155.000 TL'ye sistem toplama tavsiyesi

Performance Lite modeli LCD olanı ciddi üzer amacınız performans değilse görsele para verecekseniz 9800X3D gibi soğutması basit bir işlemciye uygun bir model alın.

Enermax dfx seçtiğiniz PSU'dan daha iyi.

Soğutucu Lian Li'i LCD şartsa bu daha iyi olur, performansıda iyi bunun.

Son düzenleme:
Performans olarak değil, görünüm olarak olabilir.

Anakart olarak ne düşünürsünüz buna. Ben Gigabyte X870 Aorus Elite WI-FI7 ve ASRock X870 PG Riptide arasında kaldım. Siyah renk olmalı. Aorus Elite X870E modeli vardı sanırım 15k civarlarindaydi ama stok kalmamış. 16k civarlarında X870E Tomahawk var. Bunlardan hangisini önerirsiniz?

Son düzenleme:
İkisi de iyi kart ben Gigabyte tercih ederdim, bütçe varsa X870E Aorus Pro alın.

@malpts

Colorful Vulcan 5080 (stok kalmamış yakında gelir)
Fanlar:
2 tane normal TL fan https://www.akakce.com/kasa-fani/en...llcd1w1b-00-siyah-12-cm-fiyati,884153890.html
6 tane reverse TL fan: https://www.akakce.com/kasa-fani/en...w3b-00-siyah-3-lu-12-cm-fiyati,884178282.html
Kasa toplam 146 bin TL gibi bir fiyata denk geliyor. Kalan 9000 TL ile de biraz ekleyerek monitör alabilirsin. yada anakartı yükseltebilirsin. https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,812627140.html
@malpts
Örnek video.

Öncelikle baştan söyleyeyim hem görünüş hem de performans olarak harika duruyor. Bende yukarıdaki sistemde biraz değişiklik yapmıştım asagi bırakıyorum benzer olmuş zaten. Kasanın ust kısmını mesh olarak kullanacağım ondan 3 fan ekledim. Cam da kullanabilirim o zamanki zevkime kalmis ama cam a göre daha serin olduğu için mesh daha mantıklı geliyor bana. Fanlardada LCD sevmiyorum hocam zaten AiO pompasinda LCD ekran var fanlarda LCD taraftarı değilim pek ekstradan fan başı 800 lira vermeye gerek duymuyorum açıkçası bir de bu Lian Li'nin yazılımda fan lcdleriyle ilgili sorunlar yasaniyormus ondan fandaki LCD'ye pek sıcak bakmıyorum doğrusu.
X870e chipset daha iyi diye biliyorum ondan seçmiştim B850-E (fiyat olarak B850-F in ustundeydi) seçmiştim aslında ama başka bir forumda X870 Aorus Elite onermislerdi 14K ya fakat sonradan X870e Aorus Elite stoklara girince 15kdan onda karar kıldım Aorus Pro ile Aorus Elite farklari ne pek bilmiyorum ama degcek bir fark yoksa yükselme ihtiyacı duymam muhtemelen. Tridentlerin tipi çok hoşuma gidiyor ondan seçmiştim ares pek hoşuma gitmiyor evet aresler cl28 ama cl30 tridentlerde pek bir şey kaybetmiyorum ve de görünüş olarak tatmin ediyor yani gorunussel bir tercih yapmıştım.
Üst kısım mesh ya da cam olunca ne gibi bir sıcaklık farkı olur bilmiyorum ama bir 3 4 derece falan bir artış varsa cam olarak kullanabilirim üst kısmı hem ekstra 3 fana gerek kalmaz belki o zaman LCD bakabilirim.
360S ile 360TL arasında sanırsam bi fan değişiyor onun dışı aynı ise 360S alıp TL fan montajlarim daha ekonomik olur.

Düzenleme:CFM ve RPM olarak 20CFM ve 100 RPM daha yüksek değerlere sahip TL olan, daha fark var mı bakmadım ama azcik arastirinca bunları buldum 360S ekstra 3 adet TL fan ile 12K civarlarina geliyor eğer fark var ise 3K daha verip 360TL almak daha mantıklı geldi bana.

Attığınız SSD ile benim sectigim Fury arasında ne fark var anlamadım ama fark yoksa seçilebilir.

Colorful RTX 5080 iGame Vulcan OC (64K (Eski fiyat bu,habire değişkenlik gösteriyor 2 gün önce 70K ya kadar çıkmıştı ))
Gigabyte X870e Aorus Elite WI-FI7 (15k)
AMD Ryzen 7 9800X3D(21k)
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 16x2 6000MHz CL30(5.4K)
Kingston Fury Renegade 2TB(6.8k)
FSP vita GM 1000W (7.4K)
Lian Li O11 vision compact (5k)
Lian Li hydroshift LCD 360 TL AiO water cooler (15k)
Lian Li uni fan TL 6 adet (10k)
Lian Li uni fan TL 2 adet (2.8k)

Son düzenleme:

Öncelikle Lian Li zaten en üst seviye kasa üreticilerinden biri. Üst taraf mesh olsa bile en fazla 3-5 derece oynar. Sıvı soğutucuda 5 bin TL edecek bir fark yok onun yerine raminizi 64 GB yapabilirsiniz.
anakart tercihi çok daha iyi.
Bence soğutuyu 360s yapın, üst tarafı cam yapıp ekstra fan almayın 9 bin lira gibi bir şey artıyor. O parayada 2.monitör alırsınız.

1.ci monitör ASUS ROG STRIX XG27ACDNg OLED olacak 2.ci monitoru 4K düşünüyorum. Rekabetci oynamasam direk OLED G8 de alabilirim ama CS de 1280 1024 oynuyorum kalitede fenasal bir düşüş yaşarım ondan en azından 2K alayım diyorum ikinci monitörü 4K alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…