Hasantks

Uzman
18 yaşındayım, liseyi yeni bitireceğim (meslek lisesi EE çıkışlıyım). Bu sene YKS'ye hazırlanıyorum fakat büyük birçoğunlukla mezuna bırakma kararı aldım. Yazın 3 aylık bir zamanda çalışmak istiyorum; bu süreçte bu iş bana hem maddi açıdan katkı sağlasın hem de tecrübe edineyim, bir şeyler öğreneyim istiyorum. Elektronik, yazılım, yapay zeka gibi konulara ilgim var fakat uygun iş modeli bulamadım. Klimacılık sektörünü araştırdım, yazın 3 ay çırak olarak girmem faydalı olur gibi geliyor. Sizin görüşleriniz ve önerileriniz nelerdir? Klimacılık hakkında fikri olan kişiler de yardımcı olursa memnun olurum.

Eğer YKS düşüncen varsa 3 ay boyunca ders çalışmak daha güzel olur. Yine de sen bilirsin. Yavaş yavaş 3 ay boyunca matematik temeli atabilirsin. Deneme hiç yaptın mı bilmiyorum. Karar senin. Başarılar dilerim.

TurkNet veya Türk Telekomun DSL altyapıları için çalışabilirsin, keza EE mezunu olduğunu belirtmişsin, fiber optik daha karmaşık bir konuyken rj45 tarzı kablo yapılarına yabancı olmadığını varsayarak senin için uygun gibi. Yanlış bilmiyorsam normal maaşın yanında bağlantı primleride var aynı zamanda bir arkadaşım TurkNet ekibinde çalışırken gigafiber bağlatmak isteyen davet kodu olmayan müşterilerini kendi davet koduyla üye yaparak internet faturasını beleşe getirip babasından gelen fatura parasını cebe atıyordu :D

TurkNet veya Türk Telekomun DSL altyapıları için çalışabilirsin, keza EE mezunu olduğunu belirtmişsin, fiber optik daha karmaşık bir konuyken rj45 tarzı kablo yapılarına yabancı olmadığını varsayarak senin için uygun gibi. Yanlış bilmiyorsam normal maaşın yanında bağlantı primleride var aynı zamanda bir arkadaşım TurkNet ekibinde çalışırken gigafiber bağlatmak isteyen davet kodu olmayan müşterilerini kendi davet koduyla üye yaparak internet faturasını beleşe getirip babasından gelen fatura parasını cebe atıyordu :D
Kanka şöyle söyleyeyim, sadece temel seviye denilebilecek kadar biliyorum. Sahada öğrenilir bence. Nasıl bir iş, biraz daha açabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör: