Bütçe
150.000 TL
Hayatım boyunca 1 TB dolduramadım, 2 TB şu an için gereksiz geliyor ancak 1 TB versiyonuna bakabilirim. Bunu dikkate alacağım.
Tebilon'da taksit oluyorsa bakabilirsiniz buradan.

Ne yazık ki AI işin içinde olduğu için ekran kartını AMD alamayacağım hocam, tecrübeye dayalı NVIDIA istiyorum.

Ekran kartı konusunda çok uyarı geldi, eklerken ben de emin değildim zaten. Önerebileceğiniz ekran kartı varsa değerlendiririm.

Ekran kartı konusunda çok sıkıntı olmaz gibi. Zotac'larda çok şikayet görmedim, bazı fan sıkıntıları var. Belki kronik olabilir, şansa kalıyor o kısım. Bu modelde VC var mı, bilmiyorum. @LH44 ile bir bakın.

9070 gibi görüp ekran kartıyla karıştırmışım :D diğer arkadaşa dediğim gibi X3D kodlu işlemciler daha çok cezbediyor. 9700X'de dikkatimi çeken bir işlemci ancak 5080'e nedense 9800X3D'yi yakıştırıyorum.
Tercih sizin ama zaten 4K kullanacağınız için pek fark olmayacak.

Ekran kartı konusunda çok sıkıntı olmaz gibi. Zotac'larda çok şikayet görmedim, bazı fan sıkıntıları var. Belki kronik olabilir, şansa kalıyor o kısım. Bu modelde vc var mı, bilmiyorum. @LH44 ile bir bakın.

Hocam yanlış yazmışım anakart olacaktı. Ekran kartı konusunda sadece beyaz mı almalıyım ona emin değilim.

FPS oyunları değil hikayeli oyunlar oynuyorsanız 9700X ile aralarında pek fark olmaz. Ama FPS oyunları oynuyorsanız 9800X3D tabii ki.
Her iki türü de oynuyorum, her türlü oyunu da oynamayı düşünüyorum açıkçası. O yüzden işlemci tercihim sabit hocam.

MAG serisi MSI'de çok tavsiye edilmez. PSU'da da durum aynı, anakartta da. MPG altına düşmeyin.

Bu uygun olur bu sisteme.

Çok bir yoruma denk gelmedim hocam, markayı da ilk defa duydum. Güvenilir bir ürün mü, sisteme zarar verip sıkıntıya sokmasın sonra?

Son düzenleme:
Müsait olduğumda tam bir sistem ileteceğim.

1775998030798.webp

Şu an için forumdaki arkadaşların düşüncelerine göre böyle bir iskelet şekillendi, sizden de bir sistem bekliyorum.

Hocam yanlış yazmışım anakart olacaktı. Ekran kartı konusunda sadece beyaz mı almalıyım ona emin değilim.

Her iki türü de oynuyorum, her türlü oyunu da oynamayı düşünüyorum açıkçası. O yüzden işlemci tercihim sabit hocam.

Çok bir yoruma denk gelmedim hocam, markayı da ilk defa duydum. Güvenilir bir ürün mü, sisteme zarar verip sıkıntıya sokmasın sonra?

PSU tarafında sorun yaşayacağınızı sanmam. RAM ve işlemci seçimleri doğru. Ekran kartı @LH44 ile başka marka-modellere de bakın. Anakart olarak ROG B850-A vs. alınabilir aynı bütçede. Ya da Gigabyte Aorus X870 tarzı olabilir. MSI çok tavsiye etmem, B850 Edge Ti belki olabilir. MPG altı MSI, hep problem. Yazılımsal sıkıntı var kartlarda. Yine PSU tarafında da MPG Gen5.1'ler fena değil, 850W modeller. 1000W Enermax F/P, tercih edilebilir.