Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Bakım kısmını bilmiyorum ama belirli aralıklarla düzgün bir berbere gidip uzatacağını söyleyerek yanları ve kırıkları aldırman lazım. Kabarıklığı bayağı götürüyor bu işlem, sonrasını zaman halleder. Ben geçtiğimiz Kasım ayından beri uzatıyorum, bir kere gidip yanları kestirdim sadece. Ağzıma kadar geliyor şu an önleri.
Bakım kısmını bilmiyorum ama belirli aralıklarla düzgün bir berbere gidip uzatacağını söyleyerek yanları ve kırıkları aldırman lazım. Kabarıklığı bayağı götürüyor bu işlem, sonrasını zaman halleder. Ben geçtiğimiz kasım ayından beri uzatıyorum, bir kere gidip yanları kestirdim sadece. Ağzıma kadar geliyor şu an önleri.
Çok kısa mı kestirmeliyim ucundan yani.
Sen uzatacağını belirt o ne yapacağını bilir hocam. Ucundan alır.
- Makaleler
- 1
Evet uçlarından az bir şey aldırmanın zararı olmaz. Uzatacağını söylediğinde berber işini bilir muhtemelen, kasap gibi yarısını almasın yeter.
Sen uzatacağını belirt o ne yapacağını bilir hocam. Ucundan alır.
Saç bakımı için ne kullanabilirim bir bilginiz var mı?
İşin ehlinden yani berberden öneri alman daha iyi olacaktır.Saç bakımı için ne kullanabilirim bir bilginiz var mı?
dotsh
Üstün
2 yıla yakındır uzatıyorum. Göğsüme kadar geliyor. İlk sene neredeyse hiçbir şey yapmadım. 2. sene bakım yapmaya ve kırıkları 3-4 ayda bir aldırmaya başladım. Gideceğin berberi düzgün seç yeter. Berber yüzünden ense kısmını sıfırdan uzatıyorum şu anda.
Ürünler kişiden kişiye değişir. Ben şampuan olarak ogx şampuan ve saç bakım kremi, kökler için urban care kafein saç toniği ve uçlar için urban care biberiye ve karanfil suyu kullanıyorum. Bazen de duştan 1-2 saat önce Hindistan cevizi yağı ve biberiye yağını karıştırıp saçıma sürüyorum.
Ürünler kişiden kişiye değişir. Ben şampuan olarak ogx şampuan ve saç bakım kremi, kökler için urban care kafein saç toniği ve uçlar için urban care biberiye ve karanfil suyu kullanıyorum. Bazen de duştan 1-2 saat önce Hindistan cevizi yağı ve biberiye yağını karıştırıp saçıma sürüyorum.
Talent
Uzman
Uzun yıllardır saç uzatan birisi olarak önerim şunlar; birincisi saçın ilk 1-1.5 yıl uzasın bırak. Internette 3 4 ayda bir kırık aldır derler ama onlara kulak asma zaten saçın kısa biraz otursun ondan sonra aldırırsin. Ben 4 yılda iki kez kırık aldırdım ve hiçbir sıkıntı çekmedim. İkincisi saçların zaten sağlıklıysa saç uzatiyorum diye dışarıdan takviye alma, gerek yok. Sporuna, beslenmeye dikkat et zaten saçın güzelce beslenir. Ben 4 yıldır sampuandan başka bir şey kullanmiyorum çünkü diğer dış etkenlere dikkat ediyorum ve oldukça bakimlilar. Ve dediğim sürenin sonunda kırık aldırmaya başladığında kesinlikle bir bayan kuaförüne git. Ben saç uzatmaya başladığımdan bu yana erkek berberde adım dahi atmadım ve çok mutluyum şahsen. Bu arada bahsettiğin kötü gözükme olayı çok normal bu dönemlerde tek yapman sabır etmek. Henüz bağlanmıyor ise taç kullanabilirsin.
2 yıla yakındır uzatıyorum. Göğsüme kadar geliyor. İlk sene neredeyse hiçbir şey yapmadım. 2. sene bakım yapmaya ve kırıkları 3-4 ayda bir aldırmaya başladım. Gideceğin berberi düzgün seç yeter. Berber yüzünden ense kısmını sıfırdan uzatıyorum şu anda.
Ürünler kişiden kişiye değişir. Ben şampuan olarak ogx şampuan ve saç bakım kremi, kökler için urban care kafein saç toniği ve uçlar için urban care biberiye ve karamfil suyu kullanıyorum. Bazen de duştan 1-2 saat önce Hindistan cevizi yağı ve biberiye yağını karıştırıp saçıma sürüyorum.
Berberi tanıyorum zaten yaşadıgım şehir çok büyük bir yer değil herkes birbirini tanır buranın en iyi berberi o kuşkusuz arkadaşlarıma öneriyorum gidip gene mahallesinin berberin oluyor sonra bakmışsın bir taraf altta bir taraf üstte kalmış sonra küfür ediyor berber konusunda iyiyim 3 ay uzatacagım sonra berbere gideceğim ucundan aldırıcam. Bir de benim acayip bir saçım dökülüyor bu yaşta dökülmesi çok saçma ve bunun içinde mecburen cildiyeciye gideceğim saçımla ilgili onunla ilgilide bilgi almam gerekiyor ve her saçıma elimi attığımda en az 2 tel saç geliyor.
Uzun yıllardır saç uzatan birisi olarak önerim şunlar; birincisi saçın ilk 1-1.5 yıl uzasın bırak. Internette 3 4 ayda bir kırık aldır derler ama onlara kulak asma zaten saçın kısa biraz otursun ondan sonra aldırırsin. Ben 4 yılda iki kez kırık aldırdım ve hiçbir sıkıntı çekmedim. İkincisi saçların zaten sağlıklıysa saç uzatiyorum diye dışarıdan takviye alma, gerek yok. Sporuna, beslenmeye dikkat et zaten saçın güzelce beslenir. Ben 4 yıldır sampuandan başka bir şey kullanmiyorum çünkü diğer dış etkenlere dikkat ediyorum ve oldukça bakimlilar. Ve dediğim sürenin sonunda kırık aldırmaya başladığında kesinlikle bir bayan kuaförüne git. Ben saç uzatmaya başladığımdan bu yana erkek berberde adım dahi atmadım ve çok mutluyum şahsen. Bu arada bahsettiğin kötü gözükme olayı çok normal bu dönemlerde tek yapman sabır etmek. Henüz bağlanmıyor ise taç kullanabilirsin.
İmkanım olsaydı çeşke. Kadın berbere gitme şansım yok maalesef bu şehirde hep erkek, kadın berber hiç görmedim.