Bütçe
15.000 TL (Çok daha mantıklı bir seçenek varsa daha çıkabilirim)
Yani A55 bütçe artarsa Honor 400 var.
Güncelleme önemliyse Samsung bakacaksın.

Magicos tasarımsal anlamda EMUI ve HarmonyOS'e benzesede hafiflik ve akıcılıkta onlar kadar değil şahsen.
Özelleştirmeside iyi değil bence. Ama yine de hafif yazılım denilebilinir üzmez.
Güncelleme aşırı önemli değil tabii ki. Fakat güncelleme olması olmamasından daha iyi. Bir de yeni özellikleri ne kadar çok alırsak o kadar iyi 😅

Güncelleme aşırı önemli değil tabii ki. Fakat güncelleme olması olmamasından daha iyi. Bir de yeni özellikleri ne kadar çok alırsak o kadar iyi 😅

Honor 3 4 yıl veriyor. Onun rakibi 6 yıl.
Yani Honor 400 batarya ekran küçük olması ve ana kamerada daha iyi.
Onun dısındakilerde rakibi A56 önde.
Eğer beklerseniz Honor 400 Lite çıkarsa ona da bakarsınız.

Son sürümlerde Android'e kayda değer yenilikler gelmiyor. Zaten ROM işlerinden anladığına göre bu konuda bilinçlisin, cihaza zararlı yazılım yüklemezsin. Yani güvenlik güncellemesi de o kadar şart değil :).

S22 halihazırda Android 15 güncellemesini aldı ve hala One UI güncellemesi alıyor, bu bütçelerde sıfır orta seviye telefon almaktansa amiral gemisi telefon daha mantıklı.
S22 o paraya alınacak her telefondan her anlamda daha kaliteli ama pil ve ömürden elenir maalesef. Ayrıca 2. el ile 0 cihazı bir tutmamak gerekiyor. Kendim 2 sene kullandım S22'yi, çok güzel cihaz ama burada önerilecek bir cihaz değil.

Son sürümlerde Android'e kayda değer yenilikler gelmiyor. Zaten ROM işlerinden anladığına göre bu konuda bilinçlisin, cihaza zararlı yazılım yüklemezsin. Yani güvenlik güncellemesi de o kadar şart değil :)
Doğrudur fakat güvenlik güncellemesi yine de önemli. Sıfır gün açıkları nadiren günlük kullanıcıyı hedeflese de sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan telefonunuza zararlı yazılım bulaşabiliyor. Olmasa da olur fakat olsa daha güzel olur. Tabii ki en önemli şey değil ama telefon alırken bakmaya çalışıyorum. 😅 Teşekkür ederim yardımlarınız için bu arada. Telefon alınca yazacağım 😄

Selam,
Telefonum arıza çıkarınca yeni bir telefon arayışına girdim. Bütçem yaklaşık 15.000 TL civarı. Önceliğim:

Bataryası uzun gitsin (1 gün rahat yetmeli.)

Telefonun ömrü uzun olsun, yani yazılım desteği ve donanımı sağlam olsun

Performansı iyi olsun, takılmasın, oyun vs. idare etsin

Bu fiyata hangi modelleri önerirsiniz? Eğer değerse biraz daha bütçeyi zorlayabilirim. Fiyat/performans olarak en mantıklı seçenek ne olur? Teşekkürler 🙂
A36 bakın.