Bu konuda tamamen haklısınız. Akraba evliginin bir 25 sene önce önü kesilseydi, bu kadar hastalikli çocuk olmazdı. Ekonimiden de insanlar dışarı cikamadigindan mecbur yapacak bir şeyde kalmadigindan dijital bağımlılık artıyor.
Akraba evliliği alakasını anlamadım. Hastalıklı çocuk da yok. Hastalıklı aile yapısından kastım psikolojik olarak. Sağlıklı, sevgi, şefkat ve güven ortamı yerine korku, kaygı ve baskı odaklı aile yapıları var. Bunu demek istemiştim.

15 yıldır söylediğimiz şey şimdi uygulamaya koyuldu.. Geç bile kaldınız. 17 yaş altı sanal ile iletişimi tamamen kesilmeli.

Akraba evliliği alakasını anlamadım. Hastalıklı çocuk da yok. Hastalıklı aile yapısından kastım psikolojik olarak. Sağlıklı, sevgi, şefkat ve güven ortamı yerine korku, kaygı ve baskı odaklı aile yapıları var. Bunu demek istemiştim.

Akbara evliliği yüzünden sesi Türk'e benzemeyen (sanki sonradan Türkçeyi öğrenmiş gibi aksanı aşırı kötü olan), sosyal ankastreye sahip kişiler de arttı. Iletisim bozukluklarında kaynağı o.

Şahsen Forum ve Youtube dışında hiçbir sosyal medya uygulamasını kullanmıyorum. 7.sınıfta 2-3 ay İnstagram kullanmıştım ve sonrasında kapatmıştım, forumu da hazırlıktan sonra salarım büyük ihtimal. Olmazsa olmaz bir şey olduğunu hiç düşünmüyorum. 16 yaş altındakinler spor yapsınlar, oyun oynasınlar, video izlesinler, arkadaşlarıyla takılsınlar, derslerine çalışsınlar ve zamanları varken hobileriyle uğraşsınlar. Attıkları yorumları ve videoları baz alırsak ilk kez kararın yerinde olduğunu düşünüyorum da uygulanabilirlik kısmı çok şüpheli.

Hükümet öyle yanlışlar yaptı ki artık doğru diyebileceğimiz şeyler bile yanlış olarak göze batmaya başladı.

Bir kere derste vergiden konuşurken hoca "vergi sandığınız kadar kötü bir şey değil" demişti. Evet aslında vergi kötü bir şey değildi ama suyunu çıkardıkları için artık gözümüzde şeytan gibi geliyor vergi.

Güzel bir karara benziyor; kim istemez ki gençlerin sosyal medyada ömür çürütmek yerine sporla ilgilenmesini, hobileri olmasını, sanat ve bilimle ilgilenmesini. Bu açıdan bakınca mantıklı ama zaten gençlerin bunları doğru dürüst yapamamasından dolayı sosyal medyada ömür çürüttüklerini de düşününce 🤡

Temeli sağlam atılmamış binayı her gün sıvalasan, kat eklesen ne olur?

Yani artık sosyal medyaya TC ile girilip denetlenecek mi? Diğer türlü misal İG hesabı açmak istedik diyelim gidip doğum tarihini rastgele seçebiliyorduk.