Bütçe
150.000 TL
@X99 RAM 32 GB alırsam ileride nasıl yükseltebilirim?

Bu arada pek bilgim olmadığından Ayhan hocayla size çok soru sordum, kusura bakmayın.

Önemli değil, RAM'leri neden yükseltmek istiyorsun, 2 X 32 64 GB CL30 modeli de alınabilir. 2 X 64 128 GB mantıklı değil, VRAM arttıkça işlemciye çok yük binecek. Extirim render ve yazılım işleri ile uğraşılmayacaksa gereksiz zaten.

Önemli değil, RAM'leri neden yükseltmek istiyorsun, 2 X 32 64 GB CL30 modeli de alınabilir. 2 X 64 128 GB mantıklı değil, VRAM arttıkça işlemciye çok yük binecek. Extirim render ve yazılım işleri ile uğraşılmayacaksa gereksiz zaten.
İleride yetersiz kalırsa diye sormuştum hocam. Teşekkür ederim.

@X99 SSD için ayrı konu açayım mı, yoksa sizin öneriniz var mı? Aklımda Samsung 990 PRO var ama 2 TB olanına bütçem yeter mi emin değilim.

Rica ederim, yetersiz kalma durumu olmaz. KLEVV 2 X 32 64 GB CL30 RAM'ler fazasıyla yeterli olur. 64 GB gerek var mı hocam, 2 X 16 CL28 1.40v yeterli olur diye düşünüyorum. @Ayhan Dönmez.

Bütçe meselesi bunlar açıkçası, gaming 2x16 yeterli. Başka hedefler varsa alınabilir ama fiyat 2-3 katına çıkacak en az. Ederinden fazlaya satılıyor şu anda. Geçen yıl 15K idi maksimum 2x32.

Aklımda Samsung 990 PRO var ama 2 TB

DRAM'li modele yönelin, DRAM tek başına bir kriter değil ama fiyat avantajı kalmadı diğerlerinin artık. DRAM'siz olup üst segment ürünler de var, bakılabilir.