AhmetTntms

Çalışkan
Merhaba, 16 GB 2x8 3600 MHz RAM'im var. Sizce 32 GB 2x16 3600MHz'ya geçmeye gerek var mı? Genelde Minecraft, CS:GO oynuyorum. Son birkaç haftadır sanki RAM'im yetmiyor gibi geliyor aynı anda birkaç program daha açıkken.

Almayı planladığım RAM bu.

Elimdeki model de bu.

CS 2'ye 2x8 16 GB'ın yetmeme imkânı yok. 16 GB nadiren bazı oyunlarda yetmeyebilir.
Sırf cs2 değil hocam forzada oynuyorum ki oyun oynarken yanda bir şeylerde izliyorum illa ufak tefek programlarda açık oluyor o yüzden arada 14 15 leri görüyorum

Afterburner ile RAM kullanım miktarını kontrol edin ona göre yükseltin.
Hocam server flnda açıyorum ara ara o yüzden yetmeyebiliyor.

FPS'de kayda değer bir artış sağlamaz, oynadığın oyunlar 16GB RAM sınırını zorluyorsa frame drop / stutter azaltır. Bence en mantıklı upgrade Mhz değeri yüksek, CL değeri düşük bir RAM'e geçmek olur.

gecmen daha iyi olur dediğin gibi ram cok çabuk doluyor
Öneri ram var mı? Bildiğiniz bu ayarlarda bu daha ucuz vb

FPS'de kayda değer bir artış sağlamaz, oynadığın oyunlar 16GB RAM sınırını zorluyorsa frame drop / stutter azaltır. Bence en mantıklı upgrade Mhz değeri yüksek, CL değeri düşük bir RAM'e geçmek olur.
Fiyat olarak çok farketmeyecekse dediğiniz olabilir fakat fiyat olarak çok çıkmak istemiyorum

@Ayhan Dönmez RAM konusunda bilgili, onun önermesi daha doğru olur. Sistem bilginizi paylaşmanızda fayda var. Bir de bütçe paylaşınız.

RTX 4060 ekran kartı.
R5 3600 işlemci (5600 ya da 5700'e geçmeyi düşünüyorum başka bir postumda var açık)
B450M S2H v2 anakart.
550W 80+ Bronze PSU.

Bütçe aslında limitim yok ama uçmak istemiyorum pek vaktim yok diye ortalama 4 civarlarında sanırım 3600MHz ve 32 GB olanlar o civarlarda istiyorum. İşlemcide o civarlarda zaten.