Bütçe
15.000 TL
Son bir haftada 3 Samsung cihazını derinlemesine debloat yapmış biri olarak önermem. Çok fazla blotware dolu. GM cihazlar blotware konusunda Samsung'dan çok daha iyi. Ha gene debloat yapılacak şeyler var ancak Samsung kadar fazla değil. O yüzden bende GM 26 Pro diyorum.

Bu nasıl bir mantık böyle? Sen bir telefonun alınıp alınamayacağına mahalle telefoncusunda parça bulunup bulunamamasına göre mi karar veriyorsun?

Buna göre mahalle telefoncusunda orijinal Apple yedek parçası olmadığından, direkt Apple markasının cihazları alınabilir değil?

Hayır beyefendi, toptancılarda olduğuna göre belirtiyorum; toptancılarda Apple için orijinal yedek parça çıkma olur. Sıfır yurt dışı cihazını parçalayıp satarlar. Samsung direkt dışarı orijinal sıfır parça eriyor. Mesela bir yeri bozulduğunda yapabilirsin. Ben illa telefoncuya mı vereceğim diyorum? GM'nin bir yere bozulacak, kargoyla uğraşacağım, verilerim silinecek. Olme, eşeğim olma, dışarıda yaptırayım. Cdrsem ekran dışında diğer parçaları zor bulurum, servise bağlı kalıyorsun sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayir beyefendi toptancilarda oldugna gore belirliyorum toptancilsrda orijinal yedek parca cikma olur sifir yurt dışı cihazini parcalayip satarlslar Samsung direkt disari orijinal sifir parca eriyor mesela bir yeri bozuldugunds yapabilirsin ben illa telefoncuya mi vereceğim diyorum GM'nin bir yere bozulcak kargoyla uğraşacağım verilerim silincek olme esegim olme.

Anlamamak için ısrar ediyor gibisiniz sayın forum kullanıcısı. Kargo ile uğraşmanıza gerek yok, zira bugün çoğu ilimizde direkt Telpa'nın fiziksel teknik servisi bulunuyor.

Siz belki Deji veya bilinmedik yan sanayi batarya sök - tak yapa yapa öğrenmiş olabilirsiniz, ancak herkes bu tarz bir işlemi yapabilecek yeterli teknik bilgi birikimine sahip değil.

Bunu da geçtim, Samsung'un A0X - A1X - A2X - A3X serileri yetersiz donanıma tezat olarak aşırı ağır arayüzlerle geldiklerinden birkaç sürüm güncellemesiyle hayatı zindan edecek kadar yavaşlayabiliyorlar. Şu an A36 kullanıyorum ve şu DeBloat meselesinden çektiğimi bir ben bilirim. S serisi bu konuda yonganın sağladığı güçten dolayı sıkıntı çıkarmıyor diye düşük seviye A serilerine yorum yapılmamalı, hele ki Flagship üzerinden yola çıkılarak bu tarz Base modeller hakkında kesinlikle fikir yürütülmemeli. İkisi farklı dünyalar çünkü.

Son bir haftada 3 Samsung cihazını derinlemesine debloat yapmış biri olarak önermem. Çok fazla blotware dolu. GM cihazlar blotware konusunda Samsung'dan çok daha iyi. Ha gene debloat yapılacak şeyler var ancak Samsung kadar fazla değil. O yüzden bende GM 26 Pro diyorum.
Zaten GM 26 Pro sipariş ettik :) Kargoya verildi bile. Yanlışlıkla 2 tane sipariş etmiştim N11 çöktüğü için, bir tanesini iptal ettim. Diğeri ise inşallah haftaya elime ulaşacak :)

Anlamamak için ısrar ediyor gibisiniz sayın forum kullanıcısı. Kargo ile uğraşmanıza gerek yok, zira bugün çoğu ilimizde direkt Telpa'nın fiziksel teknik servisi bulunuyor.

Siz belki Deji veya bilinmedik yan sanayi batarya sök - tak yapa yapa öğrenmiş olabilirsiniz, ancak herkes bu tarz bir işlemi yapabilecek yeterli teknik bilgi birikimine sahip değil.

Bunu da geçtim, Samsung'un a0X - a1X - a2X - a3X serileri yetersiz donanıma tezat olarak aşırı ağır arayüzlerle geldiklerinden birkaç sürüm güncellemesiyle hayatı zindan edecek kadar yavaşlayabiliyorlar. Şu an A36 kullanıyorum ve şu debloat meselesinden çektiğimi bir ben bilirim. S serisi bu konuda yonganın sağladığı güçten dolayı sıkıntı çıkarmıyor diye düşük seviye a serilerine yorum yapılmamalı, hele ki flagship üzerinden yola çıkılarak bu tarz base modeller hakkında kesinlikle fikir yürütülmemeli. İkisi farklı dünyalar çünkü.

