el RX 6600 6K.
Toplam 13 14 bin TL civarında bu şekilde bir çözümleme deneyebilirsin.

Bu şekilde bir yükseltme mantıklı duruyor. Ancak ikinci el kartlarda güven sorunu var. %90'ı miningde kullanılmış. Çoğu kişi bunu belirtmiyor bile. Güvenilir bir ev kullanıcısından bulabilirsem alabilirim. Sanırım RX 5000 serisi biraz düşük kalır. 6000 veya 7000 serisi tercih etmeliyim bulabilirsem. Sadece ekran kartı için ayırabileceğim maksimum bütçe 8 bin Tl olabilir. Bildiğiniz satıcı varsa yönlendirebilir misiniz? Bu forumda 2. el ürün satışı var mı?

Bu şekilde bir yükseltme mantıklı duruyor. Ancak ikinci el kartlarda güven sorunu var. %90'ı miningde kullanılmış. Çoğu kişi bunu belirtmiyor bile. Güvenilir bir ev kullanıcısından bulabilirsem alabilirim. Sanırım RX 5000 serisi biraz düşük kalır. 6000 veya 7000 serisi tercih etmeliyim bulabilirsem. Sadece ekran kartı için ayırabileceğim maksimum bütçe 8 bin Tl olabilir. Bildiğiniz satıcı varsa yönlendirebilir misiniz? Bu forumda 2. el ürün satışı var mı?
6700xt bulunur o bütçeye. İkinci el sitelerinden içinize yatanı alabilirsiniz. Açılmamış Kart mining ihtimalini bayağı düşürüyor.

Bu şekilde bir yükseltme mantıklı duruyor. Ancak ikinci el kartlarda güven sorunu var. %90'ı miningde kullanılmış. Çoğu kişi bunu belirtmiyor bile. Güvenilir bir ev kullanıcısından bulabilirsem alabilirim. Sanırım RX 5000 serisi biraz düşük kalır. 6000 veya 7000 serisi tercih etmeliyim bulabilirsem. Sadece ekran kartı için ayırabileceğim maksimum bütçe 8 bin TL olabilir. Bildiğiniz satıcı varsa yönlendirebilir misiniz? Bu forumda 2. el ürün satışı var mı?

Ben miningli RX 6600 aldım jelatini dahi üstünde hiç sorun yaşamadım. İmkanınız varsa yaşadığınız ilde gidip deneyerek alın veya Facebook gruplarında referanslı bilindik satıcılardan alın. Bütçe yeterse RX 7600 de değerlendirilebilir.