Bütçe
150.000 TL
Şimdi alamam maalesef. Sistemimi satmadan tüm parçaları almak istemiyorum, şu an kullandığım sistem elimde kalabilir çünkü. Ayrıca diğer parçalar olmadığı için test edemem, sorun varsa iade edemem.

İndirim olmadan bu bütçeyle başka hangi kartlar alınabilir? Gerekirse bütçeyi 170.000 TL yapabilirim.

İleriye dönük bu kart olabilir.

• Anakart: ASUS A620M-K
  • İşlemci soğutucu: DeepCool ag400.
  • RAM: XPG Lancer 2x16 DDR5.
  • SSD: WD Blue SN580 1 TB.
  • Kasa: Vento VG07F.
  • PSU: FSP Hyper 80+ Pro 650W.
  • Ekran kartı: ASUS TUF RX 7700 XT.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.

Anakart/soğutucu/PSU/ekran/işlemci değişir RAM/SSD/kasa kalır.

https://www.akakce.com/islemci-sogu...m-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,635284996.html

Kasaya sığıyor mu ona bakılması lazım, sığmıyorsa 360mm bakılır.

Böyle toplam 140k civarı tutuyor olması lazım. RAM takviyesi yaparım dersen değişen parçalardan gelen parayla aynı RAM'lerden 2 tane daha alınabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni alacağım kasanın güzel gözükmesi için neler yapabilirim sizce? Hangi tasarıma sahip kasayı almalıyım? Genelde büyük kasaları seviyorum.

RAM fiyatları ne kadar? Ayrıca 4 tane alıp taksam sorun olur mu?

Evet sorun olur, işlemciye çok yük biner, RAM'lerin frekansı düşük olur, 2 tane 16 GB Patriot Venom CL 30 yeterli olur. Max 25k yapar. 4 RAM zaten tak kullan yapması zor, Windows'un açılmama ihtimali var, extra ayar ister. En performanslısı 2X16.

Anakart olarak bu modeller her türlü alınır bütçeye göre karar verirsin. Aralarında çok çok üst seviye bir performans muhabbeti olmayacak. Hepsi uzun vade kullanılır.

Güç kaynağı olarak cratos her türlü alınır, alternatifler var.

Sıvı soğutma olarak enermax ya da Corsair alınabilir, parçaların alınacağı gün indirim durumuna göre bakarız.

Kasayı Corsair, Lian Li ve ASUS modellerinden bakabiliriz. Modele en son kendin karar verirsin.

RAM'leri C30 alırsın, Patriot'lar gayet başarılı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@X99 Güç kaynağı ileride upgrade yaparken sorun yaşatır mı, 1000W yeterli mi?

Ayrıca kasayı büyük seviyorum, dual-chamber kasa almayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim.

Yeterli. XPG Core Reactor 1200W modeli indirime girerse o modeli de alabiliriz. Gaming gecesinde 8.000 TL falandı. Normal fiyatı 13K. Enermax 1200W modeline de bakarız, o anki indirime bağlı. Kasa olarak Dual chamber triple chamber, iki model de güzel, kasayı en son seçersin. Ekran kartı zaten colorfull 5080 modeli başarılı. Ekran kartını Update etmeye gerek kalmaz. İşlemciyi de zirveye oynarsan, yani 9950 gibi model alacak olursan ki bu modele gerek yok. 1000W güç kaynağı her senaryoda yeterli oluyor, bunu fiyata göre belirleriz.