Bütçe
15.000 TL (Çok daha mantıklı bir seçenek varsa daha çıkabilirim)

ADT

Uzman
Selam,
Telefonum arıza çıkarınca yeni bir telefon arayışına girdim. Bütçem yaklaşık 15.000 TL civarı. Önceliğim:

Bataryası uzun gitsin (1 gün rahat yetmeli.)

Telefonun ömrü uzun olsun, yani yazılım desteği ve donanımı sağlam olsun

Performansı iyi olsun, takılmasın, oyun vs. idare etsin

Bu fiyata hangi modelleri önerirsiniz? Eğer değerse biraz daha bütçeyi zorlayabilirim. Fiyat/performans olarak en mantıklı seçenek ne olur? Teşekkürler 🙂

Selam,
Telefonum arıza çıkarınca yeni bir telefon arayışına girdim. Bütçem yaklaşık 15.000 TL civarı. Önceliğim:

Telefonun ömrü uzun olsun, yani yazılım desteği ve donanımı sağlam olsun.

Performansı iyi olsun, takılmasın, oyun vs. idare etsin.

Bu fiyata hangi modelleri önerirsiniz? Eğer değerse biraz daha bütçeyi zorlayabilirim. Fiyat/performans olarak en mantıklı seçenek ne olur? Teşekkürler 🙂

2.el S22 öneririm.

Selam,

Telefonun ömrü uzun olsun, yani yazılım desteği ve donanımı sağlam olsun.

Performansı iyi olsun, takılmasın, oyun vs. idare etsin.

Realme 12 pro/realme 12+
A36
Öneririm.

Bataryadan önermem. Kendim kullanıyorum.
Genelde 6-7 saat gidiyor.

S22 halihazırda Android 15 güncellemesini aldı ve hala One UI güncellemesi alıyor, bu bütçelerde sıfır orta seviye telefon almaktansa amiral gemisi telefon daha mantıklı.
Sıfır olarak ne önerirsiniz?

Realme 12 pro/realme 12+
A36
Öneririm.

Bataryadan önermem. Kendim kullanıyorum.
Genelde 6-7 saat gidiyor.
Realme düşündüm ben de ama o telefon için yapılmış Custom ROM bulamadım. Yani güncelleme desteği bittikten sonra kullanmakta zorlanacağım. ROM çıkar mı acaba sonra? Ya da GSI kurmak zorundayım.

Sıfır olarak ne önerirsiniz?

Realme düşündüm ben de ama o telefon için yapılmış Custom ROM bulamadım. Yani güncelleme desteği bittikten sonra kullanmakta zorlanacağım. ROM çıkar mı acaba sonra? Ya da GSI kurmak zorundayım.

Güncellemeyi neden bu kadar kafaya takıyorsunuz?

Kullanılır çok zor değil. Yine 4 5 sene gider.

Güncelleme yeni özellik demek. Neden telefonumu eski sürümde kullanayım? Ayrıca güvenlik güncellemesi önemli. Her gün telefonlarda sıfır gün açıkları bulunuyor.

Bende şu an Android 13 kullanıyorum, her çıkan yeni sürümde senin kullancağın özelik olmuyor zaten. S22'de hala güvenlik güncellemesi alıyor, ayrıca ben güvenlik güncellemelerini de çok önemsemiyorum pazarlama hilesi gibime geliyor, düzgün bir antivirüs kullanırsan zaten güvenlik güncellemesinin yapacağı işi yapıyor.