Annem ayda 50k cıvarı maaş alıyor, kira derdi bile yok. Ancak babam annemden cüzi miktarda para talep etmeme izin vermiyor. Anneme sırf kinli olduğu için ve babam diyor ki; "bırak ya, her gün ekmekle besleniriz olur biter" diyor. Ya annem her ay 10k para yollasa da biz ve hayvan ızdırap çekmese mesela? Neden elimizde para imkanı varken bunu reddediyor?

Çok üzgünüm ama belirli bir yerden sonra para dediğimiz şeyde manevi duygular işlememeli. Para söz konusu ise, eğer durum acil ise materyalist düşünmek önemlidir. Burnumuzun dibinde zengin yaşarken ve elde fırsat varken, zenginin sana para vermesini reddetmek gibi bu. Bu çok büyük bir salaklık!

Aynı şekil kedimiz var göz ameliyatı olmalıydı kıllar hep gözüne kacıtıgı icin kör olma ihtimali vardı o zaman maddi durumumuz cok sıkışıktı kendimizden kısıp onun ameliyatını yapmıştık sizin babanız yani hayvanın ölümünü sizin kötülügünüzü istiyor ne yazık ki.

Aynı şekil kedimiz var göz ameliyatı olmalıydı kıllar hep gözüne kacıtıgı icin kör olma ihtimali vardı o zaman maddi durumumuz cok sıkışıktı kendimizden kısıp onun ameliyatını yapmıştık sizin babanız yani hayvanın ölümünü sizin kötülügünüzü istiyor ne yazık ki.
Babama "Hayvanı öldürmek mi istiyorsun?" dediğimde beni az daha öldürecekmişçesine üzerime saldırıp bana şiddet uyguladığı için korkumdan bir şey diyemiyorum. Amacım babamı suçlamak değil ama farkında değil anladığım kadarıyla. Ekonomimiz berbat olduğundan beri, babamın davranışlarında olumsuz değişiklikler var.

Babam beni internetteki siber zorbalıklara karşı korumak için en azından elinden geleni yaptı. Yine de arada bana destek olmaya çalıştığı için de bir arada bir derede kaldım. Yani bir şey yapamıyorum. Babam olmasa yaşayamam.

Bir insan bir yandan hem birinden nefret ederken hem de aynı anda birini nasıl sevebilir? İşte böyle.

Ailenizle büyüdüyseniz, ne kadar kötü olurlarsa olsunlar ne yazık ki onlara duygusal açıdan bağlı kalırsınız. Çünkü kimse ama kimse aileniz kadar sizi önemsemez.

Babanızdan gizli olarak kediyi birine gösterme şansınız yok mu? Mümkünse annenizle birlikte. Babanız bilen birinin görüşünü alırsa belki fikri değişir diyeceğim de bence o da biliyordur fakat ekonomik sıkıntılar sebebi ile stres yapıyordur. Sıkıntılı bir durum fakat kedinin de canı önemli. Babanızı tanımıyorum fakat ciddi bir konuşma yapmanız lazım. Her ne kadar seviyor olsanız da şiddet uygularsa birilerine bildirmelisiniz.

Babanız açısından düşününce üzülüyorum fakat tanımadığım için yorum yapamayacağım.

Babanızdan gizli olarak kediyi birine gösterme şansınız yok mu? Mümkünse annenizle birlikte. Babanız bilen birinin görüşünü alırsa belki fikri değişir diyeceğim de bence o da biliyordur fakat ekonomik sıkıntılar sebebi ile stres yapıyordur. Sıkıntılı bir durum fakat kedinin de canı önemli. Babanızı tanımıyorum fakat ciddi bir konuşma yapmanız lazım. Her ne kadar seviyor olsanız da şiddet uygularsa birilerine bildirmelisiniz.

