Yer
Haddonfield, Illinois
Şu anki sistemim;

GTX 1650 Super
Ryzen 3 3100, Snowman T6 Ultra taktım bunu da vermeyi düşünmüyorum satarsam.
16 GB RAM
Battle AX V14 anakart, iğrenç ötesi felaket bir anakart düşman başına.
Dark X Force kasa + Aerocool 500W PSU
2 X Seagate Barracuda 7200RPM 1TB HDD
Kioxia Exceria G2 1TB M.2 SSD
SanDisk Plus 240GB SSD

Bunu yükseltmeli miyim yoksa satıp yeni bir kasaya mı geçmem lazım arkadaşlar? Satarsam HDD'leri ve M.2 SSD'yi alacağım ona göre ne kadar eder sizce satmaya kalksam? Satarsam bunu almayı düşünüyorum satmazsam da RTX 4060 + Ryzen 5 5600 alıp devam edeceğim bu da 15 bin TL ediyor ikisi şu an. Açıkçası sistemim bir 10k falan ediyorsa satıp yeni bir sisteme geçmek benim için daha mantıklı. Ne önerirsiniz? Başka tavsiyeleriniz varsa sistem olarak onlara da açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parça parça güncellemek en mantıklısı, anakart+işlemci öncelikli şekilde yapın derim.

Parça parça güncellemek en mantıklısı, anakart+işlemci öncelikli şekilde yapın derim.
Hocam anakarta bulaşmak hiç istemiyorum her şeyi sökeceğim de tekrar takacağım da hiç uğraşamam o kadar. Anakart değiştirmek şartsa komple sistemi değiştireceğim.

Elindeki işlemci ve ekran kartını satıp r5 5600 ve rtx 4060 alman daha mantıklı. R3 ve gtx 1650s'i de satıp gold sertifikalı pcie 5.0 ve atx 3.0 destekli bir psu alırsın. İleri de 12vhpwr soketli bir ekran kartına geçmek istediğinde yeniden bir psu masrafın olmamış olur. ₺15.000 harcamak varken sisteminde yapacağın 2 değişiklik ile aynı performansı sağlayacak bir sisteme ₺30.000 vermek şahsen saçma. Anakart'ın Bios sürümü 5. nesil Ryzen destekliyorsa anakart değiştirmene gerek yok.

hocam anakart b550 falanmı? b550 ise değişmenize hiç gerek yok

Windows 11 geçmiştim TPM ayarı bile yapılmıyor biosta. Win10a geri döndüm.

Windows 11 geçmiştim TPM ayarı bile yapılmıyor biosta. Win10a geri döndüm.
windows 11 için bios güncellemesi gelmedimi? gelmediyse büyük fiyasko