Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba.

Bu yıl 11. sınıfı bitirdim ve devamsızlıktan dolayı sınıfta kalma ihtimalim var. Eğer sınıfta kalırsam okulu bırakıp kalıcı bir işe gireceğim muhtemelen, siz ne önerirsiniz? Geçici olsa maaş takıntım yok derdim ama okulu bıraktığım için maaş ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. Tabii ki bu yaşta asgari ücret vermezler ama geçimimi sağlayacak kadar maaş alabilsem yeter bana, zaten ailemin maddi durumu ortalamanın üstünde.

Merhaba.

Bu yıl 11. sınıfı bitirdim ve devamsızlıktan dolayı sınıfta kalma ihtimalim var. Eğer sınıfta kalırsam okulu bırakıp kalıcı bir işe gireceğim muhtemelen, siz ne önerirsiniz? Geçici olsa maaş takıntım yok derdim ama okulu bıraktığım için maaş ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. Tabii ki bu yaşta asgari ücret vermezler ama geçimimi sağlayacak kadar maaş alabilsem yeter bana, zaten ailemin maddi durumu ortalamanın üstünde.
Hocam milyoncu gibi yerlerde depoda çalışırsanız asgari ücret veriyorlar. Fakat kalıcı iş için sanayi en iyisi bana göre.

Merhaba.

Öncelikle liseyi bitir. Artık en basit iş için bile üniversite şartı arandığı dönemde lise terk olmak sana büyük bir dezavantaj sağlar.

Öncelikle liseyi bitir. Artık en basit iş için bile üniversite şartı arandığı dönemde lise terk olmak sana büyük bir dezavantaj sağlar.
O zaman 11.sınıfı ve 12.sınıfı açıkta okurum, sınıfta kalırsam açık liseye geçebiliyorum diye biliyorum. Zaten öyle bir şey yaparsam büyük ihtimal üniversite okurum, tek sorunum devamsızlık onun dışında potansiyelim var bence. Sadece bir yandan erkenden işe girip azda olsa para kazanmak istiyorum ama o zamanda dediğin gibi lise terk olarak iş bulmam imkansıza yakır olur.

Hiçbir yerde çalışamazsın kardeşim. Yukarıda dedikleri gibi öyle yada böyle liseyi bitireceksin gerçekler acıdır Burger King'e iş başvurusuna gittim adam önlisans mezunu arıyorum dedi yani öyle yada böyle biyere girersin ama geleceğin olmaz hayatın boyunca bimden beslenirsin çocuklarının hiçbir isteğini yerine getiremezsin biraz düşün bunları. Liseyi bitirincede hiçbirşey olmayacak ha senin yine kendini bi konuda öne çıkarman gerekiyor artık onuda sen bulacaksın. En azından lise mezunu olmak gibi temel bi şartı karşılamış olacaksın. Biraz ağır oldu ama bunlar gerçekler şu yaşında belki saçma sapan bi hata yapmanı önlemek için.

Beden işçisi(amelelik,inşaat vs.) arayan yerlere bakabilirsin.
Masa başı istiyorsan o zor engelilik veya tanıdığın falan olması gerekiyor.

Ön lisans mezunu olsan hadi yine neyse zorlarsan bir yerlerde iş bulabilirsin. Ön lisans mezunu olup Arkas gibi köklü firmada çalışan insanlar gördüm. Bende Dış ticaret ön lisans mezunuyum, karantina dönemi her şeyden soğuyup dersleri salmıştım. Üniversite okumak gereksiz geliyordu. Hiç yoktan ön lisans bitireyim bir diplomam olsun dedim. Ön lisans okuduğum süreçte güzel firmalardan birinin fabrikasında staj yaptım. Orada çalışan insanlarla konuştuğumda gerçeklik yüzüme çarptı tekrardan. Ön lisans okuduğum süreçte ikinci senemde oturup DGS'ye hazırlandım ve sınavı kazandım. Şuan Uluslararası ticaret ve işletmecilik okuyorum. İyi ki okumaya devam etmişim diyorum. Yazları babama yardım ederdim, sağlık sorunları sebebiyle iş yerini kapatmak zorunda kaldık. Şimdi yazın çalışmak için yer arıyorum. Diğer arkadaşların dediği gibi en basitinden bir Burger King bile en az lise ya da ön lisans mezunu arıyor ve hepsi asgari maaş veriyor. Ülkenin durumu ortada her şey pahalanırken güzel bir şirkette çalışıp asgarinin 5 6 katı para kazanmak varken lise terk olursan anca Burger King gibi yerlerde asgari ile çalışırsın. Ailemin durumu kötü değil demişsin ama hayatta neler geleceği belli olmaz. Belki biraz ağır konuşma olmuştur ama bazen birilerinin böyle konuşması gerekiyor farkındalık yaratmak için. bir sene sınıfta kaldın diye okul bırakmanı gerektirmiyor.

Diyorsan ki abi yok ben kararlıyım, senin seçimindir. İnşaat veya sanayilerde çalışabilirsin. Tutunabilirsen şansın dönerse belki kendine bir dükkan açarsın sanayide. Hayatın ne getireceği belli olmaz dediğim gibi. Ama eğitimi bırakmamalısın bence.