Bütçe
15.000 TL
Şu an Samsung A02 gibi günlük hayatta kullanılamayacak seviyede olan bir cihazın da ekran değişim ücreti 4100₺ sayın kullanıcı, bir şeyi kötülemeye odaklanmak yerine daha geniş perspektiften bakmayı deneyin.

Bu bir gerekçe değil, daha önceki mesajlarda A36 ve GM 26 Pro'nun yan yana çekilmiş fotoğrafını da attım. A36 sözde "super" AMOLED ama GM çok daha iyi bir görsel deneyim sunuyor.

Bence elinize almadığınız cihazlar hakkında böyle peşin hüküm yargılarda bulunmayın, benden size tavsiye.

Kaldı ki böyle bir senaryoda ben de dahil bu forumdaki kimse kullanıcıyı mahalle telefoncusuna yönlendirmeyecektir, bundan emin olabilirsiniz.

İyi sosyaller!

Ben insanları mahalle telefoncusuna yönlendiriyorum, tamam. :D anlamak istemiyorsunuz, konuları başka yere çekiyorsunuz, iyi sosyaller.

Son düzenleme:
@BirForumcuKişi konuyu çarpıtan sizsiniz, sadece işinize gelen hususları öne çıkarıyorsunuz.

Sizin hatanız, beni dün GSMArena okuyup bugün telefon önermeye başlayan çaylak - Amatör kullanıcılarla karıştırdınız sanırım.

@BirForumcuKişi konuyu çarpıtan sizsiniz, sadece işinize gelen hususları öne çıkarıyorsunuz.

Sizin hatanız, beni dün gsmarena okuyup bugün telefon önermeye başlayan çaylak - amatör kullanıcılarla karıştırdınız sanırım.

5 yıldır sektörün içindeyim, sizden daha çok şey bildiğimde eminim. Ekranı daha parlak diye GM'nin ekranı daha iyi diyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 yıldır sektörün içindeyim, sizden daha çok şey bildiğimde eminim. Ekranı daha parlak diye GM'nin ekranı daha iyi diyorsunuz.

Konuşma ilerledikçe daha da absürt - gülünç bir hâl alıyor. Hayır GM'in ekranına sadece parlaklığından dolayı daha iyi demedim.

Birkaç nokta;

• GM'deki panelin çözünürlüğü daha yüksek.
  • GM'deki panel 10 Bit renk desteğine sahip.
  • GM'deki panelde ekran altı parmak izi okuyucu mevcut.
  • GM'deki panelin PWM frekansı daha yüksek. Zira A36'nın panelindeki PWM dalgalanması bariz görülebiliyorken GM'deki panelde böyle bir durum söz konusu değil.

Söylediklerinize bakılırsa sektör hakkında şahsım kadar bilgiye sahip değilsiniz. Ayrıca yıl yarıştıracaksanız, 2017'den beri bu sektörü yakından takip ediyorum, bilin isterim 😇.

İyi Sosyaller!

GSM Arena ve bağımsız test sitelerine göre Samsung Galaxy A36 paneli dış mekanda 1200 nit, tepe noktada ise 1900 nit parlaklığa çıkabiliyor. GM 26 Pro'nun kendi belirttiği tepe değer ise 1000 nit civarındadır. Kağıt üstünde de gerçek testlerde de Samsung paneli daha parlak. Her türlü ayrıca yabancı teknoloji forumlarından ucuz telefonların ekranı mağazada daha parlak/canlı duruyor sorusuna verilen cevap nettir: Üreticiler renk saturasyonunu (doygunluğu) fabrikadan yüksek açarak göze parlakmış izlenimi verir, buna vivid marketing denir. Ayrıca Samsung'un Galaxy A26 ve A36 modellerinde kullandığı Corning Gorilla Glass iyon değişimli yapısıyla 2 metreden betona düşmelere esneyerek dayanırken; GM 26 Pro'daki Panda MN228 sadece temel düzey çizikleri önleyen, maliyet odaklı giriş seviyesi fason bir camdır. Panda MN228 ile Gorilla Glass'ı aynı kefeye koymak, sıradan pencere camıyla kurşun geçirmez camı dayanıklılıkta bir tutmaktan farksızdır.

2017'den beri sektörü takip edip 8 bit + FRC çakma 10-bit paneli gerçek sanman ve broşürdeki pazarlama rakamlarına kanman üzücü reis. İki ekran da standart FHD+ çözünürlükteyken, kağıt üstü fason verilerle OIS'i, Victus+ camı, IP67'yi ve gerçek güneş altı nit değerini çöpe atıyorsan o engin 'tecrübenle' GM 26 Pro'nla mutluluklar.

@BirForumcuKişi kağıt üstü verileriniz ile size mutluluklar. Ben her zaman olduğu gibi realitede elde ettiğime bakarım. İki cihaz da benim elimde, ikisini de bizzat kendim deneyimledim. Hâl böyleyken sizin "muhteşem" kağıtüstü verilerinizi referans almamı beklemiyorsunuz herhalde?

