Bütçe
150.000 TL
Anlarım, bütçenin bu kadar yüksek olduğu bantlarda kullanıcılar daha bilindik markalara yönelmek isteyebiliyor.

O halde 5090'ı eliyoruz çünkü bu bütçede sadece Game Garaj'ın 5090'ı vardı. 5080 alacağız gibi görünüyor.

Ekran deneyimi sizin için önemliyse büyük ekranda oyun oynamanın avantajı bambaşka. Bu model bu işi rahatlıkla çözüyor:

AMD versiyon isterseniz:

Alternatif olarak Omen Max modellere de bakılabilir:

5090'ı elemek mantıklı bence de bütçede mümkünatı yok. Ekran OLED-miniled olmadığı sürece ne Hz ne paneli hiç önemli değil zaten 2K monitörle beraber kullanacağım.
8940hx baktığımız modellere kıyasla çok daha geride o yüzden tercih etmek mantıksız gibi.
Attığınız HP'nin.
Bu modele kıyasla farkı nedir? Sanki ASUS daha iyi gibi.

5090'ı elemek mantıklı bence de bütçede mümkünatı yok. Ekran OLED-miniled olmadığı sürece ne Hz ne paneli hiç önemli değil zaten 2K monitörle beraber kullanacağım.
8940hx baktığımız modellere kıyasla çok daha geride o yüzden tercih etmek mantıksız gibi.
Attığınız HP'nin.
Bu modele kıyasla farkı nedir? Sanki ASUS daha iyi gibi.

Maddi sıkıntın yok ise ASUS HP'den daha iyi sogutma ve kalite.
Monitor kullanacaksan sabit bir yerde olmalı ki kasa toplamani öneririm.
5070 Ti veya 9070XT kasa, laptoplardan fersah fersah güçlü.

ASUS bu bantta sanırım tercih edilesi en uygun cihaz. İndirim beklemek mantıklı olur mu?
Attığınız diğer Legion Pro 7'ye kıyasla hangisi öne çıkmakta ve büyük avantajı var dediğiniz artıları var mı herhangi birinin?

OLED istiyorsan Legion. Gerek yok dersen ASUS al geç.

Bu bütçenin kralı Lenovo Legion'dur. Alternatif olarak Omen MAX modeller de bakılabilir ancak işin içine garanti servisi giriyorsa işte burada problem başlıyor. BDH Bilişim resmi Lenovo, HP ve Dell teknik servisi. Şikayetvar üzerinden yorumlarını okuyabilirsiniz. Ben ASUS'un G16 - G18 serisine ısınamadım bir türlü, eski G15 kalitesi yok bunlarda.

@Jiko, başlıca farkları sıralayalım. G18 model daha büyük bir ekrana sahip. Daha iyi bir CPU modeline sahip. Boyut olarak daha büyük olduğu için sabit kullanımlarda hem rahat edeceksiniz hem de boyut farkından kaynaklı fan çapları büyüyecek bu da soğutmaya fark sağlayacak.

Ben olsam, eski vs. düşünmez giderim 4090m Lenovo Legion modeli çekerim.

Bu bütçenin kralı Lenovo Legion'dur. Alternatif olarak Omen Max modeller de bakılabilir ancak işin içine garanti servisi giriyorsa işte burada problem başlıyor. BDH Bilişim resmi Lenovo, HP ve Dell teknik servisi. Şikayetvar üzerinden yorumlarını okuyabilirsiniz. Ben ASUS'un G16 - G18 serisine ısınamadım bir türlü, eski G15 kalitesi yok bunlarda.

@Jiko, başlıca farkları sıralayalım. G18 model daha büyük bir ekrana sahip. Daha iyi bir CPU modeline sahip. Boyut olarak daha büyük olduğu için sabit kullanımlarda hem rahat edeceksiniz hem de boyut farkından kaynaklı fan çapları büyüyecek bu da soğutmaya fark sağlayacak.

Ben olsam, eski vs. düşünmez giderim 4090M Lenovo Legion modeli çekerim.

Öneriniz hangi 4090 model olur?
275Hx'e göre 14900HX ve 13900Hx'in bir dezavantajı var mı? Bildiğime göre bu 1x900hx serileri limitsiz geliyor Lenovo'da yani 100 dereceler çok alışıldık sayılar. Bunun fabrika limiti koymak yerine kullanıcı limit belirlemesi bir eksi midir bilemedim. Sizden o yüzden yardım istiyorum.

Lenovo Şikayetvar'a baktım. Rezalet resmen.

@Jiko, Benim tercihim tabii ki de 14900HX model olurdu. Güncellik önemli böyle konularda. 275HX gibi modeller biraz daha verimli çalışıyorlar, genel farkları bu. Kullanıcı limit belirlemesi hiç bir zaman problem değil, asıl size bu özgürlüğü bırakmış olmaları iyi.

Dediğim gibi, sadece Lenovo Şikayetvar değil. BDH Bilişimin kendisine bakın. Dell ve HP'de de durum aynı. Bizzat kendi HP cihazımdan biliyorum bunları.