FC26.1029

Gelişen
Merhaba, 17 yaşındayım ve bir Anadolu lisesinde 10. sınıf öğrencisiyim. 8. sınıftan beri DEHB tanım var ve Balıkesir Karesi'de yaşıyorum. Ailem maddi desteğini büyük ölçüde kestiği için hem okul masraflarımı karşılamak hem de psikolojik destek alabilmek amacıyla iş arıyorum. Okul saatlerimle çakışmayacak, yarı zamanlı ve beni çok zorlamayacak bir iş bulma arayışındayım; ancak "acaba yapamaz mıyım?" korkusu yaşıyorum. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda Kariyer.net aracılığıyla Madame Coco Avlu'da bir ilan gördüm; ayrıca 18 yaş altı gençler için Burger King’de yarı zamanlı çalışma imkanı olduğunu duydum. Özetle, bu konuda bana yol gösterebilir veya tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

Merhaba, 17 yaşındayım ve bir Anadolu lisesinde 10. sınıf öğrencisiyim. 8. sınıftan beri DEHB tanım var ve Balıkesir Karesi'de yaşıyorum. Ailem maddi desteğini büyük ölçüde kestiği için hem okul masraflarımı karşılamak hem de psikolojik destek alabilmek amacıyla iş arıyorum. Okul saatlerimle çakışmayacak, yarı zamanlı ve beni çok zorlamayacak bir iş bulma arayışındayım; ancak "acaba yapamaz mıyım?" korkusu yaşıyorum. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda Kariyer.net aracılığıyla Madame Coco Avlu'da bir ilan gördüm; ayrıca 18 yaş altı gençler için Burger King’de yarı zamanlı çalışma imkanı olduğunu duydum. Özetle, bu konuda bana yol gösterebilir veya tavsiyelerde bulunabilir misiniz?
Burger King senin için iyi olabilir köfteci yusuf da alıyor.

Psikolojine yardım etsin diyosan hizmet sektörüne asla girme. Daha çok bozulur. Daha rahat yerlerde işe gir. Ha illa hizmet sektörü diyosan çok kalabalık olmayan kafelerde çalışabilirsin. Zaten 18 yaş altısın ihtiyaç duyduğun para kazandığından kat kat az olur.

Maddi durumun var ise erkenden çalısmayı başlamanı önermem gerçekten üniverste hedefin var ise ders çalısman daha mnatıklı olur özle sektör insanın enerjisini çekiyor.

Hocam fabrika iscisi,komi,market calisanligi gibi meslekler kemiginize kadar somururler tabiri caizse it gibi kullaniyorlar uc kurus para kazanacagim diye deger mi bilmiyorum ben yks ye hazirlandigim yaz kitap param ciksin diye aile lokantasinda komi isini yapiyordum aksam 8 den sabah 6 ya kadar calisiyordum 5 saat is yapiyorsun iki dk oturayim soluklanayim dediginde mobing basliyor illaha calismak istiyorsaniz sanayi de araba tamiri isini ogrenin veya lahmacun yapmak bilmiyorym ilginiz neye varsa veya ders calisin universite okuyun. Ama vasifsiz islerden uzak durun.

Burger King senin için iyi olabilir köfteci Yusuf da alıyor.

Anladım hocam ayrıca köfteci Yusuf'da gerekli bilgileri başvuru şartlarını nereden öğrenebilirim acaba.

Psikolojine yardım etsin diyorsan hizmet sektörüne asla girme. Daha çok bozulur. Daha rahat yerlerde işe gir. Ha illa hizmet sektörü diyorsan çok kalabalık olmayan kafelerde çalışabilirsin. Zaten 18 yaş altısın ihtiyaç duyduğun para kazandığından kat kat az olur.

Anladım hocam hizmet sektörü dışında be iş tavsiye edersiniz.

Maddi durumun var ise erkenden çalısmayı başlamanı önermem gerçekten üniverste hedefin var ise ders çalısman daha mnatıklı olur özle sektör insanın enerjisini çekiyor.

Bu aralar iyice karamsar dönemlerden gectiğim icin pek bir hedefim yok açıkçası yıllar önce eğitim fakultesine girip mezun olup rehber öğretmeni olmayı düşünüyordum ama yıllar insanı eskitince insanda geleceğe pek umudu kalmiyor acı.

Hocam fabrika iscisi, komi, market calisanligi gibi meslekler kemiginize kadar somururler tabiri caizse it gibi kullaniyorlar UC kurus para kazanacagim diye deger mi bilmiyorum ben YKS'ye hazirlandigim yaz kitap param ciksin diye aile lokantasinda komi isini yapiyordum aksam 8'den sabah 6 ya kadar calisiyordum 5 saat is yapiyorsun iki dk oturayim soluklanayim dediginde mobing basliyor illaki calismak istiyorsaniz sanayi de araba tamiri isini ogrenin veya lahmacun yapmak bilmiyorym ilginiz neye varsa veya ders calisin universite okuyun. Ama vasifsiz islerden uzak durun.

Anladım hocam ayrıca herhangi bir sektörde nasıl iş bulurum yani internette yayınlanan ilanlaramı bakım ya da direk dükkana gidip calışan arıyor musunuz diye sorayim?

Bende senin yaşındayım Popeyes da çalışıyorum bence sende çalışabilirsin iş nasıl desem ilk başta zor gelebilir biraz ama alıştıktan sonra çok kolay geliyor artık hep aynı şeyleri yapıyorsun işte. İşin en zor tarafı sevkiyat mesaiye çok fazla kalıyorsun bi ara öğlen 16:00 da gidip sabah 06:00 da geldiğim oldu bu da bayram olduğu içindi normalde 03:00 da biter ama sevkiyat zorlar onu diyeyim fiziksel güç gerekiyor bayağı ama hafta da 1 veriliyor taabi başka şubede farklı olabilir bilemem.

Bende senin yaşındayım Popeyes da çalışıyorum bence sende çalışabilirsin iş nasıl desem ilk başta zor gelebilir biraz ama alıştıktan sonra çok kolay geliyor artık hep aynı şeyleri yapıyorsun işte. İşin en zor tarafı sevkiyat mesaiye çok fazla kalıyorsun bi ara öğlen 16:00 da gidip sabah 06:00 da geldiğim oldu bu da bayram olduğu içindi normalde 03:00 da biter ama sevkiyat zorlar onu diyeyim fiziksel güç gerekiyor bayağı ama hafta da 1 veriliyor taabi başka şubede farklı olabilir bilemem.
Çalıştığın yer avm mi ?

Bende senin yaşındayım Popeyes da çalışıyorum bence sende çalışabilirsin iş nasıl desem ilk başta zor gelebilir biraz ama alıştıktan sonra çok kolay geliyor artık hep aynı şeyleri yapıyorsun işte. İşin en zor tarafı sevkiyat mesaiye çok fazla kalıyorsun bir ara öğlen 16:00 da gidip sabah 06:00 da geldiğim oldu bu da bayram olduğu içindi normalde 03:00 da biter ama sevkiyat zorlar onu diyeyim fiziksel güç gerekiyor bayağı ama hafta da 1 veriliyor taabi başka şubede farklı olabilir bilemem.

Anladım hocam ayrıca maaş olarak aylık ne veriyorlar ve işin şartları nelerdir?