Canım kardeşim, GM 26 Pro dediğin cihazın gerçek adı Ali Lava Blaze Duo 3. Hint mali bu telefonu aldığında yedek parçasını nereden bulacak? İla yetkili servise bağlı kalıyorsun. Bu telefonların yedek parçası da pahalı. Ben kullanıcı mı tamir edecek dedim, markanın servis ağı yok.

Csnim kardesim GM 26 Pro degin cihazin gercek adi Ali lava blaze Duo 3 hint Mali bu telefonu aldiginda yedek parcasini nereden bulacak ila yetkili servis e bagli kalicslson bu telefonlarin yedek parcssids pahalsi ben kulanici mi tamir edecek dedim markanin servis agi yok.

Kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorsun sayın kullanıcı...

Bahsettiğin cihazı biliyorum. Ancak senin bilmediğin asıl önemli nokta şu, bu cihaz Coosea Group adlı bir ODM firmasının ürünü. Lava adlı marka ODM'den mühendislik tasarımını alıp Hindistan'da üretim yapıyor, bizde ise GM burada üretim yapıyor.

Üretimi Türkiye'de yapılan bir ürünün yedek parçası da pek tabii bulunabilir. Tabii siz bu hususu anlamamak için direniyor ve "Ben servis hizmeti istemiyorum." diyorsunuz, bununla da kalmayıp Telpa'nın çoğu ilde yetkili servisi olmasına rağmen "Servis ağı yok." diyorsunuz.

Ben laf anlatmaktan yoruldum artık. Nasıl düşünüyorsanız o kafa yapısıyla devam edin.

Ayrıca önerdiğim cihazı da bizzat kendim alarak önerimin arkasında olduğumu yeterince kanıtladığımı düşünüyorum.

Son olarak bahsi geçen cihazın panel üreticisi de Visionox... Yani şu afili Honor cihazların panelini üreten firma. Ama adı GM diye çamur atmak daha kolay oluyor değil mi?

Size İyi Sosyaller!

Kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorsun sayın kullanıcı...

Bahsettiğin cihazı biliyorum. Ancak senin bilmediğin asıl önemli nokta şu, bu cihaz Coosea group adlı bir odm firmasının ürünü. Lava adlı marka Odm'den mühendislik tasarımını alıp Hindistan'da üretim yapıyor, bizde ise GM burada üretim yapıyor.

Üretimi Türkiye'de yapılan bir ürünün yedek parçası da pek tabii bulunabilir. Tabii siz bu hususu anlamamak için direniyor ve "ben servis hizmeti istemiyorum." diyorsunuz, bununla da kalmayıp Telpa'nın çoğu ilde yetkili servisi olmasına rağmen "servis ağı yok." diyorsunuz.

Ben laf anlatmaktan yoruldum artık. Nasıl düşünüyorsanız o kafa yapısıyla devam edin.

Ayrıca önerdiğim cihazı da bizzat kendim alarak önerimin arkasında olduğumu yeterince kanıtladığımı düşünüyorum.

Son olarak bahsi geçen cihazın panel üreticisi de visionox... Yani şu afili Honor cihazların paneli üreten firma. Ama adı GM diye çamur atmak daha kolay oluyor değil mi?

Size iyi sosyaller!

Kastedim şey yetkili servis değil, bak p Samsung'la Apple'ın kendi servis sağlayıcıları olur, tamam mı? Samsung böyle hem yedek parça veriyor hem servis belgesi veriyor, yetkili servise bağlı kılmıyor. Apple da aynı şekilde servis belgesi veriyor. Aldıktan sonra ekranı kirli olacak, yetkili servise gideceksin. Ekran fiyatı 5K, telefonun 3'te 1'i. Neyini anlamak istemiyorsunuz, anlamıyorum. GM alırsan telefona mahkumsun. Üretim dediğinde her şeyi yurt dışından gelip burada toplanması bu üretime girmiyor bence.

@BirForumcuKişi bahsettiğiniz ekran değişim ücreti A26 için de benzer meblağ sayın kullanıcı, dikkatinizi çekerim.

Sizin anlamadığınız nokta ise bir ilde kullanılan cihazın yetkili servisi varsa zaten o iş bitmiştir, servisin A veya B olmasının bir önemi var mı? Direkt sivil vatandaşa parça satışı olup olmadığı hususunda net yorum yapamam, zira henüz servise işimiz düşmedi.

