Yaz tatilinde kuzenim ve ailesi ile gitmeyi düşünüyorum. Yanımda 1. derece akrabalarım olmadan gidebilir miyim? Herhangi bir yasal izin gerekiyor mu? Gerekiyorsa nereden alabilirim?
Daha önce 1 haftalık izin ile devletin verdiği iş pasaportuyla edebiyat hocamızla beraber Romanya ve Bulgaristana gittik. (okul gezisiydi ve robot yarışmasına gidiyorduk) annem ve babama özel bir kağıt imzalatmışlardı sorumluluğu ona verdiklerine karşın. Aynısı olacak diye düşünüyorum.

Bu yeşil pasaport nasıl alınıyor? Şartları nedir? Almanın kolay bir yolu var mı?
Hocam almak kolay değil. Benim annem 10 yıldan fazladır devlet memuru diye bizim tüm ailecek yeşil pasaportumuz var. Sağlık bakanlığında memur olarak çalışıyor.
Belli bir süre devlet memuru olmak gerekiyor sanırsam. Çok fazla bir bilgim yok, annem sayesinde almıştım. İngiltere’de oturma iznim olduğu için hiçbir vize sıkıntım yok zaten.
İngiltere'de oturma izni mi 😋 Benim ailemin de ingiltereye taşınma planı var umarım gerçekleşir. Yeşil pasaport var ama babamın işi, annemin işi falan onları yurt dışına göre ayarlamak zor.
Oturma izni alırsak dünyalar benim olurdu.

Son düzenleme:
İngiltere'de oturma izni mi 😋 Benim ailemin de ingiltereye taşınma planı var umarım gerçekleşir. Yeşil pasaport var ama babamın işi, annemin işi falan onları yurt dışına göre ayarlamak zor.
Çok güzel bir şey hocam. Hem Amerika vizesinde de çok büyük rahatlık sağlanıyor. Bir de ben yazları İngiltere’de kalıyorum yıllardır. 9 ay Türkiye, 2-3 ay İngiltere gibi.

Bazı ülkelere girişte sorun yaratıyorlar. Türkiye Kıbrıs'ı işgal ettiği düşüncesi hakim. Özellikle yunanistana almıyorlar. :D
Yunanistana almadıklarını nereden çıkardınız? Yeşil pasaport ile ben Yunanistana gittim 1 haftalığına, oldukça mükemmeldi. Tüm yunanlar çok iyi davranıyordu bize Türk olduğumuza rağmen. Hatta türküz diye ekstra dost gibi davrandılar, bence Yunanistan ile ilgili düşünülen saçma fikirlerden. Bir aralar olaylar oldu da bunu ben taşıyacaklarını sanmıyorum.

Çok güzel bir şey hocam. Hem Amerika vizesinde de çok büyük rahatlık sağlanıyor. Bir de ben yazları İngiltere’de kalıyorum yıllardır. 9 ay Türkiye, 2-3 ay İngiltere gibi.
Hocam bilmediğim bir soracağım konudan alakasız ama, bu yeşil pasaport biz evlendikten veya 18 yaşını geçtikten sonra artık kullanılamaz mı oluyor? Bize böyle bir şey denmişti. Evlenince sanki annemin pasaportundan yararlanamıyordum.

@1589 Yunanistan konusunda haklısınız. Biz de çok güzel bir deneyim yaşamıştık. Türk olduğumuzu duyunca çok mutlu oldular. Dönerci indirim yaptı, çat pat İngilizcesiyle bizimle 40 yıllık dost gibi sohbet etti. Her Yunan kötü bakmıyor bize.

@1589 bildiğim kadarıyla üniversite okursan 25 yaşına kadar kullanabilirsin.

@1589 Yunanistan konusunda haklısınız. Biz de çok güzel bir deneyim yaşamıştık. Türk olduğumuzu duyunca çok mutlu oldular. Dönerci indirim yaptı, çat pat İngilizcesiyle bizimle 40 yıllık dost gibi sohbet etti. Her Yunan kötü bakmıyor bize.
Orada yediğim bir kuzu etini hatırlıyorum hala tadı damağımda. Biz Türk olduğumuzu söyleyince ekstra oradaki baklava ve birkaç şeyden ikram etmişlerdi.

Yunanistana almadıklarını nereden çıkardınız? Yeşil pasaport ile ben yunanistana gittim 1 haftalığına, oldukça mükemmeldi. Tüm Yunan'lar çok iyi davranıyordu bize Türk olduğumuza rağmen. Hatta türküz diye ekstra dost gibi davrandılar, bence Yunanistan ile ilgili düşünülen saçma fikirlerden. Bir aralar olaylar oldu da bunu ben taşıyacaklarını sanmıyorum.

Hocam bilmediğim bir soracağım konudan alakasız ama, bu yeşil pasaport biz evlendikten veya 18 yaşını geçtikten sonra artık kullanılamaz mı oluyor? Bize böyle bir şey denmişti. Evlenince sanki annemin pasaportundan yararlanamıyordum.

Şahsen beni ve ailemi almadılar Kıbrıs mührü yüzünden. Hepsi öyle demiyorum ama milliyetçi bir memura denk gelirseniz hayatta giremezsiniz ülkeye. Özellikle Kıbrıs mührüne dikkat ediyorlar.(Kıbrıs mührü = KKTC)

Maalesef memleketinizdeki insanlar aşırı derecede ırkçıydı. Sizlik bir şey demiyorum ama gittiğimiz zaman bizi AVM'de gezdirmediler. Bir sürü Türk insanla karşılaştık bu arada. Mağazaya giriyoruz, tüm çalışanlar etrafımızda dolanıyordu. Niye böyle anlamadım üzüldüm yani 😔

Maalesef memleketinizdeki insanlar aşırı derecede ırkçıydı. Sizlik bir şey demiyorum ama gittiğimiz zaman bizi AVM'de gezdirmediler. Bir sürü Türk insanla karşılaştık bu arada. Mağazaya giriyoruz, tüm çalışanlar etrafımızda dolanıyordu. Niye böyle anlamadım üzüldüm yani 😔

Nasıl bir kuyruk acısı varsa artık. :D