150.000 TL bütçeyle Ryzen 7 9800X3D & RTX 5070 Ti sistem önerisi

Bütçe
100-150.000 TL
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Merhabalar.

Sistem toplamak istiyorum fakat bu konuda pek bilgim yok. RTX 5070 Ti ve Ryzen 7 9800X3D işlemcili bir sistem kurmak istiyorum ancak diğer bileşenleri neye göre seçmem gerektiğini bilmiyorum. Parça seçimi konusunda MSI veya ASUS arasında kararsız kaldım. Şu anda MSI markasına biraz daha yakınım ama ekran kartı tarafında hangisinin daha iyi olduğunu veya aralarındaki farkları bilmiyorum.

Tüm fikirlerim sizin önerilerinizle şekillenecek. Parçaların kaliteli ve o bileşen grubunun en üst seviyesinde olmasını istiyorum. Fiyat konusunda kısıtlama yapmayacağım. Önemli olan; uzun ömürlü, performanslı ve stabil bir sistem olması.

Ek olarak, 64 GB RAM ve 2 TB SSD istiyorum. RGB veya görsel detaylarla ilgilenmiyorum, sade ve işlevsel bir sistem olmasını tercih ederim. Aydınlatma gibi unsurlar fiyatı artırıyorsa bunlardan özellikle kaçınmak istiyorum.

Monitör dahil olmadan yaklaşık 100.000 – 150.000 TL civarında bir bütçem var. Monitör olarak ileride 2K OLED bir ekran almayı planlıyorum ama şu an için önceliğim sistem bileşenleri.

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim, iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an pek müsait değilim. Benden önce diğer arkadaşlar yardımcı olabilirler.

Eğer oyun için topluyorsanız sistemi (ki öyle görünüyor) 64 GB gereksiz. 32 yeterli, içiniz rahat olsun diye 48 GB ekleyebiliriz.

Bütçenizde "Top" seviye parçalar alınabiliyor.
Ayrıca 5070 Ti değil 5080 rahat çıkar.

Şimdiden teşekkürler hocam. 5080 ile 5070Ti arasında o kadar seviye farkı görmedim açıkçası o yüzden de 40K gibi bir fiyat farkını ona vermektense diğer parçaların seviyesini artırmak daha mantıklı gelmişti. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

5080, indirimlerle 53-55 arasına düşebiliyor. Özellikle Colorful iGame 55'e düşüyor ki baya iyi bir model.

Üstte yazdığım gibi bütçenizde rahat rahat istediğinizi yapabilirsiniz. Her parçaya yetiyor.

1 ay kadar önce 205.000TL'ye 5090'lı bir sistem önermiştim. 5090 ile 5080 arasında 70.000TL fark olduğunu düşünürsek aynı kalitede bir sistem çıkar.
Ki o sistemde de 64GB RAM, 4TB SSD, X870E, C1200 (2024) PSU vs. vardı. Bayağı top kısacası.

İçiniz rahat olsun.

Yine emin olmak için soruyorum; sistemi ne için toplayacaksınız?
Bu doğrultuda bazı parçaları değiştirilebiliriz çünkü.

Hikayeli single oyunlar için topluyorum hocam. 2K ultra ayarlarda akıcı bir görüntü sunsun bana yeterli.

Siz daha iyi bilirsiniz tabii ki anlamıyorum ben hiç. Biraz bakındım 5070Ti seçme sebebim de 5080 ile arasında 2K çözünürlükte ciddi bir fark olmamasıydı. Şu an için fiyat farkı indirimler olmadan fazla gözüküyor ve değmez gibi duruyor. Dediğim gibi eğer indirim tarzı bir şeye denk gelemezsem de 5080 alıp o farkı vermektense diğer parçaları yükseltmek isterim.

Bu dediğim MSI veya ASUS olmasıyla alakalı ne diyorsunuz hocam? Ekran kartları arasında fiyat farkı çok var markadan markaya değişiyor. Performansı bu kadar etkiliyor mu? Tüm sistemi MSI öneriyor musunuz? ASUS için Coil whine var deniyor biraz bakmıştım. Şu an kullandığım laptop da ASUS marka coil whine yaşıyorum şu an zaten. Sessiz olmasını herkes gibi ben de isterim tabii ki.
Sistem kullanım amacı nedir?
Single hikayeli oyunlar hocam. 2K çözünürlük için Ultrada sorunsuz akıcı oynatacak bir sistem.

Ben ASUS ve MSI gibi firmaları F/P veya kampanya olmadıkça tercih edilmesini doğru bulmuyorum. Hem overpriced, hem de ServisPoint gibi ürünün arkasında durmayan, Türkiye toprakları içinde bulunan en kotu servis ile çalışıyorlar.

Bu bütçede 2k değil de 4k haktır.
5080 koyulcak diye bütçeniz sonuna kadar zorlanmaz zaten.

MSI, Asus veya Gigabyte almanın bence bir mantığı yok.
Örnek olarak MSI'ın 5080 Ventus modeli 67.000TL'ye satılıyor idi. Normal fiyatı 68.000TL, indirimli fiyatı 55.000TL olan Colorful ondan çok daha iyi bir model.

Diğerlerinin servisleri nasıl peki?
Peki hocam PC'mi sizlerin ellerine bırakayım ben. Güveniyorum sizlere. Peki parçaların aynı marka olmaması problem yaratır mı?

Peki hocam PCmi sizlerin ellerine bırakayım ben. Güveniyorum sizlere. Peki parçaların aynı marka olmaması problem yaratır mı?
Yaratmaz. 2-3 tane farklı yazılım indirirsin en fazla.
MSI ve ASUS'a göre çok daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…