Lilami

Üyecik
Merhaba, 16 Mbps hız için OpenWrt - SQM destekli bir cihaz alsam iş yapar mı? Amacım bir şey indirdiğim zaman sosyal medyada vs. gezerken yavaşlık olmaması. En ufak MB indirmede bile çok yavaşlıyor. Kullanıcı sayısı biraz fazla olduğu için indirme de yapamıyorum; kızıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler. Sadece tek ISS var maalesef.
Tek iss diye bir şey yok.
İstediğin sağlayıcı ya geçebilirsin. Sadece o kablo türktelekom diğer tüm sağlayıcıların anlaşması var ve 100 mbps ve bazılarında 1000 mbps a kadar anlaşmaları var ve o kadar hızı kablon kaldırdığı sürece diğerkilerden alabilirsin.

Tek iss diye bir şey yok.
İstediğin sağlayıcı ya geçebilirsin. Sadece o kablo türktelekom diğer tüm sağlayıcıların anlaşması var ve 100 mbps ve bazılarında 1000 mbps a kadar anlaşmaları var ve o kadar hızı kablon kaldırdığı sürece diğerkilerden alabilirsin.

Her altyapı sorgulamasını yaptım. Hepsi yok diye gösteriyor.

ADSL altyapıya yatırım pek işe yaramaz indirmelerde iyi davranan modem biraz toparlar.

Modemimin yazılım desteği çok iyi. Ping konusunu hallettim aslında ama sadece indirmede sorun yaşıyorum. SQM harici çözüm olmayacak. Bu hıza da etki etmez herhalde.

Kablon var ise ve abone numarası var ise istediğin yere taşırsın. Abone numarası ile hat taşımayı dene olur.

Bunu araştıracağım, çok teşekkürler.

Kablon var ise ve abone numarası var ise istediğin yere taşırsın. Abone numarası ile hat taşımayı dene olur.

Bir de altyapı sorgulamalarda hep ADSL görünürdü artık VDSL görünüyor. VDSL geçişi için aradığımda altyapınız desteklemiyor diyorlar. Ne yapabilirim bilginiz var mı?

Modemimin yazılım desteği çok iyi. Ping konusunu hallettim aslında ama sadece indirmede sorun yaşıyorum. SQM harici çözüm olmayacak. Bu hıza da etki etmez herhalde.

Bunu araştıracağım, çok teşekkürler.

Bir de altyapı sorgulamalarda hep ADSL görünürdü artık VDSL görünüyor. VDSL geçişi için aradığımda altyapınız desteklemiyor diyorlar. Ne yapabilirim bilginiz var mı?
16 Mbps hız sunan bir internet altyapısında indirme yaparken diğer cihazlarda yavaşlık olması sence de normal değil mi? Hız sınırı uyguluyor musun indirme yaparken? ADSL altyapıya yatırım yapmak yerine indirme yaptığın esnada hız sınırı uygulaman çok daha mantıklı olacaktır.

16 Mbps hız sunan bir internet altyapısında indirme yaparken diğer cihazlarda yavaşlık olması sence de normal değil mi? Hız sınırı uyguluyor musun indirme yaparken? ADSL altyapıya yatırım yapmak yerine indirme yaptığın esnada hız sınırı uygulaman çok daha mantıklı olacaktır.

Bence de yavaşlık tabii ki normal onun çözümü için yüksek hızlarda örnek: 100/20 Mbps'de SQM açıp indirme yapıldığı zaman ping sorunu veya yavaşlık olmuyor. Evet, indirmeyi en düşüğe alıp da indirebilirim ama dosya boyutları hep düşük değil. Belki oyun indirmek istiyorum 30 GB, 50 GB nasıl indireceğim? En kolay çözüm olarak SQM aklıma geldi.