İntikankam
Uzman
Mimarlık 1. sınıfta okuyan bir arkadaşım AutoCAD ve ileride kullanacağı mimarlık programları için laptop önerisi istedi, maksimum bütçe 150.000.
Yalnız tek kanal RAM. Tam performans istiyorsa yanına bir tane daha RAM alıp "servise" taktırması gerek.Mimarlık 1. sınıfta okuyan bir arkadaşım AutoCAD ve ileride kullanacağı mimarlık programları için laptop önerisi istedi, maksimum bütçe 150.000.
Yalnız tek kanal RAM. Tam performans istiyorsa yanına bir tane daha RAM alıp "servise" taktırması gerek.
Bu bütçede sadece Game Garaj laptop var 5080 için Vector 17 kasa. Ancak batarya azalıyor ağır kullanımda. Cihaz TV chatte yaşıyordu birisi.
Açıkçası kendim de emin değilim. Acer sitesinde 1x32 GB yazıyor, yurt dışında incelemelerde 2x16 şeklinde. Techolay incelemesinde yorumlarda Baran 2x16 GB yazmış. @Recep Baltaş bizi bu konuda aydınlatırsa ben de memnun olurum.Baktığım modellerden biriydi ama tek kanal RAM olduğunu bilmiyordum 2x16 sanıyordum.
MSI'nin verdiği cevap; bu 5080 modelde karışık güç çekmesini istedik.Battery drain olmasının başka bir sebebi vardır 330W adaptörle kolay olacağını düşünmüyorum.
Diyelim oldu, en kötü senaryoda daha güçlü bir adaptör satın almaya bütçesi hala daha bulunuyor.
MSI'nin verdiği cevap; bu 5080 modelde karışık güç çekmesini istedik.
Saniye ile attım dakika 58'e bakın.
Acer'i deneyebilirler, 112 bine RTX 5070 Ti gayet güzel. Çift RAM çıkarsa daha güzel. Ekstra masraf etmezler.