Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

benjamin

Başarılı
Merhabalar, ekte bulunan konunun açıklamasında yazan metinlerin, psikolojik şiddetin, tehdit ve hakaretin gün geçtikçe daha da katlanarak arttığını belirterek cümleme başlamak isterim. Olay birkaç gün öncesinde fiziki şiddete kadar ulaştı. Tehdit ve hakaretlerin, özel hayatın gizliliğini ihlal vakalarının ardı arkası asla kesilmiyor. Psikolojik olarak bu durum ile baş edemeyecek kadar bitkin ve çaresiz hissediyorum. Başıma bir şey gelmesini hiç istemiyorum çünkü hayatımı, yaşamayı çok seviyorum. Maddi açıdan dezavantajlıyım ve hukuken nasıl destek alabileceğim, nerelere danışmam gerektiğini konusunda yardıma ihtiyacım var. Elimde gizlilik ihlali, küfür ve tehdit ettiklerine dair kanıt bulunmakta. Artık sosyal ve psikolojik olarak çok kötü bir noktaya sürükleniyorum ve evimde asla güvende hissetmiyorum. Geceleri bana zarar verebileceklerini, yepyeni bir kötü olaya uyanma potansiyelini düşünmekten rahat uyuyamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Aile içi şiddet, tehdit, hakaret ve başkaca herhangi bir suç sebebiyle size bu suçları işleyenler hakkında şikayetçi olabilirsiniz. Şikayetçi olabilmeniz için bulunduğunuz bölgedeki en yakın karakola veya en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olabilirsiniz. Şikayet beyanınızda size şiddet uygulayanlar, tehdit edenler hakkında 6284 sayılı kanun kapsamında koruma tedbiri (halk arasındaki tabir ile "uzaklaştırma kararı") talep edebilirsiniz.

Ayrıca yine bulunduğunuz konuma en yakın bir avukatlık bürosuna giderek bir meslektaşımdan hukuki destek alabilir veya yine bulunduğunuz konuma yakın bir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) varsa buradan da destek alabilirsiniz.
Sadece ağır ergenlik geçiriyorsun. Ailen senin kötülüğün için yapmıyor. Büyüyünce pişman olacağın şeyler yapma.
Dostum arkadaşın ''17 yaşında bir bireyin aile ile bağı kesmesi hukuken mümkün mü?'' isimli konusunu okuduysan arkadaşın haklı olduğunu görebilirsin gerçekten ebeveynler kendilerine yapılanları misliyle çocuklarına uyguluyorlar sonrada psikolojisi bozuk gençlik ortaya çıkıyor.