Bütçe
150.000 TL

İntikankam

Uzman
Mimarlık 1. sınıfta okuyan bir arkadaşım AutoCAD ve ileride kullanacağı mimarlık programları için laptop önerisi istedi, maksimum bütçe 150.000.

Mimarlık 1. sınıfta okuyan bir arkadaşım AutoCAD ve ileride kullanacağı mimarlık programları için laptop önerisi istedi, maksimum bütçe 150.000.
Yalnız tek kanal RAM. Tam performans istiyorsa yanına bir tane daha RAM alıp "servise" taktırması gerek.
Bu bütçede sadece Game Garaj laptop var 5080 için Vector 17 kasa. Ancak batarya azalıyor ağır kullanımda. Cihaz TV chatte yaşıyordu birisi.

Baktığım modellerden biriydi ama tek kanal RAM olduğunu bilmiyordum 2x16 sanıyordum.
Açıkçası kendim de emin değilim. Acer sitesinde 1x32 GB yazıyor, yurt dışında incelemelerde 2x16 şeklinde. Techolay incelemesinde yorumlarda Baran 2x16 GB yazmış. @Recep Baltaş bizi bu konuda aydınlatırsa ben de memnun olurum.
Technopat incelemesindeki Acer Predator Helios Neo 16 AI, SK Hynix tek RAM olarak söylendi, aynı şekilde Murat Gamsız da 1 adet boş slot var dedi.
Eğer benden önce alırsanız konuya açıklama yaparsanız sevinirim.

Not ; satıcı banada 2x16 gb ve 1x32 gb olarak iki farklı cevap verdi. Mail attım orada tek ram dedi.

Bu bütçede RTX 5070 Ti almak da üzücü.
Acer'i deneyebilirler, 112 bine RTX 5070 Ti gayet güzel. Çift RAM çıkarsa daha güzel. Ekstra masraf etmezler.
Yoksa benim duruma düşüyorlar;
Game Garaj r9t bakacak 9955hx olan.

R9t eksileri; gördüğüm kadarıyla (R9t 5050 modelde birisi tuş çıktı yazmış, nasıl becerdi bilmiyorum.)
Hoparlörler ve mikrofon normalin biraz alt seviyesinde.
5070ti 140w 9955hx gibi güzel işlemci var. Ekran güzel.
Ancak sistem genel olarak 80-90 arası çalışıyor, CPU 90'a, GPU 85'e yakın şekilde.
Cihazlar çıkalı 1 sene oldu kronik sorun olsa görürdük bence.