Bütçe
17.000 TL

bahacprz

Uzman
Yer
Muğla/Bodrum
Şu an 12400KF var, uzun süredir idare ediyor beni. Değişmenin zamanı geldi artık. Anakartım üst seri bir şey değil, 7H610M-E. OC falan yapılmayacak. Çoğunlukla rekabetçi oyunlar oynuyorum. Sistemde sıvı soğutma var, ısınma problemi olacağını sanmam. Ona göre, bütçeye uygun işlemci arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu bütçe ile AM5 sisteme geçebilirsiniz diye düşünüyorum Intel ölü soket malum bu kadar para dökmeye gerek yok diye düşünüyorum hocam.

Rekabetçi oyunlar istiyorsan AM5'te X3D bir CPU'ya sahip olmak en mantıklı seçenek olur. 12400KF diye bir işlemci yok bahsettiğiniz işlemci 12400F'mi?

Yanlış yazmışım F olacak.

Bence bu bütçe ile AM5 sisteme geçebilirsiniz diye düşünüyorum Intel ölü soket malum bu kadar para dökmeye gerek yok diye düşünüyorum hocam.

Önerebileceğiniz parça var mı peki bütçeye uygun.

Intel tarafından KF önermek isterdim fakat anakartta değişmen gerekecek. KF CPU'ların H610 gibi giriş seviye anakartlarla kullanılması taraftarı değilim. Elindekileri satıp 7800X3D + B650 + DDR5 RAM yapabilirsin.

7800X3D yerine 7700X/9700X seçimi yapılabilir.

Elindekileri satip B650 anakart, Ryzen 9700X ve DDR5 RAM alman cok daha mantikli. O anakarta guclu islemci takamazsin cunku 14. nesil Intel islemciler 250W istiyor.