Sosyal medya yasağı sizce kaç yaş üzerine uygulanmalı

• 13 Yaş Ve Altı

Oy: 11 23,9%
  • 14 yaş ve altı

Oy: 1 2,2%
  • 15 yaş ve altı

Oy: 9 19,6%
  • 16 yaş ve altı

Oy: 8 17,4%
  • 17 yaş ve altı

Oy: 2 4,3%
  • 18 yaş ve altı

Oy: 2 4,3%
  • 19 yaş ve altı

Oy: 0 0,0%
  • 20 yaş ve altı

• 21 yaş ve altı

• Yasak gelmemeli

Oy: 13 28,3%
  • Diğer (Lütfen Mesaj Olarak Yazın)

• Oy verenlerin toplamı
    46
Sorum başlıktaki gibi, nedensizce merak ettim. Bence 14-16 yaş arası gelmeli.
Yaştan çok okul içi olgunluk önemli bence. İnstaya giriyorsun kilosuna göre vb. yargılıyorlar. Yaşla da alakası yok bunun özellikle lise çağındaki ortaokul çağındaki kişilerin okul içi olgunluğuna bakılmalı bence. Ne kadar imkansız ve saçma fikir olsa da.

Gelmemesi daha doğru olur. Tamam, kabul ediyorum ki sosyal medya çocuklar için pek iyi bir ortam değil. Ancak özellikle teknoloji çağındayken, genel tüm çocukların en çok deneyim kazanabileceği yer sosyal medya. Bir Shorts videosundan bile (Eğer düzgün bir videoysa) çok değerli bilgiler alma şansınız varken sosyal medyadan yine birçok şey öğrenebilirsiniz. Bunu bence anlatmamıza gerek bile yok, devlet kendi kitaplarında kendisi bunu belirtiyor.

Sorunun çözümü kesinlikle tepeden inme yasaklar veya yaş sınırları getirmek değil. Asıl mesele, sorunun kaynağını yanlış yerde arıyor olmamız. Belki biraz genelleme yapmış gibi olacağım ama günümüzdeki en büyük problem çocuklardan ziyade ebeveynlerin sosyal medya kullanımı.

Daha çocukların kendi iradeleri ve onayları bile yokken, birçok anne-baba sırf beğeni almak, takipçi kasmak veya etkileşim yaratmak (yani tabiri caizse 'prim yapmak') uğruna çocuklarının her anını sosyal medyada paylaşıyor. Çocukların dijital ayak izi daha onlar yürümeyi bile öğrenmeden ebeveynleri tarafından oluşturuluyor.

Öte yandan, eğitim her zaman ailede başlar ve bir çocuğun ilk rol modeli anne-babasıdır. Akşam eve gelindiğinde ebeveynler telefonu elinden hiç düşürmüyorsa, sürekli ekran kaydırıyorsa çocuk elbette bu durumu normalleştirecek ve aynı sanal dünyanın içine girmek isteyecektir. Kendi elinden telefonu bırakamayan, çocuğuna ekransız kaliteli zaman ayıramayan bir ebeveynin 'sosyal medya çocuklar için zararlı, yasaklansın' demesi çok büyük bir çelişkidir. Çocuklar bizim söylediklerimizi değil, yaptıklarımızı kopyalarlar.

Bu yüzden devletin veya platformların yasak getirmesinden önce, ailelerin çuvaldızı kendilerine batırması gerekiyor. Çözüm yasaklamak, ekranı kilitlemek değil; önce kendi dijital alışkanlıklarımızı düzeltmek ve çocuklara doğru örnek olabilmektir.

13 yaş altı olarak uygulanacak ama 15 yaş altı olmalıydı, internette troll dediğimiz kitle tam bu yaş aralığında, bana kalırsa 18 yaş bile yetişkin değil yetki verseler reşit yaşını 21'e yükseltirim :D

13 yaş altı olarak uygulanacak ama 15 yaş altı olmalıydı, internette troll dediğimiz kitle tam bu yaş aralığında, bana kalırsa 18 yaş bile yetişkin değil yetki verseler reşit yaşını 21'e yükseltirim :D

İnsanlar askerlikten sonra reşit sayılmalı bence o yaş aralığına uygulansa güzel olabilir.