Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oyunculukgibisi

Becerikli
Bende 8 GB 3200 MHz DDR4 RAM vardı. Ben bunun aynısından bir tane daha alıp 16 GB RAM yaptım. Ama hiçbir etkisini göremedim gerçekten RAM'ı kullanıp kullanmadığını nasıl anlarım?

Çözüm
Alt + Printscreen ile sadece o ekrana ait SS alabilirsin. Bütün ekranı almana gerek yok.

16 GB RAM aktif. Bir kısmı dahili GPU için ayrılmış. Oyunda performans artışı olmalı. Windows'ta çok fark olmaz.
1719226682610.webp

Buyurun hocam. Ben hiç anlamam bunlardan.

Alt + Printscreen ile sadece o ekrana ait SS alabilirsin. Bütün ekranı almana gerek yok.

16 GB RAM aktif. Bir kısmı dahili GPU için ayrılmış. Oyunda performans artışı olmalı. Windows'ta çok fark olmaz.

Çözüm
Bellek kısmının altında kullanılan yazıyor bak. Oradan görebilirsin kaç GB kullanıyor. Attığın resimde 4,4 GB kullanıyor mesela. Ayrıca 16 GB RAM'ini tüketecek kadar bir şey yapmadığın sürece o kadar fazla etkisini görmezsin.

Recep hocam haklı, oyunlarda olur genelde performans artışı.

Sarıya boyadığım yer yani hardware reserved, türkçesi ile donanıma ayrılmış kısmı gerektiğinde kullanılır fakat kernel gerek duyulmadığını düşünüyorsa GPU'ya ayırılır. Bende mesela 207MB ayırmayı uygun bulmuş Windows.

1719232421667.webp