Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

benjamin

Başarılı
Merhabalar, ekte bulunan konunun açıklamasında yazan metinlerin, psikolojik şiddetin, tehdit ve hakaretin gün geçtikçe daha da katlanarak arttığını belirterek cümleme başlamak isterim. Olay birkaç gün öncesinde fiziki şiddete kadar ulaştı. Tehdit ve hakaretlerin, özel hayatın gizliliğini ihlal vakalarının ardı arkası asla kesilmiyor. Psikolojik olarak bu durum ile baş edemeyecek kadar bitkin ve çaresiz hissediyorum. Başıma bir şey gelmesini hiç istemiyorum çünkü hayatımı, yaşamayı çok seviyorum. Maddi açıdan dezavantajlıyım ve hukuken nasıl destek alabileceğim, nerelere danışmam gerektiğini konusunda yardıma ihtiyacım var. Elimde gizlilik ihlali, küfür ve tehdit ettiklerine dair kanıt bulunmakta. Artık sosyal ve psikolojik olarak çok kötü bir noktaya sürükleniyorum ve evimde asla güvende hissetmiyorum. Geceleri bana zarar verebileceklerini, yepyeni bir kötü olaya uyanma potansiyelini düşünmekten rahat uyuyamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Aile içi şiddet, tehdit, hakaret ve başkaca herhangi bir suç sebebiyle size bu suçları işleyenler hakkında şikayetçi olabilirsiniz. Şikayetçi olabilmeniz için bulunduğunuz bölgedeki en yakın karakola veya en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olabilirsiniz. Şikayet beyanınızda size şiddet uygulayanlar, tehdit edenler hakkında 6284 sayılı kanun kapsamında koruma tedbiri (halk arasındaki tabir ile "uzaklaştırma kararı") talep edebilirsiniz.

Ayrıca yine bulunduğunuz konuma en yakın bir avukatlık bürosuna giderek bir meslektaşımdan hukuki destek alabilir veya yine bulunduğunuz konuma yakın bir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) varsa buradan da destek alabilirsiniz.
Merhabalar, ekte bulunan konunun açıklamasında yazan metinlerin, psikolojik şiddetin, tehdit ve hakaretin gün geçtikçe daha da katlanarak arttığını belirterek cümleme başlamak isterim. Olay birkaç gün öncesinde fiziki şiddete kadar ulaştı. Tehdit ve hakaretlerin, özel hayatın gizliliğini ihlal vakalarının ardı arkası asla kesilmiyor. Psikolojik olarak bu durum ile baş edemeyecek kadar bitkin ve çaresiz hissediyorum. Başıma bir şey gelmesini hiç istemiyorum çünkü hayatımı, yaşamayı çok seviyorum. Maddi açıdan dezavantajlıyım ve hukuken nasıl destek alabileceğim, nerelere danışmam gerektiğini konusunda yardıma ihtiyacım var. Elimde gizlilik ihlali, küfür ve tehdit ettiklerine dair kanıt bulunmakta. Artık sosyal ve psikolojik olarak çok kötü bir noktaya sürükleniyorum ve evimde asla güvende hissetmiyorum. Geceleri bana zarar verebileceklerini, yepyeni bir kötü olaya uyanma potansiyelini düşünmekten rahat uyuyamıyorum.

18 yaşına kaç günün var?

Sadece ağır ergenlik geçiriyorsun. Ailen senin kötülüğün için yapmıyor. Büyüyünce pişman olacağın şeyler yapma.

Efendim ailemi tanımadan nasıl bu kadar emin konuşabilmişsiniz hayretler içerisindeyim. Bu bir yardım çığlığı, basit birer yazı değil. Ben işlediği suçlar ile övünen bir babanın, şiddeti meşrulaştıran bir annenin çocuğu olmak istemiyorum. Ben yozlaşmış zihniyetler ile mücadelemi bu zamana kadar sürdürdüm ancak artık dayanamıyorum. Bir süredir aktif olarak çalışıp, okumam ve üniversite eğitimi için birikim yapmam gereken yaşta ben kazandığım paranın 4/3'ünü kiraya, faturalara veriyorum. O sırada babam çalışmıyor, annemin çalışmasına karşı koyuyor ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarına ev geçindirtiyorlar. Hiçbir engelleri yok, çalışmamalarına sebep hiçbir durum yok.

Peki gerçekten arkadaşların çevren dediğin gibi mi? Ailen bu arkadaşlarına neden takmış durumda, seni yada onları yanlış bişeyler yaparken mi gördüler?

Arkadaşlarımın hiç bir kötü alışkanlığı yok. Çok fazla arkadaşım yok. Bu konularda seçici olan biriyim.

