Bütçe
150.000 TL
@X99 hocam selam, tekrardan rahatsız ediyorum, kusura bakmayın. Aklımda birkaç soru var.

Sıvı soğutmalar sesli çalışır mı? Ayrıca güç kaynağını ve sıvı soğutmayı ASUS alsak olur mu? Daha bilindik markaları tercih etmek istiyorum. Yukarıda attığınız 3500 TL olana pek güvenemedim. ASUS dışında farklı kaliteli markalar varsa onları da önerebilirsiniz. Bütçeyi de biraz daha artırabilirim.

Kasayı da Lian Li alacağım.

@X99 işlemciyi 9900X3D veya 9950X3D yapsak olur mu? 9800X3D ile aralarındaki farklar neler?

Son düzenleme:
Bütün hava ve sıvı soğutmalar belirli bir yere kadar sessiz çalışır, belirli bir yerden sonra mecbur sesli çalışır. Corsair, DeepCool, Arctic gibi markaların soğutma alanında başarısı yüksektir, ASUS serisi de başarılıdır, çok pahalı olan bazı modellerin de soğutması çok iyi diyemeyiz, 6.000 TL'lik Arctic, 10.000 TL'lik ASUS sıvı soğutmanın performansını verir, malzeme kalitesi de aynı diyebiliriz, tabii Arctic radayatörü biraz kalın orası ayrı. ASUS beğendiğin sıvı soğutmayı seçeriz, güç kaynağı olarak TUF ve ROG STRIX serisi başarılıdır, ATX 3.1 PCI-e 5.0 ya da 5.1 olacak tabii ki. Kasa Lian Li her modeli güzel. İşlemci olarak 99950X3D ye gerek yok, aralarındaki farkı en iyi @Ayhan Dönmez hocamız bilir, konu uzmanı o.

Bütün hava ve sıvı soğutmalar belirli bir yere kadar sessiz çalışır, belirli bir yerden sonra mecbur sesli çalışır. Corsair, DeepCool, Arctic gibi markaların soğutma alanında başarısı yüksektir, ASUS serisi de başarılıdır, çok pahalı olan bazı modellerin de soğutması çok iyi diyemeyiz, 6.000 TL'lik Arctic, 10.000 TL'lik ASUS sıvı soğutmanın performansını verir, malzeme kalitesi de aynı diyebiliriz, tabii Arctic radayatörü biraz kalın orası ayrı. ASUS beğendiğin sıvı soğutmayı seçeriz, güç kaynağı olarak TUF ve ROG STRIX serisi başarılıdır, ATX 3.1 PCI-e 5.0 ya da 5.1 olacak tabii ki. Kasa Lian Li her modeli güzel. İşlemci olarak 99950X3D ye gerek yok, aralarındaki farkı en iyi @Ayhan Dönmez hocamız bilir, konu uzmanı o.
Teşekkür ederim. Ekran kasanın kendisinde olmaz o zaman, ekran kartında ve sıvı soğutucuda olur oradan sıcaklık değerlerini görürüm.

9900X3D tek CCD 6 çekirdek, onu kafadan elemek lazım. Tek CCD 8 yönelmeniz lazım. Gaming harici başka planlar varsa 2 CCD 9950X3D alıp @Yakuza ile Setter ayarlanacak. Gaming harici bir senaryo yoksa 9700X ya da 9800X3D üstüne çıkmayın. RAM ve anakart elzem. Baştan parça seçimine dikkat edilmeli.

9900X3D tek CCD 6 çekirdek, onu kafadan elemek lazım. Tek CCD 8 yönelmeniz lazım. Gaming harici başka planlar varsa 2 CCD 9950X3D alıp @Yakuza ile Setter ayarlanacak. Gaming harici bir senaryo yoksa 9700X ya da 9800X3D üstüne çıkmayın. RAM ve anakart elzem. Baştan parça seçimine dikkat edilmeli.
Oyun dışında ileride 3D tasarım yapmayı düşünüyorum. Teşekkürler.

İşlemcide tek ccd her zaman iyidir, nasıl açıklasam bilemedim ama, şöyle anlatayım, çift ccd işlemci de veriler 2 tane ayrı ayrı odaya gidiyor, tek ccd işlemcide tek odaya gidiyor, tek cdd de verinin iletim süresi daha kısa olur diyebiliriz, yol ne kadar kısa, hız o kadar iyi. @25457

Oyun performansı olarak 9950X nasıl peki? 9800X3D ile farkı var mı?

Bu arada sizin ayar yaptırttığınızı görüyorum, bu ayarları ben sistem toplayınca yapacak mıyız? Pek anlamıyorum ne yaptıgınızı.

Ayar yaparsan fark yok. X3D şart değil. RAM timing ve CCD0/CCD1 CPU Set Setter @Yakuza ile ayarlarsın, yardımcı olur.