Bütçe
150.000 TL

Destie

Uzman
Başlıkta olduğu gibi RTX 4090, RTX 5080 veya RTX 5090 laptop arıyorum. Bütçe ortalama 150K.

Şu ana kadar F/P bulduklarım:

Erazer markasını pek bilmiyorum fakat çok ucuz nedense. Lenovo'nun da işlemcisi yüzünden ısınma sorunlu olduğu bildirildi. İşlemciye watt limiti koyarak kullanırım geldiği gibi. Ancak kronik sorunu olan bir şey almak istemiyorum. Öneri yapabilirsiniz ya da bu linklerden hangisinin daha iyi olduğunu da söyleyebilirsiniz.

Bu Lenovo'lar per key RGB mi anlayamadım bir de.

Bir de bunu buldum.

Erazer alınmaz, onu belirterek başlayalım. Kim olduğunu bile bilmiyoruz doğru düzgün. Hele ki bu bütçelerde.

Onun dışında bütçe çıkarsa tercih edilebilecek net model:

Bütçeyi aşmaya çok gerek yok derseniz:

Araya bir model sıkıştıracaksak da:

Eğer marka takıntınız varsa farklı alternatiflere yönelebiliriz.

Başlıkta olduğu gibi RTX 4090, RTX 5080 veya RTX 5090 laptop arıyorum. Bütçe ortalama 150k.

Şu ana kadar F/P bulduklarım:

Erazer markasını pek bilmiyorum fakat çok ucuz nedense. Lenovo'nun da işlemcisi yüzünden ısınma sorunlu olduğu bildirildi. İşlemciye watt limiti koyarak kullanırım geldiği gibi. Ancak kronik sorunu olan bir şey almak istemiyorum. Öneri yapabilirsiniz ya da bu linklerden hangisinin daha iyi olduğunu da söyleyebilirsiniz.

Bu Lenovo'lar per key RGB mi anlayamadım bir de.

Bir de bunu buldum.

İlk önerim Lenovo Legion ama 5070 Ti olmasina karşın premium ürün olduğu için in fiyatı pahalı.
Game Garaj 5080 modeli diğer önerim.( batarya sorunu olabilir kesin değil sorun yaşarsanız iade değişim alan sorun çıkarmayan firma)

Erazer alınmaz, onu belirterek başlayalım. Kim olduğunu bile bilmiyoruz doğru düzgün. Hele ki bu bütçelerde.

Onun dışında bütçe çıkarsa tercih edilebilecek net model:

Bütçeyi aşmaya çok gerek yok derseniz:

Araya bir model sıkıştıracaksak da:

Eğer marka takıntınız varsa farklı alternatiflere yönelebiliriz.

Hocam marka takıntım var. Daha doğrusu marka güvenilirliğine inanıyorum diyelim. ASUS, MSI tarzı bana daha çok güven veriyor. Daha doğrusu deneyimlediğim cihazlar olduğu için. Normalde her sene cihaz değişirim 5 yıldır ASUS'tan şaşmadım tüm ekipmanlarım da ASUS olduğu için farklı markaya yönelmek de istemedim ama şu bütçede ASUS cihazları ne kadar mantıklı tartışmaya açık. 5070 Ti kesinlikle düşünmüyorum.

Düzeldi. 5070 Ti istemiyorum.
Eğer alsaydım da sanırım aynı fiyatta olan 4090'lı modeli almam daha mantıklı olmaz mıydı? 2023 gen sadece.

OLED olması çok iyi bi artı ama senin attığının.

Hocam marka takıntım var. Daha doğrusu marka güvenilirliğine inanıyorum diyelim. ASUS, MSI tarzı bana daha çok güven veriyor. Daha doğrusu deneyimlediğim cihazlar olduğu için. Normalde her sene cihaz değişirim 5 yıldır ASUS'tan şaşmadım tüm ekipmanlarım da ASUS olduğu için farklı markaya yönelmek de istemedim ama şu bütçede ASUS cihazları ne kadar mantıklı tartışmaya açık. 5070 Ti kesinlikle düşünmüyorum.
Anlarım, bütçenin bu kadar yüksek olduğu bantlarda kullanıcılar daha bilindik markalara yönelmek isteyebiliyor.

O halde 5090'ı eliyoruz çünkü bu bütçede sadece Game Garaj'ın 5090'ı vardı. 5080 alacağız gibi görünüyor.

Ekran deneyimi sizin için önemliyse büyük ekranda oyun oynamanın avantajı bambaşka. Bu model bu işi rahatlıkla çözüyor:

AMD versiyon isterseniz:

Alternatif olarak Omen MAX modellere de bakılabilir:

Düzeldi. 5070 Ti istemiyorum.
Eğer alsaydım da sanırım aynı fiyatta olan 4090'lı modeli almam daha mantıklı olmaz mıydı? 2023 gen sadece.

OLED olması çok iyi bir artı ama senin attığının.

Ben açıkçası 4000 serisi almazdım. 5000 serisi nimetleri laptopta çok iyi oluyor.
5080 olarak bütçe yükselirse marka bakılabilir. Bütçen dahilinde yok gibi bir şey.

Anlarım, bütçenin bu kadar yüksek olduğu bantlarda kullanıcılar daha bilindik markalara yönelmek isteyebiliyor.

O halde 5090'ı eliyoruz çünkü bu bütçede sadece Game Garaj'ın 5090'ı vardı. 5080 alacağız gibi görünüyor.

Ekran deneyimi sizin için önemliyse büyük ekranda oyun oynamanın avantajı bambaşka. Bu model bu işi rahatlıkla çözüyor:

AMD versiyon isterseniz:

Alternatif olarak Omen Max modellere de bakılabilir:

AMD 5080 ASUS 1200p ekran diye hatırlıyorum.

Ben açıkçası 4000 serisi almazdım. 5000 serisi nimetleri laptopta çok iyi oluyor.
5080 olarak bütçe yükselirse marka bakılabilir. Bütçen dahilinde yok gibi bir şey.

AMD 5080 ASUS 1200p ekran diye hatırlıyorum.
1200 evet. AMD CPU olup 1200 üstü var mı bilmiyorum o kombinasyonu, 5080 olarak. Gerçi zaten 9 275HX varken 8940HX almazdım ben.