Konu sahibini de ailesini de tanımıyorsunuz. Destek olmayacaksanız hiç yorum yapmayın daha iyi.
Dostum arkadaşın ''17 yaşında bir bireyin aile ile bağı kesmesi hukuken mümkün mü?'' isimli konusunu okuduysan arkadaşın haklı olduğunu görebilirsin gerçekten ebeveynler kendilerine yapılanları misliyle çocuklarına uyguluyorlar sonrada psikolojisi bozuk gençlik ortaya çıkıyor.
Muhtemelen yaşınız küçük. Evet ben konu sahibinin ailesini tanımıyorum ama siz de konu sahibini tanımıyorsunuz. Konuyu kendine göre çarpıtıyor / abartıyor olması olası. Ergenlik çağında bir birey büyük ihtimalle. Anlık bir sinirle yapacağı hamleler ailesine zarar verebilir. İleride pişman olacağı bir şey yapma ihtimalini hatırlatmak istiyorum.

Efendim ailemi tanımadan nasıl bu kadar emin konuşabilmişsiniz hayretler içerisindeyim. Bu bir yardım çığlığı, basit birer yazı değil. Ben işlediği suçlar ile övünen bir babanın, şiddeti meşrulaştıran bir annenin çocuğu olmak istemiyorum. Ben yozlaşmış zihniyetler ile mücadelemi bu zamana kadar sürdürdüm ancak artık dayanamıyorum. Bir süredir aktif olarak çalışıp, okumam ve üniversite eğitimi için birikim yapmam gereken yaşta ben kazandığım paranın 4/3'ünü kiraya, faturalara veriyorum. O sırada babam çalışmıyor, annemin çalışmasına karşı koyuyor ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarına ev geçindirtiyorlar. Hiçbir engelleri yok, çalışmamalarına sebep hiçbir durum yok.

Arkadaşlarımın hiç bir kötü alışkanlığı yok. Çok fazla arkadaşım yok. Bu konularda seçici olan biriyim.
@Recep Baltaş hocam bildiğiniz bir avukat varsa yönlendirebilir miyiz arkadaşa?
Konu ciddi gibi duruyor.

Muhtemelen yaşınız küçük. Evet ben konu sahibinin ailesini tanımıyorum ama siz de konu sahibini tanımıyorsunuz. Konuyu kendine göre çarpıtıyor / abartıyor olması olası. Ergenlik çağında bir birey büyük ihtimalle. Anlık bir sinirle yapacağı hamleler ailesine zarar verebilir. İleride pişman olacağı bir şey yapma ihtimalini hatırlatmak istiyorum.

Bahsettiğiniz ihtimalleri olay örgüsüne hakim olmayan biri olarak bu şekilde değerlendiriyor olmanız çok normal bir durum. Sizi anlayabiliyorum. Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Evet maddiyat konusunda verdiğin örnek doğru ise bu bir problem. Ama ciddi söylüyorum burada bahsettiğin bazı suçlar ailene ciddi zarar verebilecek hukuki cezai yaptırımlara sahip. Ailen seni çevrenden koruyup para üzerinde kontrolünü sağlayamacak olduğundan şüpheyle kendileri değerlendirmek istiyor olabilir..

Bahsettiğiniz ihtimalleri olay örgüsüne hakim olmayan biri olarak bu şekilde değerlendiriyor olmanız çok normal bir durum. Sizi anlayabiliyorum. Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Bende o kişi gibi düşünüyorum fakat ciddiyseniz bu konuda alo 183 bunun için var. Resmiyette okullarda bunun dersinin verildiği yazıyor fakat sallayan kim. Arayın 183 aile ve sosyal hizmetlere bağlanır hemen çözerler işi.

Evet maddiyat konusunda verdiğin örnek doğru ise bu bir problem. Ama ciddi söylüyorum burada bahsettiğin bazı suçlar ailene ciddi zarar verebilecek hukuki cezai yaptırımlara sahip. Ailen seni çevrenden koruyup para üzerinde kontrolünü sağlayamacak olduğundan şüpheyle kendileri değerlendirmek istiyor olabilir..
Katılıyorum çok ciddi yaptırımları var aileye. İleride pişman olacağın şeyler yapma. 18 yaşına az kalmış direk evden ayrılır gidersin.

Beni de tanımıyorsunuz. Kafanızdaki şemada bir yere oturtup etiketi basıyorsunuz.

Evet ben konu sahibinin ailesini tanımıyorum ama siz de konu sahibini tanımıyorsunuz. Konuyu kendine göre çarpıtıyor / abartıyor olması olası. Ergenlik çağında bir birey büyük ihtimalle. Anlık bir sinirle yapacağı hamleler ailesine zarar verebilir. İleride pişman olacağı bir şey yapma ihtimalini hatırlatmak istiyorum.

Konu sahibi hukuki bilgi almak istiyor, hayat tavsiyesi değil.

Ne yaşadığını bilmediğiniz insanlara oturduğunuz yerden "ağır ergenlik geçiriyorsun, ailen seni düşünüyor" yazıyorsunuz ya. Sanki ergenlık çağındaki herkes yanlıs kararlar veriyor ya da her aile çocuğunun iyiliğini düşünüyormuş gibi.