Bütçe
150.000 TL

kayrahavingfun

Üyecik
Öncelikle herkese merhaba. 150.000 TL bütçem var kasa için. Bilgisayarı kullanma amacım oyun geliştirme, kodlama ve 3D modelleme (Low poly tarzında, çok gelişmiş seviyede değil) ayrıca League of Legends oyununu oynuyorum ve ileri aşamadaki takım savaşlarında bile 2K'da FPS'nin 240'ın altına düşmesini istemiyorum. Buna uygun işlemci ve ekran kartı kombinasyonu önerebilir misiniz?

Öncelikle herkese merhaba. 150.000 TL bütçem var kasa için. Bilgisayarı kullanma amacım oyun geliştirme, kodlama ve 3D modelleme (Low poly tarzında, çok gelişmiş seviyede değil) ayrıca League of Legends oyununu oynuyorum ve ileri aşamadaki takım savaşlarında bile 2K'da FPS'nin 240'ın altına düşmesini istemiyorum. Buna uygun işlemci ve ekran kartı kombinasyonu önerebilir misiniz?

Kullandığınız uygulamaların işlemci kullanımı nasıl? Çoklu çekirdek ihtiyacı var mı, yoksa ağırlıklı olarak GPU'ya mı yükleniyor?

9950X RTX 5080 bir sistem sizin için uygun olur diye düşünüyorum, işlemci uygulamalar için iyi olur, ekran kartı da 2K için verimli olur.

Hazır sistem mi düşünüyorsunuz? Parça parça toplayabilir misiniz? Ona göre öneride bulunalım.

İşlemci.
Anakart.
64 GB RAM.
5080.
2TB SSD.
Kasa.
PSU.
Soğutucu.

124.500 TL.

Böyle bir sistem önereyim, değerlendirirsiniz.

Soğutucu kasa kombinasyonu değiştirilebilir.