30362

Becerikli
Merhaba. Sosyal medya gercekten algımızı bozuyor mu? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

(Not: 7 yıldır sosyal medya kullanıyorum, 7 yıl önce sosyal medya dışında diğer etkenleri saymazsak gercekten mutluydum. En azından 1-2 tane arkadaşım vardı ve arkadaşlarımla beraber bisiklet sürüyorduk. 7 yılın ardından bir kısmı sosyal medyadan kaynaklı kişilik sorunu yaşamaya başladım iyice, cevremde doğru düzgün insan kalmadı. Sosyal medyayı da 1-2 saat bakmasam tekrardan olumlu düşünmeye başlıyorum.)

Algıyı bozması biraz da o kişinin nasıl kullandığına bağlı eğer ki bilinçli bir tüketiciyse zararı olacağını sanmam. Misal gündemi takip etmek şahsen bir gereklilik ve ister istemez mutsuzlaştırıp algım ayarım ne varsa bozuyor.

Evet. Önceki spor konunuza ithafen söylüyorum sosyal medyadaki vücutların %95'ten fazlası sahte. Yaklaşık 9-10 tane spor salonunda bulunmuşumdur hiçbiri sosyal medyada lanse edilenle uyuşmuyor. Sosyal medya kullanılabilir ancak kendi durumunuz ile kıyaslamak mantıksız.

Anladım hocam. Ayrıca sosyal medya yerine hayatıma ne koyabiliriz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birçoğumuzun algısını bozuyor. Zaten çocuksa %99 bozuyor. Daha önce de insanların algısını bozarak bazı olumsuz durumlara yol açtılar.

Evet. Önceki spor konunuza ithafen söylüyorum sosyal medyadaki vücutların %95'ten fazlası sahte. Yaklaşık 9-10 tane spor salonunda bulunmuşumdur hiçbiri sosyal medyada lanse edilenle uyuşmuyor. Sosyal medya kullanılabilir ancak kendi durumunuz ile kıyaslamak mantıksız.

Algıyı bozması biraz da o kişinin nasıl kullandığına bağlı eğer ki bilinçli bir tüketiciyse zararı olacağını sanmam. Misal gündemi takip etmek şahsen bir gereklilik ve ister istemez mutsuzlaştırıp algım ayarım ne varsa bozuyor.

Birçoğumuzun algısını bozuyor. Zaten çocuksa %99 bozuyor. Daha önce de insanların algısını bozarak bazı olumsuz durumlara yol açtılar.

Anladım hocam, ayrıca sosyal medya yerine hayatımıza kitap film vb. yerine ne koyabiliriz?

Anladım hocam ayrıca sosyal medya yerine hayatımıza ne koyabiliriz kitap film vb olarak?

Anladım hocam ayrıca sosyal medya yerine hayatımıza kitap film vb yerine ne koyabiliriz?

Oyun koy. Dizi koy. Film koy. Sosyal medyayı da tamamen kapatma. Bilinçli şekilde izle.

Ben kendim için konuşuyorum. Burada dolaşınca sosyal medyaya giresim gelmiyor. Dürüst olucağım sosyal medya yerine kitap okumayı seçen kişiler çok nadirdir bende çok kitap okumam. En iyisi dizi, film, oyun vb. şeyler koyabiliriz. Hiç kullanmamalıyız gibi bir şey yok. Sadece bilinçli ve ölçülü kullanmalıyız.

Anladım hocam, ayrıca sosyal medya yerine hayatımıza kitap film vb. yerine ne koyabiliriz?

Hobi bul. Mümkünse seni geliştirebilecek şeyler olsun. Müzik aleti öğrenebilirsin, spor yaparsın veya yazılım öğrenirsin. Bunlar en basit örnekler. Ben şahsen dizi, film veya oyun koymanı önermiyorum. Zaten onlara çoğu zaman vakit ayırıyoruz. Bunlar dışında hem sana Bir. şeyler katacak hem de eğleneceğin şeylerle zamanı doldurman gerektiğini düşünüyorum.