Zeyvra

Çalışkan
Yer
Türkiye
Bu aralar Instagram TikTok'ta cok saçma ve adaletsiz videolar var gelmiş iki cift evlenirken ayrıldı kavga ettiler diye yayında öyle böyle konuşuyor diyorlar bir de şivesi kaymış dalga geçip prim kasiyorlar 70 bin kişi izlemiş ve bizim halkimiz ne yaptığını bilmediği için hediye yollayarak 120bin TL kazandırmış o insanlara emin olun 2 haftaya barıştık deyip tekrar para kazanıp yoluna bakacaklar. Bir de bir çocuk var üst dişi yok her markanin reklamini yapıp perra şarkısı ile öpücük atıyor para kazanmak bu kadar mi kolay biz helal kazanalim diye ter kan içinde kalıyoruz. Bu kadar kolay olmamalı sizin düşünceniz nedir? Ben hayatta para için kendimi rezil etmem sosyal medyada YouTube kick Twitch bahsetmiyorum.

Alttaki gibi hesaplarda var, ülkede en çok ilgi çeken 2 şeyi birleştirip canlı yayın açıyorlar ve hediye alıyorlar.

1763670772923.webp

Talep ne yöndeyse arz da ona göre olur. Rezil bir tüketici kitlesinin sonucu bunlar. Dandik şarkıların viral olmasıyla aynı sebep.

Instagram'da bazen karşıma yabancı videolar çıkıyor adamların en cringe orani bizim için normal derecede kalıyor cidden bir de şu yok mu bu videoyu beğen yorum yap bunu başkasına yolla IBAN'ıma para at zengin olacaksın ahiretin tertemiz olacak diyor sofi inanan kisilerde var cidden.

Yapımız gereğince bu tarz konulara çok fazla kafa yorup anlam arayışına kapılıyoruz. Ancak sosyal medyanın içerisinde hiçbir derin anlam bulunmuyor. Sosyal medya sadece duyguları ve hazları tetikliyor, anlık olarak nasıl hissetmen gerektiğine karar veriyor. Basit bir insan isen hazlarına ve duygularına hemen kapılıyorsun ve bu sosyal medya denilen karadeliğin içine doğru batıyorsun.

Ayrıca düşünme eylemi ciddi bir efor ister. Sosyal medya senin yerine düşünme eylemini gerçekleştirdiği için kolaya kaçıyorsun ve böylelikle tembelleşiyorsun. Bunun sonucunda da baştaki çoban ne derse peşi sıra gider hale geliyorsun. Görmüş olduğun bütün o içerikler de bu anlattıklarıma güzel bir örnek teşkil ediyor.

Tam da uyku vaktimde denk geldim bu konuya. Yatıp uyuyayım dediğim yerde kendi kedime kafamı açtım. Neyse, iyi geceler herkese. Sabaha görüşürüz.

Üretende de tüketende de sorun var. Genel olarak toplumun çoğu şeyde sorunu olduğunu düşünüyorum ben.

Üretende de tüketende de sorun var. Genel olarak toplumun çoğu şeyde sorunu olduğunu düşünüyorum ben.

Toplumuz milletle dalga geçmek için hediye bile yolluyor ama günün sonunda dalga geçtikleri kisilerin primi yapıp para kazandırıyor ondan sonra hakaret ediyorlar cidden böyle olmamaliydi neyse yastik altimiza sahip çıkalım birisi gelip bozup başkasına hediye atar!