Günümüzde çoğu cep telefonu üreticisi ODM firmalarıyla çalışıyor zaten, bu durum normal.

Apple cihazları Çin'de üretiliyor diye Çin malı mı oluyor, hayır. Halen insanlar Apple için "Amerikan markası" veya "Amerikan cihazı - ürünü" diyorlar, bundan dolayı son cümleniz bu sektör için geçersiz.

@BirForumcuKişi bahsettiğiniz ekran değişim ücreti A26 için de benzer meblağ sayın kullanıcı, dikkatinizi çekerim.

Sizin anlamadığınız nokta ise bir ilde kullanılan cihazın yetkili servisi varsa zaten o iş bitmiştir, servisin A veya B olmasının bir önemi var mı? Direkt sivil vatandaşa parça satışı olup olmadığı hususunda net yorum yapamam, zira henüz servise işimiz düşmedi.

Günümüzde çoğu cep telefonu üreticisi odm firmalarıyla çalışıyor zaten, bu durum normal.

Apple cihazları Çin'de üretiliyor diye Çin malı mı oluyor, hayır. Halen insanlar Apple için "Amerikan markası" veya "Amerikan cihazı - ürünü" diyorlar, bundan dolayı son cümleniz bu sektör için geçersiz.

Kardeşim bak A26 suanekran değşim ücret i 4200 serviste dışarıda alrım dersen servis ekranı 3470'e buluyosun servis orijinalini benim demek istediğim nokta su GM cihazlarda parca sürkülasyonu yok bak mesela GM22 Pro örmek vereyim yan sanayi ekranı sua piyasada l1.5k serviste orijinal ekranı 4400 cihazın değeri ne kadar 5 bin lira filan anlatmak sitediğim nokta su ileride tamir etirmek istese 2-3 yıl sonra 2.el cihaz parası verecek Samsung Redmi veya servis agı olan bir marka için söylüyorum cıkma bulur yan sanayi bulur biraz daha uyguna gelir GM de sıkıntı işte bu durum onu anlatmaya calısıyorum.

Ekstra A26 super AMOLED.

Kulanıcı bunlara tamam diyorsa alsın ben uyarıyım 5 yıldır telefon tamiri yapıyor arada dükkanada gidiiyorum ek iş için adam yan sanayi ekran taktırıyor 2 güne geri geliyor GM için bunlara tamam diyorsa alsın yoksa bana ne onun parası.

Kardeşim bak A26 suanekran değşim ücret i 4200 serviste dışarıda alrım dersen servis ekranı 3470'e buluyosun servis orijinalini benim demek istediğim nokta su GM cihazlarda parca sürkülasyonu yok bak mesela GM22 Pro örmek vereyim yan sanayi ekranı sua piyasada l1.5k serviste orijinal ekranı 4400 cihazın değeri ne kadar 5 bin lira filan anlatmak sitediğim nokta su ileride tamir etirmek istese 2-3 yıl sonra 2.el cihaz parası verecek Samsung Redmi veya servis agı olan bir marka için söylüyorum cıkma bulur yan sanayi bulur biraz daha uyguna gelir GM de sıkıntı işte bu durum onu anlatmaya calısıyorum.

Şu an Samsung A02 gibi günlük hayatta kullanılamayacak seviyede olan bir cihazın da ekran değişim ücreti 4100₺ sayın kullanıcı, bir şeyi kötülemeye odaklanmak yerine daha geniş perspektiften bakmayı deneyin.

Bu bir gerekçe değil, daha önceki mesajlarda A36 ve GM 26 Pro'nun yan yana çekilmiş fotoğrafını da attım. A36 sözde "Super" AMOLED ama GM çok daha iyi bir görsel deneyim sunuyor.

Kulanıcı bunlara tamam diyorsa alsın ben uyarıyım 5 yıldır telefon tamiri yapıyor arada dükkanada gidiiyorum ek iş için adam yan sanayi ekran taktırıyor 2 güne geri geliyor GM için bunlara tamam diyorsa alsın yoksa bana ne onun parası.

Bence elinize almadığınız cihazlar hakkında böyle peşin hüküm yargılarda bulunmayın, benden size tavsiye.

Kaldı ki böyle bir senaryoda ben de dahil bu forumdaki kimse kullanıcıyı mahalle telefoncusuna yönlendirmeyecektir, bundan emin olabilirsiniz.

İyi Sosyaller!