Babanız açısından düşününce üzülüyorum fakat tanımadığım için yorum yapamayacağım.
Babam, internetten ibaret olduğunuz için ve aynı zamanda veteriner siteleri de her ne kadar bu tarz şekilde kedilere bakmanın sağlıksız olduğu söylense de, babam hep şunu der; "Başlarım senin Google'una da sana da! Sanki eskiden Google vardı. Artık günümüzde internette millet ağzı olan konuşuyor. Bırak ya Allah aşkına. Ben ne yaptığımı bilen biriyim. Bir daha bana bu kedi konusunu açarsan, senin***" der.

@439 İnternetten yapın demedim ki. Fiziki bir veterinere gösterin annenizle mümkünse. Onu bunu geçtim babanızla ciddi bir konuşma yapmanız da lazım. Yaşınızı bilmiyorum gerçi ne kadar ciddiye alınırsınız bilmiyorum fakat babanızın da bir sürü derdi ve sıkıntısı olduğunu varsayıyorum, manevi desteğe de ihtiyacı olduğunu varsayarak bir konuşmanızı tavsiye ederim. Tabi tanımadığım için dediklerimin hepsi boş da olabilir. Babanızı tanıyan sizsiniz(en azından öyle umuyorum), nasıl biri olduğuna göre hareket etmeniz lazım.

Babama "Hayvanı öldürmek mi istiyorsun?" dediğimde beni az daha öldürecekmişçesine üzerime saldırıp bana şiddet uyguladığı için korkumdan bir şey diyemiyorum. Amacım babamı suçlamak değil ama farkında değil anladığım kadarıyla. Ekonomimiz berbat olduğundan beri, babamın davranışlarında olumsuz değişiklikler var.

Babam beni internetteki siber zorbalıklara karşı korumak için en azından elinden geleni yaptı. Yine de arada bana destek olmaya çalıştığı için de bir arada bir derede kaldım. Yani bir şey yapamıyorum. Babam olmasa yaşayamam.

Bir insan bir yandan hem birinden nefret ederken hem de aynı anda birini nasıl sevebilir? İşte böyle.

Ailenizle büyüdüyseniz, ne kadar kötü olurlarsa olsunlar ne yazık ki onlara duygusal açıdan bağlı kalırsınız. Çünkü kimse ama kimse aileniz kadar sizi önemsemez.
Sizin yerinizde olsam annemle yaşardım. Maddi ve manevi olarak daha rahat edersiniz :)

Annem ayda 50K cıvarı maaş alıyor, kira derdi bile yok. Ancak babam annemden cüzi miktarda para talep etmeme izin vermiyor. Anneme sırf kinli olduğu için ve babam diyor ki; "Bırak ya, her gün ekmekle besleniriz olur biter" diyor. Ya annem her ay 10K para yollasa da biz ve hayvan ızdırap çekmese mesela? Neden elimizde para imkanı varken bunu reddediyor?
Genelde tam tersi olur durumlar. Ben de benimkiler ayrı büyüdüm yine de sizin gibi muhtaç değildim kimseye. Yeri geldi kendi paramı da kazandım ve rahmetli kedime elimden geleni ardıma koymadım açıkçası.
Mesajlarınızdan yola çıkarak yaşınızın 23-24 civarı olduğunu tahmin ediyorum. Sizden daha genç, hiçbir mal varlığım sermayem olmamasına rağmen üstelik destek almadan, sıfırdan kendi çabalarımla şirket kurdum ve şu an gayet başarılı.
Hayvanlar evlat gibidir, kendinize çeki düzen verin de çocuğunuza bakın bir zahmet.
Aslan bakmadığınızı hatırlatayım, 10 KG mamaya 500-600 verirsiniz, 1 günlüğüne bir işe girseniz alırsınız yani.
Şehrinizde üniversite hayvan hastaneleri vardır, özel veterinerlere kıyasla hem tam teşeküllü hem de devlet olduğundan dolayı fiyatı çok daha ucuz. Aşıları da çok çok daha ucuza gelir.
Öğrenci veterinerler hocalarından talimat alarak işlem uygulamakta, yapılan her işlemi hocalarına sorun. Ankara'daysanız Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine gidin. Hayvana iyi bakın, üzülürsünüz sonra.