20951

Uzman
16 yaş altına internet yasağı konuşuluyor. Bana açıkçası saçma geldi. 16 yaşında olsam da büyük ihtimalle yine saçma gelirdi. Çünkü isteyen zaten ailesinin bilgileriyle girer, bunu tamamen engellemek zor.

İnternet oyuncak değil. Bence yaş sınırından çok nasıl kullanıldığı önemli. 13 yaşındayım, (Çoğu kişiye küçük gelebilir ki gerçekten küçük zaten yaşımın küçük olduğunu kabul ediyorum.) Mesela YT Shorts kullanmıyorum. Espri seviyem iyidir, okulda iyi diyorlar. Yani olay aslında olgunlukla alakalı. Nasıl kullanılacağını bilmek önemli. Belki sınır 14 yaş yapılsa daha mantıklı olur. Ayrıca herkes aynı olgunlukta değil, ben de kendimi yaşıma göre daha olgun hissediyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorum sizin. Saçma mı değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçma çünkü yaş sınırı fazla. Bence 12 yaş iyi. Bana kalırsa yasak ne kadar mantıklı tartışılır. Biraz da ebeveyn ilgisizliği. Ebeveynler sorumluluk almak istemiyor çocuğunu denetleme konusunda. O zaman niye yaptın çocuğu? Sonra çocuk yasak hayatı yaşıyor.

Kimlik doğrulması FE filtreleme ile yapacaklarmış.
Bu arada YouTube kanalı işletiyorum. 320 aboneli ama yavaştan gelişen kanal. Bu kısıtlama geldiğinde kapanır mı? Yaşım 16 girili Google hesabıma.

Çok üzgünüm ama mantıklı.

Sosyal medyanın çok az denetlenmesini geçiyorum, Online oyunlara bu kısıtlamanın gelmesi için her gün dualar ediyorum. Çocuklar kafayı yemiş artık.

12 Yaşında bir çocuğun ettiği küfürleri buraya atsam bir ömür ban yerdim. Kalpsizlikleri, akımlara kapılmaları, kendi fikirleri olmamaları, koyun gibi yönlendirilebilir olmaları bu nesil için en tehlikeli şey ve aileler buna önlem almıyor.

Tez vakitte 16 yaş aşağısı tüm çocukların hem sosyal medyadan, hem de oyunlardan yasaklanması dileğiyle.