Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 3000 Max
Aynı modelse uyumlu olur. Değilse bir ihtimal olsa da açılmayabilir. Değerler aynı değilse de en düşük değer hangisiyse yüksek olan kendini ona kısıtlar.
Tek slot 16'dan iyi çalışır mı? Flex mod oluyormuş bazı yerlerde tek 16'dan daha kötü olur diyorlar.
Dediğim gibi, aynı modelse sorun olmaz. Flex olayını tam bilmiyorum, böyle konulara çok cevap yazdım.Tek slot 16'dan iyi çalışır mı? Flex mod oluyormuş bazı yerlerde tek 16'dan daha kötü olur diyorlar.
Son düzenleyen: Moderatör:
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
Çift kanal çalışmazlar, ne kadar uyumlu çalışırlar ayrıntıları ve testleri görmeden söylemek zor.
Çift kanal çalışmazlar, ne kadar uyumlu çalışırlar ayrıntıları ve testleri görmeden söylemek zor.
Tek slot 16'dan iyi olsunda yeter. Zaten oynadiğım oyunlar belli. (Minecraft bazen shaderlı bazen normal, GTA 5, BeamNG.drive, valotant, GTA San Andreas. Bir de RDR başlamayı düşünüyorum.
Sistem özelliklerim.
Acer Nitro 5 AN515-58-52ka
Intel Core i5 12500H.
RTX 4050 6 GB 140W.
16 GB RAM (tek slot)
512 GB Samsung PM9A1 SSD.
Evet mümkün fakat 2x8 veya 2x16 yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Stabilite sorunlarıyla karşılaşmanız veya istediğiniz performansı alamamanız olası. 16'da kalmanızı veya bütçenizi zorlayıp 2x16'ya çıkmanızı öneririm. Elinizdeki 1x16 stick ikincisini alamayacağınız kadar pahalıysa satıp fiyat/performans bir seriye gerekirse mhz düşürerek geçmeyi de düşünebilirsiniz. Zaten hepsinin içindekini Micron, Sk-Hynix üretiyor.
ONDEARTH
Uzman
Tek slot 16'dan iyi olsunda yeter. Zaten oynadiğım oyunlar belli. (Minecraft bazen shaderlı bazen normal, GTA 5, BeamNG.drive, valotant, GTA San Andreas. Bir de RDR başlamayı düşünüyorum.
Sistem özelliklerim.
Acer Nitro 5 AN515-58-52ka
Intel Core i5 12500H.
RTX 4050 6 GB 140W.
16 GB RAM (tek slot)
512 GB Samsung PM9A1 SSD.
Uzun süredir 8+16 kullanıyorum ki o konuda pek bir sorun yaşamadım, belki bir miktar FPS düşüktür o kadar test yapma şansım olmadı. Lakin yakın zamanda sadece 8 GB kullanmam gerekti ve 8 GB'nin de donma ve kasma yapmadan oynattığını gördüm. GTA 5 ve CS2 de denedim bir sorun yaşamadım. Aktif olarak 8 GB (Samsung 4800) ve 16 GB (Crucial 4800) kullanıyorum.
Sana tavsiyem şu an piyasa da yüksekken hiç bulaşma sonrasında 16 GB RAM alır devam edersin. Sadece 16 GB'yi taktım onda da rahatça oynuyordum zaten bir sıkıntı olmadı 8+16 yaptığımda da pek bir FPS değişmesi fark etmedim.
Kısaca çoklu işlemler yapmıyorsan bu şekilde kullanmaya devam et.
Uzun süredir 8+16 kullanıyorum ki o konuda pek bir sorun yaşamadım, belki bir miktar FPS düşüktür o kadar test yapma şansım olmadı. Lakin yakın zamanda sadece 8 GB kullanmam gerekti ve 8 GB'nin de donma ve kasma yapmadan oynattığını gördüm. GTA 5 ve CS2 de denedim bir sorun yaşamadım. Aktif olarak 8 GB (Samsung 4800) ve 16 GB (Crucial 4800) kullanıyorum.
Sana tavsiyem şu an piyasa da yüksekken hiç bulaşma sonrasında 16 GB RAM alır devam edersin. Sadece 16 GB'yi taktım onda da rahatça oynuyordum zaten bir sıkıntı olmadı 8+16 yaptığımda da pek bir FPS değişmesi fark etmedim.
Kısaca çoklu işlemler yapmıyorsan bu şekilde kullanmaya devam et.
Ama tek slot olduğu için darboğaz yapıyor. Sonra ucuzlar mı?
Yeni konular
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-