Vallahi hocam 1 sene hiç dayanamam. Dediğim gibi otoriteden nefret ederim. Dayanamam ve yapamam. İyiye kullanıyorum. Hee, tabii bağımlılık ayrı bir konu ancak zaten babam sınırlı baktırıyor. 2 saat. Telefon çürüyecek bence kenarda bana öyle geliyor boşa çıkacak. 15 yaş olduğumda gelirse iyi.
Aynen kanka🥀🤡

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasa gelirse direkt olarak aşmanın yolu olmaz. Velinin bilgileriyle vs. girersin belki ama etik olmaz.

Kurunun yanında yaşta yanar maalesef. Bağımlı olduğunu söylemişsin. Bu da kötü bir şey. Yaşında gençken vakit geçirebileceğin hobiler edinmeye çalış.

Yasa gelirse direkt olarak aşmanın yolu olmaz. Velinin bilgileriyle vs. girersin belki ama etik olmaz.

Kurunun yanında yaşta yanar maalesef. Bağımlı olduğunu söylemişsin. Bu da kötü bir şey. Yaşında gençken vakit geçirebileceğin hobiler edinmeye çalış.

Hocam bağımlıyım biliyorum ancak, yine de kullanmak istiyorum. Ya da bu kadar karşı olmamın sebebi bağımlı olmam mı 🤔bağımlılığım geçse dayanabilir miyim? Telefon boşa çıkçak gibi çürüyecek gibi geliyor. Hee, en büyük sorun 2 senedir uğraştığım YouTube kanalım. Emeğim var.

Hocam bağımlıyım biliyorum ancak, yine de kullanmak istiyorum. Ya da bu kadar karşı olmamın sebebi bağımlı olmam mı 🤔bağımlılığım geçse dayanabilir miyim? Telefon boşa çıkçak gibi çürüyecek gibi geliyor. Hee, en büyük sorun 2 senedir uğraştığım YouTube kanalım. Emeğim var.

Onu en kötü babanın hesabına bağlarsın.

Aynen çok mantıklı, bilgilerin her yerde gezecek, özgürlük artık sıfır olacak ve senin adına suç da işlenebilecek.
Sanki bilgilerimiz zaten her yerde gezmiyor mu? Her ay, 13-14 yaşındaki çocukların 'panel' üzerinden kolayca ulaşabildikleri kişisel verilerle insanlara açık adreslerini gönderip tehditler savurduğu bir ortamdayız; asıl sorun bu değil mi?
Bu nedenle alınan kararın mantıklı olduğunu düşünüyorum. Aşmak isteyen bir şekilde her türlü engeli aşar ancak 12-13 yaşındaki bir çocuğun bu denli bağımlı olması sağlıklı değil. Bu durumun olumsuz etkilerini zaten toplumsal olarak net bir şekilde gözlemliyoruz.

Sanki bilgilerimiz zaten her yerde gezmiyor mu? Her ay, 13-14 yaşındaki çocukların 'panel' üzerinden kolayca ulaşabildikleri kişisel verilerle insanlara açık adreslerini gönderip tehditler savurduğu bir ortamdayız; asıl sorun bu değil mi?
Bu nedenle alınan kararın mantıklı olduğunu düşünüyorum. Aşmak isteyen bir şekilde her türlü engeli aşar ancak 12-13 yaşındaki bir çocuğun bu denli bağımlı olması sağlıklı değil. Bu durumun olumsuz etkilerini zaten toplumsal olarak net bir şekilde gözlemliyoruz.

Katılıyorum hocam. Kişisel bilgilerin hiçbir anlamı kalmadı artık çoluk çocuğun elinde geziyor.

Ne güzel işte klavye delikanlılığı yapamaz kimse, 15 yaş altı da gider dersine çalışır. Bakacak olan her şekilde VPN'le bir şekilde bakacak zaten🥀

Ben senin adına suç işlenebilir diyorum, sen gelmiş klavye delikanlılığı diyorsun. Düşünceniz bu kadar kısıtlı cidden. Ve klavye delikanlılığı yapılmasının sebebi de bu değil, devletin sorumsuzluğu. Nasıl olsa takipsizlik veriliyor deyip klavye delikanlılığı yapıyorlar. Burada resmen özgürlüğün tamamen elden alınıyor ve kukla gibi kullanılıyorsun. Davaları önemsesinler, cezaları sıkılaştırsınlar, bu sorun yine ortadan kalkar zaten. Şu anda devlet istediği kişiyi bulabiliyor, şu an 1 ayda buluyorsa yasadan sonra anında bulacak tek fark bu. Yani buradaki olay, beni nasılsa bulamazlar deyip klavye delikanlılığı yapılması değil. Devlet nasılsa umursamıyor deyip klavye delikanlılığı yapılması.

Sağlıklı değilse bunu ailesi kontrol edecek. Bir tane çocuğun ailesi sorumsuz diye ben kimliğimi vermek zorunda değilim. Şu an bilgilerin her yerde geziyor ama bu bilgiler ile çok bir şey yapamıyorlar. Bu yasa gelirse o bilgilerin kötüye kullanılabilir üzerinden suç da işlenebilir. Bunu anlamak zor değil. Ve nasılsa bilgiler çalınmış daha da çalınsın diye de saçma bir mantık yok.

Katılıyorum hocam. Kişisel bilgilerin hiçbir anlamı kalmadı artık çoluk çocuğun elinde geziyor.

Aynen işte bu yüzden yasa gelsin de bilgilerin bir işe yarasın. Kullansınlar en azından boşa durmasın.

Hocam tekrar diyorum, olay bağımlılık değil özgür şekilde bazen girip keyif yapabilmek.

Hocam tekrar diyorum, olay bağımlılık değil özgür şekilde bazen girip keyif yapabilmek.

Devlet açık açık, bize saygısızlık yapanları daha kolay içeri atmak için. Bize saygısızlık yapılmaması için yasayı getiriyoruz diyorlar. Bunlar da hala çocuk falan diyor, aynen kardeşim devlet çocuğu düşünüyor.

Devlet açık açık, bize saygısızlık yapanları daha kolay içeri atmak için. Bize saygısızlık yapılmaması için yasayı getiriyoruz diyorlar. Bunlar da hala çocuk falan diyor, aynen kardeşim devlet çocuğu düşünüyor.
Tek amaç o zaten. Tek isteğim, bu ülkeden çıkmak.