23231

Becerikli
Şimdi ben 18'den küçüğüm para işini nasıl yapacağız? Kimlik kısmında ailemin kimliğini yapacağım. Ama vergi veya para işleri nasıl yapılır hiç bilmiyorum. Bana birisi basit ve detaylıca anlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Para kazanma açıldıktan sonra açık adres ve kimlik bilgileri isteyecektir. Her şeyi detaylı girdikten sonra kimlik sahibine kazanca oranla bir vergi çıkartılır. IBAN mevzusu da para kazanma adımından sonra kişisel bilgileriniz onaylandıktan sonra kaydedilir. Detaylı bir şey değil sadece yönergeleri izleyin.

Akbank Dijital İşler Hesabı

Buna da bakabilirsiniz. Duyduğum kadarıyla daha kolaylaştırıyor bu tür işleri. Vergi direkt kesiliyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Hiç kullanmadım. Yıllar önce bir yerde haber olarak görmüştüm ilk çıktığında. Diğer bankalar benzeri hesap sunuyor mu bilmiyorum. Faydalı olabilir belki.

Açık konuşmak gerekirse: Eğer kanalınız küçükse ve aylık yalnızca 1.000–5.000 TL civarında gelir elde ediyorsanız, para kazanma özelliğini etkinleştirmek pek de mantıklı görünmez. Çünkü Bağ-Kur primi, sizin gerçek gelirinizle değil; asgari ücretin belirli bir oranıyla hesaplanır.

Yani bu ne demek? Siz 5.000 TL kazanırsınız, ama “yüce” devlet sizin gelir durumunuzu görmezden gelir... ve her ay 9.000 TL prim talep eder. Gelir elde etmeye çalışırken devlete durup dururken borçlanırsınız.

Para kazanmanız açılırsa ve aylık düzenli geliriniz olursa sigorta da yapılması gerekir. Bunu unutmayın.