Bütçe
17.000 TL
Makaleler
3
Merhaba,

Öncelikle herkese keyifli bir gün diliyorum.

Bildiğiniz üzere bu fiyat aralığı için açılmış birçok konu var fakat hem güncellikten (fiyat bakımından) biraz uzak kalmaları hem de benim kriterlerimi taşımamaları dolayısıyla yeni bir konu açtım.

• Bütçe maks. 17.000 TL
  • İkinci el ya da kaçak ürün istenmiyor
  • Günlük kullanım için (uzun ömürlülük +)
  • Kamerası iyi olursa da fena olmaz

S21 FE, A36, Realme 12 Pro, Note 14 Pro gibi seçenekler var. Bu fiyat bandında ve kriterlerde siz ne önerirdiniz? Teşekkürlerim ve ricalarımla.

Galaxy A36 uzun omurluluk konusunda diger saydiklarina gore daha ustun konumda. Redmi'nin yaziliminda kararlilik sorunlari var. S21 FE'nin kamerasi bu butcenin en iyisi olsada, hem eski oldugundan hem de bataryasi sorunlu bir cihaz oldugundan alinmaz.
Teşekkür ederim hocam. Realme 12 Pro'ya ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlıyorum hocam.

Bildiğiniz gibi Xiaomi'nin (HyperOS) yazılım sıkıntıları hepimizin malumu fakat yazılım güncellemelerine bel bağlayarak 14 Pro'yu tercih edebilir miyiz?
Zira yanlışım yoksa donanımları kafa kafaya, hatta 14 Pro bariz daha iyi fakat fiyatlar şöyle:

Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256 GB 8 GB-12.500 TL
Samsung Galaxy A36 128 GB 8 GB-15.500 TL

Anlıyorum hocam.

Bildiğiniz gibi Xiaomi'nin (HyperOS) yazılım sıkıntıları hepimizin malumu fakat yazılım güncellemelerine bel bağlayarak 14 Pro'yu tercih edebilir miyiz?
Zira yanlışım yoksa donanımları kafa kafaya, hatta 14 Pro bariz daha iyi fakat fiyatlar şöyle:

Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256 GB 8 GB-12.500 TL
Samsung Galaxy A36 128 GB 8 GB-15.500 TL
Donanim olarak kamera bazinda Xiaomi'nin dusuk butce cihazlari her zaman Samsung'un gerisinde kaliyor. Sensorlere bakacagimiz zaman Redmi Note 14 Pro'nun kamera sensoru kucucuk. Samsung ise bu butcede mantikli. Bir de eger butce daha da duserse CMF Phone 1'e bakabilirsin. NFC yok sadece. Kamera donanimi olarak A36'ya yakin. Bence o daha mantikli. Cihazi incelemek istersen:

Teşekkür ederim hocam fakat belirtmeyi unutmuşum. Yenilenmiş cihazlar istenmiyor ve ayrıca eski bir cihaz.

Donanim olarak kamera bazinda Xiaomi'nin dusuk butce cihazlari her zaman Samsung'un gerisinde kaliyor. Sensorlere bakacagimiz zaman Redmi Note 14 Pro'nun kamera sensoru kucucuk. Samsung ise bu butcede mantikli. Bir de eger butce daha da duserse CMF Phone 1'e bakabilirsin. NFC yok sadece. Kamera donanimi olarak A36'ya yakin. Bence o daha mantikli. Cihazi incelemek istersen:
Anlıyorum hocam. Peki, günlük performans açısından bu durum nasıl? Zira 14 Pro hem 256 GB, hem de 3.000 TL daha ucuz hem de yanlışım yoksa donanımı genel bakımda daha iyi.

Cmf'yi geçtiğimiz günlerde bende görmüştüm hocam fakat marka pek bilinmediği için pek sıcak bakılmıyor (benim için değil.) ve NFC'de istenilen bir teknoloji.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam fakat belirtmeyi unutmuşum. Yenilenmiş cihazlar istenmiyor ve ayrıca eski bir cihaz.

Anlıyorum hocam. Peki, günlük performans açısından bu durum nasıl? Zira 14 Pro hem 256 GB, hem de 3.000 TL daha ucuz.

Cmf'yi geçtiğimiz günlerde bende görmüştüm hocam fakat marka pek bilinmediği için pek sıcak bakılmıyor (benim için değil.) ve NFC'de istenilen bir teknoloji.
Anladim. İthalatci garantiliyse Redmi alinmaz. IMEI kopyalama vakalari goruluyor. Redmi'nin gercek fiyati bu.

Anlıyorum hocam. Peki, günlük performans açısından bu durum nasıl? Zira 14 Pro hem 256 GB, hem de 3.000 TL daha ucuz.

Cmf'yi geçtiğimiz günlerde bende görmüştüm hocam fakat marka pek bilinmediği için pek sıcak bakılmıyor (benim için değil.) Ve NFC'de istenilen bir teknoloji.

Xiaomi'yi ben ölsem de almam. 3.000 TL fark o iki telefon için hiçbir şey. Günlük kullanımda bile kasacak o Xiaomi. Depolamadan önce gelen konular var. A36 aldırdım yakınıma, kendim de deneyim ettim. Bayağı beğendim, o da memnun. Özellikle orta yaş birine aldıracaksanız fazlasıyla memnun eder.