Ayrıca buradaki konu panel, paneli koruyan koruyucu ek katman değil.

Neyse, elinize bile almadığınız cihazlara hüküm verirken bundan sonra benimle karşılaşacaksınız. Bu da size sözüm olsun.

Bu arada, yukarıda söylemeyi unutmuşum. A36'nın paneli HDR desteklemiyorken GM'deki panelde HDR desteği mevcut.

Size iyi Sosyaller!

Konu sahibi GM 26 Pro'yu çoktan bile aldı. Boşuna tartışıyorsunuz.
Aynı zamanda kronik Exynos çipe sahip bir telefon olan A26'nın 2 seneden fazlasını görmeyeceğini herkes biliyor.
Engin tecrübelerinizi konustursanız bile GM 26 Pro A26'dan daha uzun ömürlü ve daha mantıklı bir telefon olduğu kesin.
Artık ön yargılarmızı yavaştan yıkalım.

Konu sahibi GM 26 Pro'yu çoktan bile aldı. Boşuna tartışıyorsunuz.
Aynı zamanda kronik Exynos çipe sahip bir telefon olan A26'nın 2 seneden fazlasını görmeyeceğini herkes biliyor.
Engin tecrübelerinizi konustursanız bile GM 26 Pro A26'dan daha uzun ömürlü ve daha mantıklı bir telefon olduğu kesin.
Artık ön yargılarmızı yavaştan yıkalım.

Ben GM'nin durumunu söyledim arkadas GM 26 Pro'nun ekranın A36'dan daha iyi diyor konu bu.

Ben GM'nin durumunu söyledim arkadas GM 26 Pro'nun ekranın A36'dan daha iyi diyor konu bu.

Evet daha iyi. Hep kağıt üstü verilere bakarsak iphoneların hepsi çöp olur :D zaten kendisi bizzat deneyimliyor üstüne kanıtta atıyor daha ne olsun? Samsung'un ekranları iyi hoş ama a5X ve sonrası için geçerli. Diğerlerine ortalama AMOLED ekran takıp geçiyor.

@BirForumcuKişi kağıt üstü verileriniz ile size mutluluklar. Ben her zaman olduğu gibi realitede elde ettiğime bakarım. İki cihaz da benim elimde, ikisini de bizzat kendim deneyimledim. Hâl böyleyken sizin "muhteşem" kağıtüstü verilerinizi referans almamı beklemiyorsunuz herhalde?

Ayrıca buradaki konu panel, paneli koruyan koruyucu ek katman değil.

Neyse, elinize bile almadığınız cihazlara hüküm verirken bundan sonra benimle karşılaşacaksınız. Bu da size sözüm olsun.

Bu arada, yukarıda söylemeyi unutmuşum. A36'nın paneli HDR desteklemiyorken GM'deki panelde HDR desteği mevcut.

Size iyi sosyaller!

Dostum, iki cihazı eline alıp fabrikadan köklenmiş yapay renk doygunluğunu 'realite' sanman tam bir plasebo etkisi. HDR dedigin şey panelin adındaki yazı değil; Widevine L1 lisansı, Netflix/YouTube sertifikası ve gerçek nit tepe noktasıdır. GM'deki lisanssız, çakma renk profiline HDR denmez. Ayrıca 'koruyucu katman' dediğin Victus+ cam, ekran dayanıklılığının doğrudan kendisidir.

Lab testlerini, bağımsız ölçümleri ve teknik gerçekleri yok sayıp 'benim gözüm test cihazlarından daha iyi biliyor' kafasındaki bir 'sektör takipçisiyle' zaten tartışacak bir şey kalmadı. Sözün kalsın, istediğin yerde karşıma çıkabilirsin. GM 26 Pro'nla sana 'realitede' mutluluklar

Evet daha iyi. Hep kağıt üstü verilere bakarsak iphoneların hepsi çöp olur :D zaten kendisi bizzat deneyimliyor üstüne kanıtta atıyor daha ne olsun? Samsung'un ekranları iyi hoş ama a5X ve sonrası için geçerli. Diğerlerine ortalama AMOLED ekran takıp geçiyor.

iPhone tam da benim dediğimi kanıtlıyor; kağıt üstü rakamlara değil, panellerin gerçek kalitesine ve renk doğruluğuna bakılır. A36'daki olay da tam olarak bu: Fason panellerdeki çakma HDR ve sahte doygunluk yerine gerçek yüksek nit parlaklık, stabil panel yönetimi ve Victus+ dayanıklılığı. 'a5X altı ortalama' ezberi yıllar öncesinde kaldı. Bağımsız lab testlerini yok sayıp doygunluğu köklenmiş ekranı 'kanıt' sanmak bana göre pazarlama tuzagıdır.